Photo by Lisa Fotios (Pexels.com)

Pentru mine, 2022 s-a încheiat cu un mood mai zen ca niciodată (lucru nu foarte obișnuit pentru mine 😊), cu vision board făcut și intenții scrise pentru noul an, cu oameni dragi alături și acces extrem de redus la tot ceea ce înseamnă telefon și social media.
2023 a început cu timp pentru noi, cu puțin timp pentru mine și cu intenția clară și susținută de a schimba câteva lucruri în noul an.

Un nou an, un nou început, 100 de planuri, 1000 de obiective și … adesea, presiune multă. Îmi plac începuturile de an. Îmi plac, în general, începuturile. Îmi place să-mi fac planuri, să-mi setez obiective și să pun pe foaie intențiile pe care le am în noul an. Am făcut asta și în anii trecuți. Avem nevoie de asta. Suntem construiți în așa fel încât avem nevoie să ne fixăm ținte pe care să le atingem. Nu e absolut nimic rău în asta, dar când vine vorba de presiune, din punctul meu de vedere, lucrurile stau diferit.

La început de an, ne punem pe umeri toată presiunea care există – „Din luna ianuarie, fac a, b, c, d, e, f, g, h, i lucruri!” Și ne strofocăm la început de an să ne ținem de toate obiectivele propuse, dar prea multă presiune pusă pe umerii noștri vine cu epuizare, epuizarea scade motivația și lipsa de motivație duce la abandon. Pe scurt, ne pierdem pe drum. Fix asta am făcut eu anul trecut (din unele puncte de vedere). Rezultatul? Spre finalul anului mă simțeam dezamăgită de ceea ce nu am reușit să bifez. Am fost destul de dezamăgită de mine, că nu am reușit să mă țin de drumul început în ianuarie 2022.

O altă perspectivă

Și dacă am schimba perspectiva? Dacă ne-am nota ceea ce ne dorim să obținem pe parcursul unui an și am lua lucrurile pe rând, nu la grămadă?„Din ianuarie, mă ocup de a și b. Din martie mă concentrez pe c și d. În iulie ar fi potrivit să investesc mai multe eforturi în e.”

Și dacă am merge mai departe de atât și ne-am evalua progresul la un interval de timp dat, dacă ne-am face un mic audit care să ne ofere o perspectivă clară asupra lucrurilor pe care le putem ajusta, pe care le putem face diferit pentru a ne atinge obiectivul?

Ce ar fi dacă fiecare zi ar fi o oportunitate care să ne permită să schimbăm lucrurile în bine pentru noi, pentru sufletul nostru?

Cum ar fi dacă, la final de an, nu ne-am mai biciui pentru ceea ce nu am reușit să facem (poate nici obiectivele setate nu sunt întotdeauna realiste ori sunt prea multe) și dacă ne-am felicita pentru fiecare realizare, pentru fiecare pas înainte oricât de mic este el?!

Photo by Bich Tran (Pexels.com)

Fiecare zi este o nouă oportunitate

Orice schimbare este greu de făcut, de dus, de gestionat … Cred că este extrem de important să vedem fiecare zi, fiecare moment al fiecărei zile ca pe o șansă de a schimba lucrurile, de a ne face nouă și celor din jur un bine. Îmi plac începuturile de an, energia și motivația pe care le aduc, dar motivația trebuie păstrată (lucru aproape imposibil, aș zice) și/sau hrănită. Pașii mici în direcția finală a schimbării sunt „nutrienții” de care motivația noastră are nevoie. Să ne bucurăm de fiecare etapă a evoluției noastre, de fiecare pas pe care îl facem în direcția schimbării și să luăm fiecare zi ca pe oportunitate de a iniția schimbări ori de a implementa obiceiuri.

Sper că ați intrat în noul an cu dreptul, că planetele se aliniază conform dorințelor și obiectivelor voastre.

Ce v-ați propus în noul an?

Ce vă doriți să schimbați ori să faceți diferit?

Aveți obiceiul de a realiza un vision board ori de a vă scrie intențiile?


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *