De curând, Antonia a descoperit singură că figurinele ei cu animale de la fermă cumpărate de mama seamănă cu imaginile dintr-o carte cumpărată de cealaltă bunică. Ne-am jucat într-o seară, le-am tot asociat şi apoi a început să ceară aceeaşi activitate aproape zilnic. Singura problemă este că acea carte este tip pliant şi trebuie să o întoarcă pentru a găsi corespondentul fiecărei figurine. Planul este să îi fac 3 serii de carduri (deocamdată): cu animale de la fermă, cu animale sălbatice şi cu legume. Pentru viitoarele carduri am cumpărat 2 cărţi minunate cu abţibilduri. Dacă plănuiţi şi voi să le faceţi celor mici carduri cu animele dar nu aveţi acces la astfel de autocolante, puteţi imprima imaginile puse la dispoziţie de Cristina de pe FUN Parenting.

Până la cardurile cu pricina mai avem şi un drum de peste 3200 de kilometri (dus-întors) cu maşina aşa că am improvizat o planşă şi nişte carduri cu animale. Vedeţi mai jos ce a ieşit şi ce materiale am folosit.

 

Beneficii: 

  • dezvoltă gândirea logică
  • dezvoltă capacitatea de concentrare
  • contribuie la dezvoltarea vocabularului
  • copilul învaţă să asocieze diferite elemente

 

 

Materiale: 

  • coală cartonată
  • autocolante (aceeaşi imagine să se regăsească de 2 ori)
  • buline de velcro adeziv
  • liniar
  • foarfecă/cutter
  • creion/marker

 

Vă întrebaţi ce am făcut cu cutia de pantofi :)? Urma să ajungă la gunoi aşa că s-a sesizat ecologista din mine. A fost materialul meu pentru carduri.

 

joc de asociere a imaginilor

 

O coală cartonată de 35×18 cm am împărţit-o în 8 părţi (aproximativ) egale.

 

17379957_1471721226193371_2012531194_o

 

Am confecţionat 8 carduri de aproximativ 7×6 cm. Pe fiecare loc de pe planşă şi pe fiecare card am lipit câte o imagine cu un animal. Ar fi fost ideal ca toate imaginile să fie identice, însă această activitate va fi una temporară, făcută cu gândul la călătoria care ne aşteaptă. Peste câteva săptămâni revin cu cardurile de care vă spuneam la începutul articolului :).

 

plansa si carduri cu animale

 

Pentru ca planşa şi cardurile să nu alunece şi să poată fi folosite în maşină, am adăugat pe fiecare dintre ele buline de velcro.

 

17431453_1475825015782992_854367112_o

 

Spor la treabă :)!

Alte activităţi asemănătoare:

Puzzle magnetic pentru copii

Roata culorilor

Inimă de „cusut”

Curcubeu cu pom-pom-uri

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, vă invit să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

2 Comments on DIY pas cu pas: Curcubeu cu pom-pom-uri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *