Marca: Learning Resources
Vârsta recomandată de producător: 3+

Antonia a primit acest glob pământesc în preajma Crăciunului şi a fost unul dintre cele mai apreciate cadouri. Nu îmi place să o copleşesc cu cadouri, dar Crăciunul este puţin şi despre asta. Nu suntem noi sursa principală de daruri, nu noi alegem să îi facem un număr x de cadouri, ci acestea se adună de la toţi cei dragi: bunici, naşi, prieteni, rude. Deşi a primit multe lucruri în preajma sărbătorilor de iarnă, s-a bucurat de fiecare în parte şi asta mă bucură. Este adevărat că entuziasmul nu se păstrează pentru fiecare obiect pe timp îndelungat. Unele au un succes mai mare, pe o perioadă mai lungă de timp, iar altele sunt date uitării după vreo câteva zile. Probabil că la fel este şi în cazul copiilor voştri. Am constatat că jocurile şi jucăriile educative sunt mai apreciate. La fel sunt şi cărţile.

Descriere şi observaţii

 

Antoniei îi plac puzzle-urile de orice fel şi se descurcă din ce în ce mai bine să le facă singură, fără ajutor. Mă aşteptam ca acest glob pământesc să-i placă, dar trebuie să recunosc că aşteptările mi-au fost depăşite.

Este un puzzle interactiv viu colorat, care conţine globul pământesc (diametru de 20cm), 6 continente care se ataşează globului cu câte o etichetă fiecare şi etichete modificabile. Globul se roteşte la 360 de grade şi are conturul fiecărui continent pentru ca piesele să fie mai uşor de montat. Astfel, copiii îşi dezvoltă şi capacitatea de a recunoaşte formele. În acelaşi timp, învaţă şi formele geometrice, pentru că suportul fiecărui continent şi orificiul în care fiecare corespunde imită o formă geometrică. Aşadar, avem pe glob 6 contururi pentru 6 continente şi 6 forme geometrice. Fiecare continent conţine animale, puncte geografice sau puncte turistice emblematice.

 

 

Copilul poate explora singur globul pământesc şi îi poate monta piesele fără ajutor, dar este potrivit şi pentru joaca în grup. De exemplu, dacă ne jucăm în doi, ne împărţim piesele şi le montăm pe rând. Fiecare spune ce a reţinut despre continetul respectiv (ţară/ţări, animale, monumente). Să nu vă imaginaţi că intrăm în prea multe detalii. Menţionăm 2-3 pentru fiecare continent. De obicei, Antonia pune întrebări sau corelează anumite detalii cu unele care se regăsesc în cărţile pe care le are.

Cu ajutorul acestui glob pământesc, consider că cei mici învaţă într-un mod distractiv şi interactiv primele noţiuni de geografie. La un moment dat, am postat globul pe pagina de Facebook a blogului, acesta făcând parte din rutina noastră de joacă din zilele de weekend. M-aţi întrebat de unde l-am luat. Am căutat şi aici l-am găsit la cel mai bun preţ. Tot aici găsiți și părerile altor clienți. Poate vă sunt de folos.

 

 

Cum contribuie la dezvoltarea copilului?

 

  • Copiii se familiarizează cu primele noţiuni de geografie.
  • Contribuie la dezvoltarea abilităţilor cognitive.
  • Îi dezvoltă copilului coordonarea mână-ochi.
  • Stimulează atenţia şi memoria.

 

 

Alte puzzle-uri pe care vi le recomand: 

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *