Este o reteta care o fac pentru noi (astia mai mari), dar e potrivita si pentru bebelusi de 8-9 luni in cazul in care inlocuiti merisoarele cu stafide, de exemplu, si nu adaugati miere.
Ingrediente:
160g fulgi de ovaz
2-3 banane medii bine coapte
50g merisoare (sau alte fructe uscate)
5 curmale hidratate
un varf de cutit de scortisoara
o lingura de ulei de nuca de cocos (sau de floarea soarelui – 70ml)
1-2 linguri de miere (optional, daca ii vreti mai dulci)
esente (optional)
Mod de preparare:
Blenduiesc bananele cu uleiul de cocos, o pastaie de vanilie, scortisoara si curmalele (le las cam 2-3 ore in apa). Daca nu aveti blender, folositi o furculita pt zdrobirea bananelor si taiati curmalele marunt.
Piureul obtinut il amestec bine cu fulgii de ovaz.
Incorporez in compozitie fructele uscate si o lingura de miere.
Trec la modelarea biscuitilor. Iau cate o lingura din compozitia obtinuta si ii modelez in palme pana obtin o forma rotunda. Eu ii las mai grosuti pentru ca ne plac sa fie moi in interior. Ii puteti face subtiri daca va plac mai crocanti. Ii asez intr-o tava in care am pus in prealabil hartie de copt.
Dau biscuitii in cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de aproximativ 20 de minute.
Sincera sa fiu nu mai stiu exact cati biscuiti mi-au iesit, dar cred ca vreo 12. E bine ca ai intrebat ca asa o sa imi aduc aminte sa mentionez cantitatea la finalul retetelor. Eu zic ca ii poti tine linistita 4-5 zile.
Vream sa te intreb ce cantitate de biscuiti si cat pot sa stea biscuiti? Multumesc
Sincera sa fiu nu mai stiu exact cati biscuiti mi-au iesit, dar cred ca vreo 12. E bine ca ai intrebat ca asa o sa imi aduc aminte sa mentionez cantitatea la finalul retetelor. Eu zic ca ii poti tine linistita 4-5 zile.
Au iesit foarte buni, multumim de reteta ❤️
Cu drag! Să vă fie de bine! 🙂