În mai puțin de o săptămână vom începe o nouă etapă … Antonia va merge la școală! Ne pregătim pentru acest moment de ceva vreme, din toate punctele de vedere. Despre partea emoțională v-am povestit deja pe blog. Găsiți câteva articole în care v-am povestit ce am făcut, în mod concret, pentru ca tranziția, pe parte emoțională să fie mai ușoară și am împărtășit cu voi cărțile care ne-au ajutat din acest punct de vedere. Pe parte materială, am cumpărat împreună ghiozdanul care i-a plăcut Antoniei și am echipat penarul. Rechizitele nu au fost cumpărate de noi, pentru că învățătoarea ne-a propus să facem o comandă comună, pentru toți copiii, variantă care ni s-a părut foarte potrivită.

Ne-au mai rămas de cumpărat hainele. Aici se complică lucrurile, pentru că:

 1. Alegerea hainelor trebuie să o mulțumească pe Antonia (și ea este extrem de selectivă), dar și pe mine/noi (pentru că soțul meu este implicat și la acest capitol). Ea ar vrea toate paietele, sclipicioșeniile, culorile, rochiile și fustele. Pentru mine, aș zice că e potrivită vorba cu less is more. Am avut de împăcat și capra și varza. Cumva, mi-am dorit să alegem lucruri prin care să înțeleagă că am trecut într-o altă etapă, de copil mai mare, dar asta nu înseamnă ținute sobre, ci în acord cu vârsta și personalitatea ei. N-a fost ușor să găsim soluții de compromis!
 2. Materialele trebuie să fie prietenoase cu pielea și potrivite pentru conformația ei (am un copil slim fit care nu poate purta orice). Acest lucru mă împiedică, de multe ori, să-i cumpăr haine din magazinele online.
 3. Prețul este și el un factor decisiv! Prețurile trebuie să fie decente, pentru că, așa cum știm cu toții, copiii cresc repede (prea repede!) și, pe lângă asta, pătează și/sau agață hainele.
 4. Nu-mi place să petrec prea mult timp în magazine și eficientizarea timpului este un alt aspect important pentru mine.

 

3 ținute pentru școală, la un preț accesibil

 

Pentru că avem de întrunit toate cerințele de mai sus, avem câteva magazine în care știm că mergem la sigur: găsim haine atât pe gustul meu, cât și pe cel al Antoniei (le putem combina), prețurile sunt accesibile și materialele sunt potrivite. Astăzi vreau să vă propun 3 ținute cu un buget total de 300 de lei.

 

Ținuta 1
 • Sarafan (bleumarin) + tricou (sunt set) = 90 de lei.
 • Dresuri tricotate = 20 de lei (setul de 3 bucăți = 60 de lei).

Se poate purta, în partea de sus, atât cu o bluză subțire, cu mânecă lungă, cât și cu un pulover sau cardigan, iar, în partea de jos, atât cu dresuri, cât și cu o pereche de colanți.

 

 
Ținuta 2
 • Bluză din molton = 30 de lei.
 • Colanți cu imprimeu = 40 de lei.

Din păcate, în poza din stânga, lumina nu m-a ajutat să redau culorile frumoase pe care hainele le au, dar poza din dreapta ar trebui să vă ajute să vă faceți o idee mai clară în acest sens.

 

 
Ținuta 3
 • Rochie din bumbac = 23 de lei.
 • Dresuri tricotate = 20 de lei.
 • Vestă vătuită cu glugă (opțional) = 90 de lei.

Și această ținută se poate purta, în partea de sus, în sezonul rece, cu un cardigan, iar, în partea de jos, se potrivește și cu o pereche de colanți, nu doar cu dresuri. Eu nu sunt o mare fană a imprimeurilor suprapuse, dar, cum spuneam, trebuie să las copilul să-și exprime personalitatea și preferințele. 😊

 

 

Vesta am notat-o ca fiind opțională, pentru că, în locul ei, vă propun o a 4-a ținută care poate înlocui vesta fără să depășim bugetul de 300 de lei:

 • Rochie roz = 60 de lei.
 • Dresuri tricotate = 20 de lei (setul de 3 bucăți = 60 de lei).

Se poate purta, în partea de sus, cu o bluză subțire, cu mânecă lungă, sau cu un cardigan iar, în partea de jos, atât cu dresuri, cât și cu niște colanți.

 

 

Să recapitulăm bugetul!

Ținuta 1 + ținuta 2 + ținuta 3 = 313 lei.

sau

Ținuta 1 + ținuta 2 + ținuta 4 = 260 lei.

Avem 3 ținute potrivite pentru școală, cu un raport calitate-preț foarte bun. Toate ținutele prezentate mai sus le găsiți în magazinele H&M.

 

Dincolo de un raport bun calitate-preț, mai aveți și alte beneficii

 

Un preț și mai mic. În magazinele H&M aveți 20% reducere la toate articolele pentru copii. Promoția se adresează exclusiv membrilor Programului de Loialitate H&M, în magazinele fizice, în perioada 4-7 septembrie și online, pe hm.com, în perioada 8-12 septembrie. Dacă nu faceți parte deja din Programul de Loialitate, vă sfătuiesc să vă înscrieți, pentru că (vă las, mai jos, doar câteva dintre motive):

 • Achizițiile vă aduc puncte care pot fi valorificate.
 • Primiți vouchere bonus.
 • Pentru achizițiile online, aveți livrare standard gratuită la comenzile mai mari de 130 de lei.
 • Aveți oferte, reduceri și prețuri speciale.

Vreau să subliniez că înscrierea în Programul de Loialitate este un proces foarte simplu. Mai multe detalii puteți găsi accesând acest link: https://www2.hm.com/ro_ro/member/info.html.

 

Faceți lumea un loc mai bun prin participarea la inițiativa care vizează sustenabilitatea. Gama Conscious (hainele cu eticheta verde Conscious) este realizată din materiale sustenabile. Îmi place obiectivul pe care H&M și l-a fixat ca, până în 2030, toate produsele lor să fie fabricate din materiale reciclate sau sustenabile. Mai multe detalii despre produsele Conscious și sustenabilitate găsiți aici: https://www2.hm.com/ro_ro/hm-sustainability/lets-change.html/conscious.

 

În încheiere, vreau să vă încurajez să aruncați un ochi și pe site-ul H&M. Toate produsele prezentate de mine se găsesc în magazinele fizice, dar în oferta celor de la H&M sunt și produse disponibile doar online. Dacă știți mărimea potrivită copilului vostru și dacă shopping-ul online vi se potrivește, vă încurajez să „răsfoiți” puțin și oferta de pe site. Eu am văzut deja câteva haine care i s-ar potrivi Antoniei.

 

Care sunt criteriile de care țineți cont atunci când le cumpărați haine copiilor? Ce ponturi bune aveți în acest sens?

 


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *