Priveliştea din cameră

 

M-am grăbit să scriu articolul ăsta după întoarcerea noastră acasă, pentru că am vrut să fiu sigură că nu uit detalii din ultima noastră vacanţă. A fost genul acela de concediu în care am redescoperit ce bine este atunci când nu trebuie să faci nimic mai mult decât să dormi, să mănânci, să te joci şi să citeşti. La astea se adaugă duşurile, poveştile, mutatul de la piscină pe şezlong şi alte câteva lucruri la fel de dificile. 🙂 Şi, Doamne, bine a fost! Exact de genul acesta de vacanţă aveam nevoie după 2 ani de când nu ne-am mai luat o pauză atât de lungă.

Probabil că aţi ghicit deja, anul acesta am optat pentru Turcia după ce, acum 2 ani, am ales Grecia. Am vrut să facem o comparaţie între cele 2, la aceleaşi standarde. În continuare, nu voi face o comparaţie, ci vă voi povesti despre locul în care am fost.

 

Transportul

 

Am optat să călătorim cu avionul. Mi se pare modalitatea cea mai simplă şi cea mai rapidă. Cu maşina am fi acumulat o boseală de care nu am fi avut nevoie acum. Am avut emoţii pentru Antonia, dar s-a comportat de parcă ar zbura cu avionul săptămânal. I-a plăcut tare mult. Zborul a durat 2 ore (Cluj-Antalya), iar din aeroport am avut transferul asigurat la hotel, un drum de aproximativ o oră cu autocarul. Aceasta este partea care m-a încântat mai puţin, pentru că am eu piticul meu pe creier cu scaunul de maşină şi cu siguranţa copilului în trafic. Exceptând fricile mele şi căldura de afară, am fost norocoşi, pentru că am călătorit în gaşcă, nu doar noi 3. Am fost 7 adulţi şi 5 copii (cu vârste între 3 şi 9 ani).

 

Locaţia/Hotelul

 

Anul acesta am optat pentru Turcia, în regim ultra all inclusive. Am auzit atâtea păreri pro şi contra despre litoralul turcesc şi despre serviciile turcilor încât am vrut să ne convingem singuri cum stau lucrurile. Ştiu că pentru unii Turcia şi all inclusive sunt sinonime cu nesimţire şi orgii culinare, dar noi am căutat curăţenie, linişte, relaxare şi timp pentru noi fără să ne concentrăm asupra altor lucruri. Resortul în care am stat, Kamelya Collection, ne-a fost recomandat de nişte prieteni care sunt clienţi fideli. Resortul are 3 hoteluri de 5 stele. Noi am fost cazaţi la Hotel Selin.

 

Hotel Selin

Hotelul este situat pe malul mării, la 8 km de centrul oraşului Side şi la aproximativ 60 km de aeroportul din Antalya. Are o piscină (foarte) mare pentru adulţi, adâncă de 1,40 m, şi una pentru copii, cu tobogane cu apă. Hotelul dispune de un centru spa, un restaurant unde se pot servi mesele principale ale zilei, un restaurant pe plajă, restaurante à la carte, o cafenea, un ice cream corner, dar şi mai multe baruri şi terenuri de sport. În cadrul restaurantului principal au un restaurant pentru copii, frumos decorat, cu scaune şi mese mici. Este dotat cu un frigider şi un bufet pentru copii, dar să nu vă aşteptaţi să găsiţi vreun preparat sănătos, pentru că nu este cazul.

 

Recepţia hotelului

 

Restaurantul principal

 

Restaurantul pentru copii

 

Hotelul dispune de o plajă privată lungă de 500m, cu nisip fin şi intrare lină în apă, aspect foarte important pentru noi şi cred că pentru toţi părinţii. Atât pe plajă, cât şi la piscină, turiştilor le sunt puse la dispoziţie şezlonguri (fără plată) şi prosoape.

În cadrul complexului, există un Aqua Park (nu am fost) şi în fiecare seară se organizează spectacole în aer liber, în amfiteatru. Am fost la un singur spectacol care ne-a şi plăcut. 🙂

 

Plaja

 

Camera

 

Noi am avut o cameră cu vedere la mare. Priveliştea ne-a întrecut aşteptările. Iniţial, ni s-a dat o cameră cu 2 paturi lipite (fix ceea ce urăsc atunci când merg în concediu) şi unul extra pentru Antonia. Am făcut schimb cu prietenii noştri, am păstrat priveliştea, am coborât cu un etaj mai jos (la 4) şi am avut norocul să avem un pat matrimonial, foarte spaţios şi confortabil, în care am încăput toţi 3. Antonia nu are nevoie de un pat separat atunci când dormim la hotel. Ar dormi mai mult pe jos decât în pat. 🙂

Camera este spaţioasă şi are suficiente spaţii de depozitare. Este dotată cu un balcon de unde am putut admira priveliştea în fiecare dimineaţă. Sinceră să fiu, camerele nu sunt de 5 stele. Sunt decorate destul de trist, după gustul meu, băile sunt mici şi mobilierul necesită un refresh. În schimb, patul şi pernele au fost foarte confortabile. Cum nu am stat foarte mult în cameră, nu a fost un criteriu primordial, care să ne strice concediul.

 

Camera (n-am fost inspirată să o pozez înainte să ne instalăm)

Mâncarea şi serviciile

 

Pentru mine, curăţenia este foarte importantă. Am apreciat că ni s-a făcut curăţenie în cameră zilnic, că cineva mi-a strâns părul de pe jos, dar cred că există loc de mai bine la acest capitol. Pe de altă parte, cred că întotdeauna voi avea ceva de comentat în această privinţă, pentru că îmi place ca toate să fie lună şi bec, ca acasă, iar la hotel nu suntem acasă. În rest, hotelul în sine este curat, atât spaţiile interioare, cât şi cele exterioare, inclusiv plaja.

 

Piscina pentru copii (în spate este hotelul Fulya)

 

Mâncare este din belşug. Este variată, pe toate gusturile. Dacă vrei să te intoxici cu zahăr, ai o grămadă de prăjituri, biscuiţi si rahaţi turceşti (la ăia dulci mă refer). Dacă nu vrei să iei proporţii generoase, ai cărnuri de aproape toate felurile, mult peşte, salate şi crudităţi, brânzeturi, fructe, etc. Există destule sortimente care pot fi oferite şi celor mai mofturoşi copii. Nu cred că cineva poate fi nemulţumit de mâncare. Dacă este să le caut nod în papură, nu excelează la capitolul supe şi ciorbe, dar profiterolul se topeşte-n gură (m-am abţinut cu greu şi am păcătuit de 2 ori).

În mare parte, turcii sunt ospitalieri, dar nu la modul să te dea pe spate. În Bali, de exemplu, am simţit ce înseamnă cu adevărat ospitalitatea. Bacşişul (sunt tip boxuri cam peste tot) i-ar motiva, dar eu nu sunt suficient de motivată să îl ofer atunci când merg la ultra all inclusive. Majoritatea se descurcă greu înspre deloc în engleză. Nu mă aştept ca să-mi vorbească într-o limbă de circulaţie internaţională doamna care face curăţenie, dar de la ospătari am pretenţia să lege câteva cuvinte. De limba franceză nu am întrebat. Poate o ştiau.

 

Puncte pozitive şi puncte negative

 

+ Prosoape pentru plajă (fără costuri suplimentare). Se puteau schimba de câte ori voiam într-un anumit interval orar.

+ Mâncare variată.

+ Cameră spaţioasă şi cu privelişte minunată.

+ Nu ne-am călcat în picioare nici la restaurant, nici la piscină şi nici pe plajă.

+ Plajă cu nisip fin şi intrare lină în mare. Apa mării era foarte caldă.

 

– Personalul (marea majoritate) nu se descurcă să comunice într-o limbă de circulaţie internaţională.

– Baia din camera de hotel este mică.

 

Priveliştea din liftul panoramic. Clădirile mici aparţin hotelului şi clădirea din stânga este hotelul Fulya

 

Deja luăm în calcul o viitoare vacanţă aici, pentru atunci când ne vom dori un farniente 100%. Patul a fost confortabil, presiunea foarte bună la duş, priveliştea minunată, nisipul fin, temperatura acceptabilă (nu sufocant de cald, deşi erau peste 35° Celsius), aerul condiţionat prezent (când nu eram în cameră), aglomeraţie nu prea multă. În mare parte, turiştii cazaţi erau români, ruşi, turci şi nemţi. Există şi excursii de o zi pe care le puteţi face în împrejurimi. Îmi pare rău că nu am ajuns la Pamukkale, însă la câtă oboseală acumulată am avut, am stabilit din start că nu vom face altceva decât să … nu facem nimic. În plus, ştiu ce ar presupune să car după mine, prin căldură, un copil de 3 ani. De la un punct, rezultatul m-ar face să regret vizitele. Am preferat să o ştiu odihnită, bucuroasă să se bălăcească şi să se joace în nisip. Tare i-a plăcut! Găsiţi mai multe fotografii pe profilul meu de Instagram.

 

Sunteţi sau nu prea pentru vacanţe la all inclusive? În Turcia sau în alt colţ al lumii? Cum arată vacanţele voastre?

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

10 Comments on Vacanţa în care am descoperit arta de a nu face nimic

  1. Vacantele mele au fost mereu active. Intai prin muntii patriei, apoi descoperind orasele Europei.
    Dupa caasatorie tot asa, activi. Orase luate la picior.
    Pana intr-un an cand sotul meu a vrut o vacanta „adevarata” El atunci lucra in Brno, eu eram in tara…
    Asa ca am mers la un all inclusive. In Bulgaria. Dolce far niente! Nici la plaja nu am coborat:)) Mancare buna, camera uriasa, piscina, soare. Seara coboram in statiune ca sa ne plimbam. In timpul zilei la piscina se facea aqua gym de doua ori pe zi. Asa ca am reusit si sa mancam ce ne-a poftit inima si sa zacem ca focile pe banchiza:)
    Anul trecut am fost la all inclusive in Grecia si cu bb de 2a. Nu m-a impresionat la fel de mult.
    Vrem sa experimentam si un resort din Turcia dar, momentan, asteptam sa mai creasca baietii. Sa ne bucuram cu toti de vacanta:)

    • Şi noi am fost destul de activi până a apărut Antonia. Nu am fost niciodată în Bulgaria şi nici nu mă atrage. Nu ştiu de ce. Acum, că pot face comparaţia, mi-a plăcut mai mult în Turcia la all inclusive decât în Grecia. Bebe mic cât e de mic? 🙂

  2. Flavia, in ce perioada ati fost in Turcia? Noi mergem anul asta in iunie, prima data 🙂 Jucarii de nisip pt Antonia ati dus cu voi de acasa, ai luat de acolo? Dar colac?

    • Ioana, noi am dus cu noi cam tot ce se putea, jucării pentru nisip, colac, etc. Cu siguranţă găseşti şi acolo de cumpărat, dar să ţii cont că în resort sunt mai scumpe şi nu foarte variate.

      • Da, dar eu calatoresc cu domnul „Bagaj Light”, ar merge cu mana in buzunar de ar putea, cred ca uita ca suntem 4 la numar 😂. Sa vad cum organizez bagajele sa incapa cat mai multe.

        • Ce-i drept, jucăriile pentru nisip sunt mai voluminoase. În rest, colacele le poţi împacheta. Poţi să alege să le iei numai pe alea şi jucăriile de nisip să le cumperi de acolo.

  3. Bună Flavia, cum a fost anul acesta Turcia, în condițiile actuale?
    Mâncarea este servită de personal sau te poți servi singur?
    Cu mască sau fără?
    Aglomerat?
    Spectacole se mai fac?
    Tot la Selin ați fost?
    Mulțumesc pentru răspuns! 😍
    Mulțumesc și pentru articole! 😘(Parenting și rețete îmi plac cel mai mult)

    • Salut, Diana.

      Nu pot generaliza si nu pot spune că „așa a fost în Turcia”, dar pot compara mere cu mere, adică ce ne-a oferit fix același loc anul acesta și în anii trecuți în care am fost. Încă nu am apucat să fac un later edit la acest articol.

      1. Mâncarea a fost servită de personal, dar tot sub formă de bufet. A fost mai puțin variată față de anii trecuți.
      2. S-a circulat fără mască în tot resortul + în hotel. Nu s-a ținut cont de niciun fel de distanțare la mâncare, spectacole, etc.
      3. În niciun an nu am simțit să fie aglomerat. Hotelul era plin, dar nu aveai senzația de aglomerație.
      4. Da, spectacolele s-au ținut fix ca și în anii trecuți.
      5. Tot la Selin am ales să mergem.

      Ce m-a dezamăgit (în ideea în care ne doream să mergem la sigur) a fost curatenia din camera (a lasat mult de dorit fata de anii trecuti) si amabilitatea personalului, pe care l-am simtit din „alt film”, nepregatit si mai putin prietenos. Initial, am asta pe seama incediilor de vegetatie, a presiunii exercitate de aceasta tragedie asupra lor, dar apoi am inceput sa am dubii.

      Sper ca am reusit sa iti raspund la intrebari (scuze intarzierea)!

      Ma bucur ca iti plac articolele de pe blog! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *