Îmi doresc să îi ofer Antoniei o alimentaţie echilibrată, fără excese de niciun fel. Încerc să echilibrez meniurile zilnice. De exemplu, atunci când mănâncă proteine la micul dejun şi la prânz, seara încerc să îi ofer o masă uşoară şi, de preferinţă, fără proteine. Seara exclud carnea din meniu. Nu e vorba că aş ţine […] Citește mai mult…
Vegetariene & vegane
10 reţete pentru cina copilului (II)
Am adunat pe blog peste 100 de reţete şi tot îmi lipseşte uneori inspiraţia atunci când trebuie să pregătesc cina. Mi-am luat secţiunea cu reţete la puricat şi am găsit peste 20 de reţete potrivite pentru ultima masă din zi. Pe primele 10 le găsiţi aici, iar pe următoarele 10 le găsiţi mai jos. Clafoutis […] Citește mai mult…
Bomboane raw cu zmeură
Sunt un mare fan al bomboanelor raw pentru că sunt uşor de făcut, rapide şi sănătoase, deci ideale atât pentru gustarea celor mici, cât şi a celor mari. Îmi plac şi pentru că sunt versatile şi se pot face în nenumărate combinaţii. Una dintre ele o găsiţi mai jos. Ingrediente: 35-40g […] Citește mai mult…
10 reţete pentru cina copilului (I)
Căutând pe blog, mi-am dat seama că am destul de multe reţete potrivite pentru cină aşa că propunerile mele pentru această masă le veţi găsi în două articole separate, fiecare cu câte 10 reţete. Reţetele sunt potrivite pentru întreaga familie. Bruschete cu mămăligă Nu ştiu voi, dar eu niciodată […] Citește mai mult…
Budincă de chia cu căpşuni şi banane
Ingrediente: 1 lingură seminţe de chia întregi 100ml lapte vegetal 2 linguriţe fulgi de cocos (fini) 5 fructe de goji râşnite 3-4 căpşuni o jumătate de banană Mod de preparare: Am amestecat seminţele de chia, fulgii de cocos şi fructele de goji râşnite cu laptele vegetal. Le-am lăsat peste noapte la frigider într-un […] Citește mai mult…
Bomboane raw cu migdale şi pudră de roşcove
Sunt un fan declarat al bomboanelor raw pentru că sunt uşor de făcut, sunt gustoase şi merg atât pentru o gustare de peste zi, cât şi la o masă festivă. De Paşti am încercat două variante: unele albe cu nucă de cocos şi lămâie şi unele ca ciocolata, cu migdale şi pudră de roşcove. Înlocuiesc cu […] Citește mai mult…
Bomboane raw cu nucă de cocos şi lămâie
Înainte de sărbători mă gândeam să încerc noi variante de bomboane raw pentru că sunt aspectuoase, gustoase, uşor de făcut şi, nu în ultimul rând, sănătoase. Paştele a fost ocazia perfectă. Pentru aceste bomboane raw sursa de inspiraţie a fost Gust Verde. Cum nu copiez nici o reţetă oricât de interesantă mi s-ar părea, […] Citește mai mult…
Pastă tartinabilă de măsline verzi
Niciodată nu m-au atras reţetele care aveau măslinele ca prim ingredient, dar această pastă de măsline verzi este delicioasă. Este o rețetă care are succes de fiecare dată când o pun pe masă. Am făcut această rețetă de foarte multe ori și, în timp, am găsit proporțiile cele mai potrivite pentru gusturile noastre, așa că […] Citește mai mult…
Chec cu spanac şi feta
Ştiţi bunicile care ies pe banca din faţa porţii şi povestesc ce-au mai gătit, schimbă impresii şi idei? Cam aşa şi eu cu checul ăsta numai că în varianta modernă :). Fosta mea colegă de bancă din clasele primare (relaţie lungă, deşi nu ne-am văzut de mulţi ani) postase pe Instagram checul ei cu […] Citește mai mult…
Bomboane raw cu vişine
Ingrediente pentru bomboane: 80g de vişine 70g fulgi de cocos 70g făină de migdale 1 lingură fulgi de ovăz măcinaţi 1 lingură unt de cocos 1 lingură de miere 1 linguriţă rasă de vanilie pudră Ingrediente în care am tăvălit bomboanele: 2 linguri fulgi de cocos 1 lingură de nucă măcinată 1 […] Citește mai mult…