Biscuiti cu fulgi de ovaz

 

Este o reteta care o fac pentru noi (astia mai mari), dar e potrivita si pentru bebelusi de 8-9 luni in cazul in care inlocuiti merisoarele cu stafide, de exemplu, si nu adaugati miere.

 

Ingrediente: 

  • 160g fulgi de ovaz
  • 2-3 banane medii bine coapte
  • 50g merisoare (sau alte fructe uscate)
  • 5 curmale hidratate
  • un varf de cutit de scortisoara
  • o lingura de ulei de nuca de cocos (sau de floarea soarelui – 70ml)
  • 1-2 linguri de miere (optional, daca ii vreti mai dulci)
  • esente (optional)

 

Mod de preparare: 

  1. Blenduiesc bananele cu uleiul de cocos, o pastaie de vanilie, scortisoara si curmalele (le las cam 2-3 ore in apa). Daca nu aveti blender, folositi o furculita pt zdrobirea bananelor si taiati curmalele marunt.
  2. Piureul obtinut il amestec bine cu fulgii de ovaz.
  3. Incorporez in compozitie fructele uscate si o lingura de miere.
  4. Trec la modelarea biscuitilor. Iau cate o lingura din compozitia obtinuta si ii modelez in palme pana obtin o forma rotunda. Eu ii las mai grosuti pentru ca ne plac sa fie moi in interior. Ii puteti face subtiri daca va plac mai crocanti. Ii asez intr-o tava in care am pus in prealabil hartie de copt.
  5. Dau biscuitii in cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de aproximativ 20 de minute.

 

 

Sursa de inspiratie: awfully-tasty.com

 

4 Comments on Biscuiti cu fulgi de ovaz, banane si merisoare

    • Sincera sa fiu nu mai stiu exact cati biscuiti mi-au iesit, dar cred ca vreo 12. E bine ca ai intrebat ca asa o sa imi aduc aminte sa mentionez cantitatea la finalul retetelor. Eu zic ca ii poti tine linistita 4-5 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *