reconditionare haine

 

Se dă următorul caz: cumpăraţi haine noi şi la prima masă se aleg cu o pată. Dacă pruncul din dotare mănâncă o supă cremă de sfeclă, de exemplu, pata e asigurată pe viaţă sau pe aproape. Nu de alta, dar îi rămâne mică haina. Ce faceţi cu ea? De aruncat nu cred că se pune problema că aşa am putea cheltui cu nemiluita. Adică na, dacă ne permitem, atunci poate o şi facem, dar bine ar fi să fim mai environment-friendly. Fiecare cu alegerile lui. Eu urăsc petele! Am încercat nşpe mii de soluţii minune contra petelor, care doar le-au estompat. Mi-s urâte de nu le pot vedea (vorba lu’ buni) chiar dacă sunt doar haine de purtat prin casă. Aşa că am găsit o metodă de „reparat” petele care mă şi relaxează, deci dublu câştig pentru mine.

Aveţi nevoie de (nu neapărat de toate, dar sunt câteva idei):

  • haine pătate (evident)
  • markere pentru textile
  • etichete termoadezive
  • nasturi coloraţi

Paranteză: petele de mai jos sunt pete de pământ de pe vrea când copilul era extaziat să se târască.

image

 

Pe o pereche de pantaloni, pe un picior, am lipit o etichetă termoadezivă cu fierul de călcat. Pe celălalt picior, acolo unde pata era mai mare, am desenat un măr (care seamănă cu un dovleac :P). Am căutat şabloane pe internet şi am găsit desene de colorat. Le-am imprimat, conturul l-am evidenţiat cu ajutorul unui marker negru şi am pus şablonul pe interiorul pantalonului. Am trasat conturul cu un pix maro cu gel (merge mai uşor şi nu se vede conturul) şi apoi m-am apucat de colorat. A ieşit ce vedeţi mai jos. Din păcate, nu am aşteptat suficient (noaptea pe la 23:30) să se usuce culoarea, dar mi-a fost învăţătură de minte pentru următorul desen.

 

pantaloni reconditionati

 

Pe a doua pereche de pantaloni nu m-am folosit de niciun şablon, dar am pus o hârtie pe interior. Altfel, culoarea pătrunde pe cealaltă parte. Am desenat o floare în mijlocul căreia am cusut un nasture.

 

haine reconditionate

 

 

Acesta este rezultatul final. Sper să vă fie de folos ideea :). Pe cuvânt că e un prilej de relaxare.

 

haine reconditionate

 

haine reconditionate

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, vă invit să le distribuiţi la prieteni şi să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Pentru un plus de inspiraţie, încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

 

Sursă foto (1): Mama.atuttonet.it

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *