anticalcar natural

 

În ultima vreme încerc să mă axez pe produse cât mai puţin toxice. Am început să folosesc geluri de duş, creme şi alte cosmetice fără SLS (mulţumesc, Cosmina, pentru sfaturi!). Îmi rămâne să găsesc soluţii pentru produsele de curăţat. Îmi place să-mi fac casa lună şi bec, dar calcarul de pe robineţi şi sanitare nu se dă dus cu orice. Produsul din comerţ care mă mulţumea e plin de chimicale care îmi dau usturimi în gât şi îmi usucă rău de tot pielea. M-am pus pe căutat din ce aş putea să fac un produs anticalcar eficient, dar natural şi am găsit soluţia.

Materiale: 

  • aprox. 300ml de apă (fiartă şi răcită)
  • sucul de la o lămâie
  • 3 linguri de oţet
  • 2 linguri de bicarbonat de sodiu
  • ulei esenţial de portocale
  • un recipient cu pompiţă

Mod de preparare: 

  1. Într-un vas am amestecat bine bicarbonatul cu apa până când acesta s-a dizolvat.
  2. Am turnat amestecul în recipientul cu pompiţă, am adăugat încet sucul de lămâie şi oţetul. Turnaţi încet pentru că, în caz contrar, vă umpleţi casa de spume :).
  3. Am adăugat câteva picături de ulei esenţial de portocale pentru ca produsul să aibă un miros plăcut. Puteţi opta pentru ce aromă vreţi.

Hocus pocus preparatus şi e gata anticalcarul meu :)! Şi, pe deasupra, e şi eficient.

Aici găsiţi două reţete naturale pentru curăţarea solului.

Voi cu ce produse naturale înlocuiţi produsele de curăţenie din comerţ?

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, vă invit să le distribuiţi la prieteni şi să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Pentru un plus de inspiraţie, încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

 

 

Sursă foto: One Good Thing by Jillee

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *