Smoothie-urile sunt o variantă potrivită pentru un mic dejun rapid şi sănătos, dar pot reprezenta şi o opţiune pentru a ne potoli pofta de dulce. În funcţie de ingredientele pe care le alegem, smoothie-urile pot fi hrănitoare, gustoase şi pline de vitamine şi minerale. Vă propun două smoothie-uri cremoase pentru mese sănătoase, pentru un mic dejun rapid, servit acasă sau în deplasare ori pentru o gustare dulce. În general, eu servesc smoothie-urile la gustare.

 

Smoothie verde

 

Ingrediente: 

  • 2 kiwi
  • 1/2 avocado
  • o mână de baby spanac
  • 1 linguriţă seminţe de cânepă
  • 100ml lapte vegetal de cocos cu orez

 

Mod de preparare: 

Am curăţat kiwi-ul de coajă şi l-am tăiat în cubuleţe. L-am pus în blender cu restul ingredientelor şi le-am mixat până am obţinut un smoothie fin. În funcţie de consistenţa pe care doriţi să o obţineţi, puteţi pune mai mult sau mai puţin lapte vegetal.

 

 

Smoothie ciocolatos

 

Ingrediente:

  • 1 banană coaptă
  • 1 linguriţă cacao crudă
  • 1 linguriţă unt de arahide
  • 1/2 avocado mic
  • scorţişoară (opţional)
  • 1 curmală (opţional)
  • 100-150ml lapte vegetal de alune

 

Mod de preparare: 

Am pus toate ingredientele în blender şi le-am mixat până am obţinut un smoothie cremos. În funcţie de consistenţa pe care doriţi să o obţineţi, puteţi pune mai mult sau mai puţin lapte vegetal. Din aceleaşi ingrediente, cu o cantitate mai mică de lapte vegetal, le puteţi face celor mici o cremă de ciocolată, fără zahăr şi fără îndulcitori. Le-o puteţi servi ca atare ori ca topping pe pancakesvafe, etc.

 

 

Atunci când alegeţi un unt de arahide din comerţ, să vă asiguraţi că nu conţine zahăr sau alte ingrediente dubiose. Ar trebui să aibă arahide şi puţină sare. Acelaşi lucru este valabil şi pentru laptele vegetal. Acesta ar trebui să conţină apă, nuci şi eventual puţin ulei şi sare de mare. Există în comerţ sortimente de lapte vegetal care au o listă lungă de ingrediente nu tocmai sănătoase.

 

 

De-a lungul timpul, m-aţi întrebat ce lapte vegetal folosesc. Pentru realizarea acestor smoothie-uri, am folosit lapte vegetal de la Rude Health, o marcă pe care am descoperit-o de curând, prima la care am găsit lapte vegetal de caju. În Luxembourg, foloseam acest tip de lapte vegetal de la o altă firmă, însă nu l-am mai găsit după întoarcerea acasă, în România.

 

 

Laptele vegetal organic de la Rude Health este pe bază de apă de izvor şi vine în mai multe sortimente: de cocos, de caju, de nuci tigru şi de alune. Aceste sortimente nu conţin gluten, agenţi de îngroşare, siropuri sau zahăr adăugat, conservanţi sau aditivi ori organisme modificate genetic. Tot la ei găsiţi porridge-uri şi sortimente de granola şi muesli cu ingrediente „curate”.

 

 

 

Produsele Rude Health le găsiţi în magazinele Mega Image, Naturalia şi în plafare. Dacă nu mă înşel, sunt prezente şi pe rafturile din Cora. Le mai puteţi achiziţiona şi online, de pe AlimenteSpeciale.ro şi Unicorn-Naturals.ro.

 

 

 

Pe contul meu de Instagram, găsiți un giveaway cu câteva produse Rude Health. Vă puteți înscrie acolo și poate veți fi chiar voi câțtigătorul. 🙂

 

Sper ca recomandările mele să vă fie de folos. Dacă încercaţi (măcar) unul dintre cele două smoothie-uri, să-mi daţi de veste, să-mi spuneţi dacă v-a(u) plăcut sau nu. De asemenea, dacă aveţi o reţetă preferată de smoothie, poate vreţi să o împărtăşiţi. 🙂

 

 

Pe blog, mai găsiţi câteva idei de smoothie-uri:

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *