Sos de capsuni

*Reteta dupa 10 luni

Ingrediente (pentru 2-3 linguri de sos): 

  • 250g capsuni
  • 2 lingurite nuca de cocos
  • 1/2 lingurita pudra de vanilie

 

Mod de preparare: 

  1. Am curatat si spalat bine capsunile. Le-am taiat in doua sau in patru (depinde de marime) si le-am pus la fiert, la foc mediu, fara a adauga apa.
  2. Am fiert capsunile pana a scazut sucul si s-a ingrosat compozitia. Sa amestecati periodic pentru ca altfel riscati sa se prinda sosul de oala.
  3. Inainte cu vreo 2 minute de a lua sosul de pe foc, am adaugat restul ingredientelor, am amestecat bine si am lasat sosul sa se raceasca.

Acest sos seamana mult cu dulceata de capsuni. Il puteti folosi alaturi de pseudocereale, pancakes-uri, etc.

 

Un alt sos delicios este cel cu afine pe care il folosesc la prepararea unei alte retete: bulgur cu crema de afine.

 

Pentru a nu pierde ultimele retete, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului si sa dati un like paginii de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *