De când există blogul vă tot povestesc despre dulciuri, zahăr şi alternative sănătoase. În zilele noastre este o adevărată provocare să găsim pe rafturile magazinelor produse fără zahăr adăugat. Zahărul se ascunde peste tot şi sub diferite denumiri: fructoză, sirop de porumb, miere, sirop de agave, sirop de arţar, zahăr brun, dextroză, maltoză, sorbital, mannitol, maltitol, xylitol, zaharoză (sucroză). Am scris deja de ce zahărul nu ne face bine şi nu voi mai relua subiectul (deocamdată). Țin neapărat să împărtăşesc cu voi descoperirile mele în materie de dulciuri şi alimente sănătoase.

Privilegiez mâncarea şi dulciurile preparate în casă, fără zahăr, îndulcite cu fructe sau cu o cantitate mică de îndulcitori naturali. Dacă aţi descoperit blogul de curând, găsiţi aici câteva idei de reţete. Adevărul este că trăim în secolul vitezei şi nu avem întotdeauna timp să pregătim totul în casă. În acest context, este important să ne documentăm puţin şi să alegem din magazine dulciurile și alimentele cât mai sănătoase. Când spun documentare, mă refer la:

 

 • să ne luăm puţin timp să citim etichetele şi să învăţăm ce ascund denumirile de pe ele.
 • să cunoaştem diferitele denumiri ale zahărului adăugat.

 

 

Copiii voştri vă cer dulciuri atunci când mergeţi la cumpărături? Dacă răspunsul este „da”, atunci cu atât este mai important să-i învăţăm să facă alegeri sănătoase. Să nu-i frustrăm cu un răspuns negativ categoric, ci să le propunem alternativa sănătoasă.

 

Recomandarea de astăzi

 

Dacă îmi citiţi blogul de ceva vreme, ştiţi că v-am mai recomandat produse fără zahăr, potrivite pentru copii. Astăzi vă fac încă o recomandare. Este vorba despre batoanele Nakd, preparate exclusiv din ingrediente naturale. Acestea nu conţin produse de origine animală, zahăr sau alte siropuri adăugate, gluten sau aditivi şi nu sunt prelucrate termic.

 

 

Prin ce se diferenţiază batoanele Nakd de alte batoane din comerţ?
 • au o listă scurtă de ingrediente, toate naturale.
 • sunt produse raw vegane, fără procesare termică.
 • nu conţin gluten, zahăr sau îndulcitori şi nici lactate, fiind potrivite şi pentru cei care suferă de alergii sau intoleranţe.

 

Eu am descoperit aceste batoane acum câteva luni şi sortimentul meu preferat este cel cu cocos şi cacao. În comerţ, găsiţi 10 sortimente disponibile. Le puteţi achiziţiona din magazinele Mega Image, Carrefour, Kaufland (București), DM, Selgros, Naturalia, Cărturești, Bebe Tei și magazinele de tip Plafar, dar şi online, de pe Unicorn-Naturals.

 

Giveaway

Am pentru voi o cutie de batoane Nakd, cu diferite sortimente. Ce trebuie să faceţi?

 1. Să-mi lăsaţi un comentariu, pe pagina de Facebook a blogului, la postarea cu acest articol, în care să-mi spuneţi dacă aţi încercat aceste batoane, care este sortimentul vostru preferat sau dacă sunteţi curioşi să le încercaţi.
 2. Opţional, puteţi să-mi spuneţi ce alternative sănătoase aveţi atunci când copilul vă cere ceva dulce din magazin.
 3. Dacă doriţi, puteţi eticheta unul sau mai mulţi prieteni care ştiţi că ar fi interesaţi de aceste produse.

 

 • Giveaway-ul se încheie vineri dimineaţa, 1 martie, la ora 10:00. 
 • Câştigătorul îl voi extrage vineri, 1 martie, prin commentpicker.com.
 • Produsele vor fi expediate de Unicorn-Naturals doar pe teritoriul României.
 • Câştigătorul va primi un mesaj din partea mea şi va trebui să îmi furnizeze adresa de livrare. În cazul în care nu am un răspuns din partea norocosului până luni, 4 martie, voi fi nevoită să extrag un nou nume.

 

 

Mult succes tuturor!

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

 

2 Comments on Există dulciuri sănătoase în comerţ? Eu le-am găsit. (Recomandare + GIVEAWAY)

 1. Bune dulciurele. Le a incercat mofturoasa noastra de 2 ani si 6 luni. Ceva mai scumpe decat versiunea pe care o foloseam pana acum. Batoanele organix sunt similare cu cele descrise de tine si sunt special create ptr cei mici iar pretul este undeva pe la 3 lei.
  Multumesc pentru retete si info pe care le citesc cu placere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *