Astăzi vă împărtăşesc o nouă activitate pe care am pregătit-o pentru Antonia. Este inspirată din pedagogia Montessori şi se încadrează la activităţile din viaţa practică, adică cele care reprezintă acţiuni din viaţa cotidiană. Acestea îi oferă copilului posibilitatea să-şi dezvolte autonomia. Este foarte simplu de realizat şi de mânuit de cei mici.

Materiale: 

  • o coală A4 cu un şablon în formă de inimă sau orice altă formă preferaţi. Eu am descărcat forma de inimă de pe What Mommy Does.
  • o bucată de fetru
  • un şiret sau un şnur
  • o perluţă sau un nasture
  • marker
  • foarfecă
  • ac şi aţă

 

Activitati montessori inima de cusut

 

Ideal ar fi să folosiţi fetru gros. Eu am găsit numai fetru subţire. Cu cel subţire este mai uşor de copiat imaginea de pe foaie. Practic, fixaţi fetrul pe foaie şi lipiţi foaia de geam. Astfel, veţi copia imaginea cu uşurinţă.

Activitati Montessori inima de cusut

Am decupat inima şi cu ajutorul unui marker am determinat unde voi face găurile.

Activitati Montessori inima de cusut

 

Am făcut cu o foarfecă găuri din loc în loc pe marginea inimii. Am perforat fiecare gaură stabilită în prealabil. Puteţi folosi un perforator sau o foarfecă. Am cusut marginile inimii pentru a fi sigură că găurile nu se vor rupe în mâinile nerăbdătoare ale Antoniei. La unul dintre capetele şiretului am cusut un nasture.

Activitati montessori inima de cusut

activitati montessori inima de cusut

Simplu, nu :)?

Găsiţi pe blog câteva dintre activităţile pe care le-am făcut cu Antonia de-a lungul timpului şi câteva recomandări de jucării. De asemenea, puteţi găsi şi ultimele activităţi pe care i le-am meşterit: puzzle magnetic pentru copii şi roata culorilor.

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, vă invit să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *