A trecut ceva vreme de când nu v-am făcut recomandări de jocuri și jucării, dar, dacă aveți copii pasionați de construcții, cu siguranță recomandarea de mai jos va fi pe placul vostru.

Am o preferință pentru jocurile, jucăriile și imaginile folosite în procesul de învățare al copilului, care redau realitatea cât mai fidel posibil. Adică, nu îmi place grafica foarte stilizată, când nu mai înțelegi dacă porcul e porc sau elefant. Același principiu încerc să îl aplic și când vine vorba de jocuri și jucării, deși aici este puțin mai complicat să le alegi (strict) pe cele care imită foarte bine realitatea.

Anul trecut, de ziua ei, Antonia a primit un set de construit de la Teifoc, o căsuță de familie (așa era denumit setul). Setul conține 35 de piese: cărămizi reale în miniatură, mortar solubil în apă și reutilizabil, unelte și accesorii pentru pregătirea mortarului. Țin să precizez că toate componentele sunt non-toxice. În cazul nostru, setul s-a potrivit perfect, pentru că Antonia este pasionată de jocurile de construcție, iar meseria tatălui ei (despre care pune multe întrebări) este în acest domeniu. 

Zilele trecute, ne-am pus pe construit. De fapt, ai mei s-au pus pe treabă și eu i-am asistat. Mi-a plăcut mult setul acesta și mi-am zis că poate vreți să știți de el. Noi nu am încercat să stricăm căsuța și să vedem cum se comportă mortarul în cazul în care vrem să-l reutilizăm, deci nu vă pot da un feedback pe această parte. În schimb, pot să vă spun că trebuie să fiți pregătiți cu un recipient mai mare pentru pregătirea mortarului decât cel care vine la pachet cu setul. 

Am căutat pe internet și seturile de la Teifoc le-am găsit aici (și nu numai aici). Ele sunt de dimensiuni și complexități diferite. Sper să vă ajute recomandarea mea! 

Alte jocuri/seturi de construit: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *