Sura foto: Pexels.com

 

Nu sunt eu o mare cinefilă … Bine, recunosc că aș fi dacă timpul ar mai generos cu mine, însă am reușit să văd 12 filme pe care vi le recomand și vouă. De fapt, în lista de mai jos veți găsi filme și seriale (mini serii) pe care le-am văzut în 2021 și mi-au plăcut. Le găsiți pe toate pe Netflix. 

 

Filme

 

The Unforgivable (De neiertat) – 2021

Eliberată din închisoare după o condamnare în urma unei crime violente, Ruth Slater (Sandra Bullock) revine într-o societate care refuză să-i ierte trecutul. Scopul ei este să-și găsească sora mai mică, soră care nu știe de existența ei. 

Scenariul nu este romanțat în stil hollywoodian, ci subliniază realitatea dură, dificultățile foștilor deținuți, stigmatul pe care îl au de dus, cât de greu este să se reabiliteze, să fie credibili, dar și erorile judiciare care pot distruge vieți. Un film pe care trebuie neapărat să-l vedeți. Trebuie și să adaug că, din punctul meu de vedere, Sandrei Bullock îi vine mănușă acest rol. Singurul regret pe care îl am este că finalul parcă este prea abrupt și nu îți dă un deznodământ clar. 

 

Complet necunoscuți – 2021

„Complet necunoscuți” este un film românesc, regizat de Octavian Strunilă. Povestea fimului pornește de la un joc pe care 7 vechi prieteni se hotărăsc să-l încerce într-o seară. Astfel, ei își pun telefoanele pe masă și orice mesaj, e-mail, telefon sau notificare primesc, trebuie să răspundă pe speaker sau să le citească cu voce tare. Seara ia o întorsătură neașteptată, cu multe secrete care ies la iveală. 

Am înțeles că există mai multe variante ale acestui film, în mai multe limbi, însă eu nu am termen de comparație. Părerile sunt împărțite, însă mie chiar mi-a plăcut acest film, destul de realist, subliniază unele mentalități românești, are actori faini și multe momente amuzante. 

 

Red Notice – 2021

În luna noiembrie, „Red Notice” a fost în topul preferințelor utilizatorilor de Netflix. Un expert în profilare al FBI-ului devine vrând-nevrând partenerul celui mai mare hoț de opere de artă pentru a prinde o infractoare ce îi scapă mereu printre degete. Actorii principali, Dwayne Johnson, Ryan Reynolds și Gal Gadot mi-au plăcut tare mult,dar și modul în care a fost realizat fimul. Acțiunea filmului, o combinație între Indiana Jones, Mission Impossible și Tomb Raider, aș zice că este destul de trasă de păr, neverosimilă, dar cu răsturnări de situație neașteptate și cu destul de mult umor. 

 

A bad moms Christmas – 2017

Pe scurt, mamele le fac o vizită neașteptată fiicelor, mame rebele la rândul lor și extrem de ocupate (pentru cine a văzut Bad Moms), care ajung să fie copleșite de situație și încearcă să se impună în fața mamelor lor. Este o comedie lejeră, nu vreun film-capodoperă, dar cred că merită văzut într-o seară în care vreți să vizionați un film care să nu vă solicite prea mult. 🙂

 
Hustlers (Hustlers: Striptease pe Wall Street) – 2019

Îmi place Jennifer Lopez și mi-am dorit să văd Hustlers pentru că o are ca protagonistă. Acțiunea filmului urmărește un grup de foste stripperițe care se ambiționează să se îmbogățească, folosind însă metode mai puțin ortodoxe … își jefuiesc foștii clienți. 

Filmul nu este o capodoperă, dar este destul de captivant, amuzant pe alocuri, cu câteva mesaje de luat acasă. Din punctul meu de vedere, merită văzut pentru Jennifer Lopez (ori poate sunt eu subiectivă). 

 

 

Hypnotic (Hipnotic) – 2021

Simțindu-se blocată pe plan personal și profesional, Jenn apelează la un hipnoterapeut și se trezește prinsă într-un joc psihologic mortal. Hypnotic este un thriller cu o temă, din punctul meu de vedere, interesant aleasă, însă cu un final destul de previzibil. Per total, mi-a plăcut acțiunea filmului. 

 

Extraction (Operațiunea de recuperare) – 2020

„Extraction” îl are în rolul principal pe Chris Hemsworth și a fost unul dintre cele mai populare filme pe Netflix în 2021. Tyler Rake (Chris Hemsworth), un mercenar dur care operează pe piața neagră are parte de cea mai periculoasă misiune a vieții lui atunci când este angajat să îl salveze pe fiul răpit al unui baron al drogurilor. Este un film de acțiune, cu muuultă acțiune și sânge la pachet, cu o poveste destul de clișeică. Dacă acțiunea filmul este destul de bună, povestea în sine cam lasă de dorit. Totuși, dacă vă plac filmele de acțiune, merită văzut. 

 

Seriale

Eu prefer mini seriile care să nu aibă mai mult de 7-8 episoade. Poate fac o excepție și mă încumet și la seriale cu 10 episoade, dar nu garantez. Așadar, găsiți mai jos serialele care mi-au plăcut în 2021 (tot pe Netflix). 

 

Clickbait – 2021 (8 episoade)

E povestea unui profesor kinetoterapeut la universitate care este răpit și ajunge, peste noapte, într-un video pe net în care se autoacuză că a agresat și abuzat femei, chiar și că a omorât pe cineva. La 5 milioane de vizualizări ale videolului profesorul va fi ucis.

Fiecare dintre cele 8 episoade are povestea spusă dintr-o altă perspectivă – a surorii, a soției, a agentului de poliție care anchetează cazul, a copilului celui dat dispărut. Nu degeaba am pus „Clickbait” primul pe lista serialelor. Este o mini serie care te ține cu sufletul la gură, cu un final complet neașteptat. Morala – internetul și rețelele de socializare, în mâinile nepotrivite, „mânuite” de oameni cu mințile sucite, pot genera adevărate tragedii. 

 

 

Maid (Menajera) – 2021 (10 episoade)

Pe scurt, Alex (Margaret Qualley) fuge de acasă din cauza pericolului din ce în ce mai mare pe care îl prezintă partenerul ei și tatăl fetiței ei, Sean. Caută refugiu într-un adăpost pentru victimele violenței domestice și lucrează ca femeie de serviciu pentru a supraviețui. 

„Maid” este o dramă pentru supraviețuire, extrem de realistă, fără romantisme, în care este redată spirala violenței domestice, cum Alex încearcă să rupă acest cerc vicios, deși urmărește, până la un punct, tipologia destul de clasică a victimei; cum mama tânără se luptă pentru custodia fiicei, dar devine și mamă pentru propria ei mamă. Pe lângă radiografia precisă a realității, Maid este și o lecție despre voință și putere. 

În această mini serie, Alex (Margaret Qualley) este fiica Paulei, interpretată de Andie MacDowell, atât pe micile ecrane, cât și în viața reală. 

 

Behind her eyes (Prin ochii ei) – 2021 (6 episoade)

Inițial, acțiunea filmului pare bazată pe un clasic triunghi amoros, însă este mult mai mult de atât. După o întâlnire întâmplătoare într-un bar, Louise (Simona Brown), secretară la cabinetul unui psihiatru și mamă singură, este implicată într-o aventură cu noul ei șef, David (Tom Bateman). Însă, după ce se ciocnește de enigmatica lui soție, Adele (Eve Hewson), Louise se trezește atrasă într-o prietenie incomodă, în timp ce continuă aventura cu soțul. Finalul este mind-blowing și vă garantez că nu-l puteți anticipa. Pe parcursul a celor 6 episoade, filmul te ține în priză și simți că există și mai multe lucruri de descoperit. 

Serialul este bazat pe romanul cu același titlu scris de Sarah Pinbrough, disponibil la editura Litera. Din câte am citit, unii recomandă lecturarea cărții înainte de vizionarea filmului pentru a înțelege mai bine anumite detalii. Nu știu dacă aș citi cartea acum, după ce am văzut filmul, dar știu sigur că vi-l recomand, cu sau fără carte citită. 🙂

 

Stay close (Aproape de mine) – 2021 (8 episoade)

Captivant, plin de suspans și presărat cu dezvăluiri de secrete despre crime din trecut, „Aproape de mine” ne face să ne întrebăm dacă putem cunoaște, cu adevărat, pe cineva. Patru oameni ascund secrete întunecate care revin din trecut: Megan este mama a trei copii, femeia cu familia aparent perfectă; Ray este un fotograf căruia i s-a stins sclipirea artistică; Broome este un detectiv care nu reușește să treacă peste un vechi caz legat de dispariția unei persoane, iar Lorraine este o veche prietenă a lui Megan, dar îi cunoaște și pe cei doi bărbați, ei fiind parte și din trecutul ei. Dispariția unui tânăr, la exact 17 ani după cea a lui Stewart Green, declanșează o reacție în lanț care amenință să le distrugă viețile. 

Este un film care te ține cu sufletul la gură, pe care e musai să-l termini, să afli deznodământul. Mi-a plăcut mult, așa că vi-l recomand și vouă. 

 

Ce filme/seriale ați văzut în 2021 și v-au plăcut? 🙂

Las lista deschisă! Vom adăuga aici recomandările voastre și filmele pe care le voi vedea în acest an. 

 


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *