Această reţetă o am de la mama. Nu cred că am modificat-o cu ceva, nu ştiu dacă mie îmi iese mai bună sau nu, dar ştiu că mâncărurile gătite de mama au un gust deosebit. O puteţi pregăti pentru masa de prânz. Eu încerc să evit preparatele pe bază de carne la cină.

Ficatul de pui este recomandat şi contestat în acelaşi timp. Pe de o parte, este o bună sursă de proteine şi conţine o cantitate însemnată de fier, minerale şi vitamine. Pe de altă parte, are mult colesterol. În mod ideal, ar trebui să cunoaştem sursa de provenienţă a alimentelor pe care le consumăm, cum au fost crescute şi hrănite animalele, dacă ne referim la cărnuri. Noi consumăm ficatul de pui cu moderaţie şi limităm alimentele bogate în colesterol. Mergem pe principiul echilibrului.

Ingrediente:
  • 400g ficat
  • 2 cuburi unt (20g)
  • 1/2 ceapă albă mare
  • 150ml suc de roşii (cu bucăţi de roşii)
  • 3 căţei usturoi
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

 

  1. Ficatul l-am curăţat de grăsime şi l-am spălat bine în apă rece.
  2. L-am aranjat într-o tavă încăpătoare. Peste el am pus ceapa tocată şi untul tăiat în bucăţi mici. Am adăugat sucul de roşii. Eu am ales unul care conţinea şi bucăţi de roşii. Le-am amestecat bine pe toate şi am dat tava în cuptorul preîncălzit, la 180° Celsius timp de aproximativ 40 de minute.
  3. Cu 10 minute înainte ca ficatul să fie gata, am adăugat usturoiul zdrobit, pătrunjelul verde tocat, sarea și piperul. Usturoiul nu l-am adăugat de la bun început, pentru că exista posibilitatea să dea ficatului un gust amar. Nu am adăugat nici sare înainte să pun ficatul la cuptor, pentru că era foarte posibil să-l întărească. După ce am adăugat condimentele, am amestecat cu grijă, să nu zdrobesc ficatul.

De câte ori îmi este poftă în ultima vreme de ficat, așa îl fac. Este delicios și ușor de făcut. Sper să vă placă și vouă!

 

Alte rețete pe bază de carne, la cuptor:
Ficat cu legume în papiotă (pas cu pas)
Dovlecei umpluţi cu carne de pui şi legume
Tartă cu piept de curcan şi legume
Musaca cu cartofi şi musaca cu dovlecel (pas cu pas)

 

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, vă invit să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

 

 

4 Comments on Ficat de pui în sos de roşii

  1. Buna Flavia😊Super delicioase toate Rețetele tale.am o întrebare:pot pune intr.un vasde Yena ficaciorii?vor ieși la fel de gustoși?multumesc și eu și piticul pentru Rețetele tale😚

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *