Tacos cu pui, gătit la slow cooker este rețeta perfectă pentru zilele călduroase, când folosirea cuptorului nu este cea mai fericită opțiune. Puiul se gătește lent în slow cooker, până devine fraged și plin de savoare. Servit cu toppinguri proaspete, acest preparat este ideal pentru o masă lejeră în familie sau o întâlnire relaxată cu prietenii. Antonia este foarte încântată când știe că avem tacos la cină. 🙂
Puiul l-am gătit într-un soi de pico de gallo … Spun că este un soi de pico de gallo, pentru că, în mod tradițional, această salată mexicană se face cu roșii, ceapă, coriandru, ardei jalapeno și suc de lime. Eu am adaptat-o. Nu am servit-o proaspătă, ci am gătit puiul în ea. Vă dau detaliile mai jos.
Pentru tacos, am făcut tortilla în casă, fără gluten, dar voi puteți alege foile de tortilla pe care le preferați. Puteți opta chiar și pentru mini piadine ori chipsuri de tortilla (din porumb).
Ingrediente:
- 2 bucăți de piept de pui (aprox. 500g)
- 3 roșii
- 3 cepe verzi
- 3 căței de usturoi
- 2 lg zeamă de lămâie
- piper Cayenne
- piper
- sare
- 1 lgță amestec de legume uscate
- 1 lgță oregano uscat
Pentru servire:
- ardei gras roșu
- porumb
- castraveți
- frunze de pătrunjel
- avocado
Mod de preparare:
Pasul 1
Întâi, m-am ocupat de salsa. Am tăiat mărunt roșiile, ceapa verde, iar usturoiul l-am dat pe răzătoarea mică. Am adăugat zeama de lămâie și toate condimentele menționate mai sus. Puiul nu l-am asezonat deloc.
Pasul 2
În vasul slow cooker-ului, am așezat 2-3 linguri de salsa, bucățile de piept de pui și, deasupra, restul cantității de salsa. Am setat slow cooker-ul pe treapta High, timp de 4 ore.
Pentru această rețetă am folosit slow cooker-ului Digital 7,5l de la Crock-Pot. Dacă mă urmăriți de ceva vreme, atunci sigur știți că sunt o fană declarată a oalelor magice, tot ce înseamnă slow cooker și multicooker, iar Crock-Pot e brandul meu de suflet (la capitolul brand, adaug și oalele de fontă) căruia îi sunt fidelă de peste 5 ani.
Pasul 3
Până se gătește carnea, aveți suficient timp să vă ocupați de alte lucruri, pentru că oala nu necesită supraveghere … și nici nu încinge temperatura din casă (lucru important de menționat având în vedere canicula de afară).
Între timp, puteți pregăti topping-urile cu care vă doriți să asamblați aceste tacos. Eu am pregătit:
→ cuburi de ardei gras roșu
→ boabe de porumb
→ salată de castraveți cu frunze de pătrunjel
→ avocado cu zeamă de lămâie
Pasul 4
Când se scurg cele 4 ore, slow cooker-ul intră automat pe funcția de menținere la cald a mâncării.
Bucățile de pui le-am transferat pe o farfurie cu o parte din salsa și zeama pe care a lăsat-o carnea. Nu transfer întreaga cantitate de lichid din oală, ci o adaug treptat, atât cât consider că este nevoie, pentru că nu vreau ca puiul să fie prea apos. Cu ajutorul a 2 furculițe, am rupt carnea în fâșii mici. Din punctul meu de vedere, nu a fost nevoie să suplimentez cu condimente. Mie mi-a plăcut gustul fix așa cum a fost.
De aici nu vă rămâne decât să așezați pe masă farfuria cu carne, topping-urile și foile de tortilla. Dacă doriți, puteți pregăti și unul ori mai multe sosuri, în funcție de preferințe, de exemplu sos de iaurt cu usturoi ori maioneză.
Servite la masă în familie sau între prieteni, aceste tacos aduc un aer de vacanță și voie bună, fără să fie nevoie să încălzești întreaga casă. Le poți pregăti din timp, carnea se poate servi atât caldă, cât și rece și fiecare poate să-și creeze combinația preferată – o masă relaxată, gustoasă și prietenoasă, exact așa cum îmi plac mie serile de vară. 🙂
Poftă bună!
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.