La sfârşitul lunii martie vom avea o călătorie lungă cu maşina (1600 km). Ultima dată când am avut un drum atât de lung Antonia avea un an. Între timp a crescut, doarme mai puţin şi are nevoie în permanenţă să fie ocupată, să se joace şi să exploreze, lucru absolut normal. Îmi fac uşoare griji că se va plictisi aşa că încerc să mă înarmez cu toate soluţiile posibile care să îi capteze atenţia. În curând, voi face un articol cu activităţi pentru copii potrivite în călătorie. Un puzzle magnetic poate fi o opţiune. Este foarte simplu de făcut şi confecţionarea lui nu necesită mai mult de 15 minute. Vedeţi mai jos de ce materiale aveţi nevoie.

 

Materiale: 

  • o imagine (un animal, o fotografie, etc.). Eu am imprimat cardurile pe care Cristina Buja le pune la dispoziţie pe blogul său, FUN Parenting, şi am ales să folosesc imaginea cu leul.
  • spatule din lemn în funcţie de dimensiunea imaginii. Eu am avut nevoie de 5 bucăţi.
  • bandă dublu adezivă sau lipici.
  • bandă magnetică autoadezivă. Eu am folosit un produs asemănător doar că este împărţit în mai multe pătrate şi nu vine sub formă de rolă.
  • cutter
  • foarfecă

 

 

Puzzle magnetic pentru copii

 

Am măsurat dimensiunea imaginii şi, pe porţiunea necesară, am tapetat spatulele din lemn cu bandă dublu adezivă.

 

image

 

Am lipit imaginea pe porţiunea pe care am pus bandă dublu adezivă.

image

 

Am despărţit spatulele cu ajutorul unui cutter.

image

 

Pe fiecare spatulă, în spatele imaginii, am lipit bandă magnetică.

image

 

Şi puzzle-ul a fost gata! Dacă vreţi să fie mai trainic, puteţi îmbrăca imaginea de pe fiecare spatulă cu bandă adezivă transparentă.

image

 

Probabil că vă întrebaţi cum puzzle-ul magnetic poate fi o idee de activitate în călătorie. Simplu: luaţi cu voi o tăviţă metalică. Avantajul activităţilor cu magneţi este că piesele au puţine şanse să alunece pe sub scaune.

Vă aştept să-mi împărtăşiţi din experienţele voastre. Voi cum ţineţi copiii ocupaţi atunci când călătoriţi? Ce jocuri şi jucării le confecţionaţi acasă?

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, vă invit să le distribuiţi la prieteni şi să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Pentru un plus de inspiraţie, încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

2 Comments on DIY pas cu pas: Puzzle magnetic pentru copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *