Photo by Eli DeFaria on Unsplash

 

 

Sună ceasul. Nici nu s-a crăpat de ziuă. Ești nemulțumită de oră, că ai dormit prea puțin, ai vrea să mai lenevești, îți este greu să te ridici, dar nu mulțumești că te-ai trezit, că ești bine. Ți se pare firesc să trăiești o nouă zi, nu?

Ai venit de la muncă. Ești obosită, dar copilul nu se mai oprește din vorbit, din alergat, din întrebat. Îți vine să pleci din nou, vrei să fie liniște, dar uiți că liniștea nu-i întotdeauna bună. Uneori uiți să mulțumești că e al tău, că e bine, sănătos.

Ai terminat curățenia. Soțul vine acasă și intră încălțat. În plus, a uitat să cumpere pâine. Îl cerți. Uiți că poate și el a avut o zi grea. Uiți să mulțumești că a ajuns acasă teafăr, că e bine, sănătos.

Se lasă seara. Ești îmbufnată că iar pui masa, iar strângi masa, iar ai vase de spălat. Uiți să mulțumești că ești sănătoasă, că sunteți cu toții împreună, bine.

Copilul s-a culcat. Soțul doarme și el. Ești singură. E liniște. Nu faci nimic. Ești tu cu tine. Gândește-te cum ar fi să fie mereu liniște.

 

 

În fiecare zi ne plângem pentru lucruri mărunte, neînsemnate multe dintre ele și uităm să mulțumim pentru ceea ce contează cu adevărat. Uităm să fim recunoscători pentru fiecare dimineață în care ne trezim, pentru întrebările curioase ale copilului nostru, pentru iubire necondiționată, pentru fiecare mâncare pusă pe masă, pentru oamenii din viața noastră, pentru sănătatea lor și a noastră. Sănătatea … darul cel mai de preț pe care noi îl primim în fiecare zi. Alţii îl cumpără pe bani mulţi şi unii nu îl pot cumpăra cu toţi banii din lume.

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

 

Un comentariu on Fiecare zi este un dar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.