În noiembrie am dat startul primei licitaţii de pe blog. M-am alăturat Asociaţiei „Dare to Dream” pentru dotarea unei grădiniţe dintr-un sat de lângă Cluj cu material didactic şi jocuri educative. Cele pe care le aveau erau vechi, insuficiente, iar grădiniţa nu dispunea de fondurile necesare achiziţionării lor. Mi-am propus să adun 1000 lei pentru ca materialele să fie cât mai multe şi cât mai diverse.

 

De ce am hotărât să adun banii prin intermediul blogului? 

 

În articolul pe care l-am scris despre licitaţie, am explicat motivele care m-au determinat să o organizez, dar nu cred că acest aspect necesită vreo justificare. În ultimul timp, am devenit din ce în ce mai conştientă de puterea pe care o are comunitatea din jurul blogului. Şi cum unde-s mulţi puterea creşte, blogul era cea mai bună rampă care să-mi permită să ajut, să aduc puţină culoare în viaţa unor copii mai puţin norocoşi. Am scos la licitaţie câteva obiecte care i-au aparţinut Antoniei, toate în stare foarte bună, aproape noi. Preţul pentru fiecare obiect scos la licitaţie a fost sub preţul de achiziţie, iar banii au mers direct în contul asociaţiei, pentru că nu am vrut ca cineva să creadă că dacă banii ar trece pe la mine, nu ar mai ajunge la beneficiarul final. Pentru fiecare obiect licitat şi adjudecat eu am suportat costurile legate de transport. Obiectul în sine şi transportul le-am considerat donaţia mea către această cauză. Practic, întregul mecanism era ca şi cum aţi fi cumpărat de la o altă mamă, de pe OLX ori de pe un alt site de vânzări second hand. Diferenţa era că banii nu intrau în buzunarul cuiva anume, ci erau investiţi în educaţia unor copii.

 

Câţi bani s-au adunat şi pe ce au fost cheltuiţi? 

 

S-au adunat 800 lei fără câţiva bănuţi. Nu sunt mulţi bani, nu este suma pe care mi-am propus-o iniţial, dar eu sunt extrem de fericită că oamenii s-au implicat. Îmi era teamă că nu va licita nimeni. 🙂 M-am înşelat. Au fost persoane care au licitat pentru a oferi mai departe, oameni care au oferit mult mai mult decât preţul cerut iniţial. Le mulţumesc tuturor din suflet pentru implicare. Fără ei nu aş fi reuşit să mă ţin de promisiune. Chiar am făcut o faptă bună împreună şi îmi doresc să urmeze şi altele.  Din acest motiv, grupul de Facebook dedicat licitaţiei va rămâne şi îmi doresc să crească. Ştiu că putem face mai mult, mai bine.

Banii s-au dus pe materialele solicitate de educatoare: o tablă mare de 120×150, 4 cutii pentru depozitarea materialelor, foarfece cu capete detaşabile, 2 perforatoare cu diferite modele pentru activităţi, joc cu litere şi cifre magnetice, 3 jocuri de construit gen lego, 2 căsuţe mari din carton (care se pot colora). Câteva dintre ele le vedeţi în pozele de mai jos, imagini pe care le-am primit de la educatoare. Au intrat în posesia materialelor la sfârşitul lunii decembrie. Astăzi copiii se joacă de materialele pe care noi le-am dăruit.

 

 

 

Vă mulţumesc încă o dată pentru încredere şi pentru implicare. Cele care aţi licitat, aţi fost prompte şi cu trimiterea banilor şi asta a fost de mare ajutor. Îmi pare rău că unul dintre colete a ajuns foarte târziu la destinatar, după mai bine de 2 săptămâni de la expediere. Dacă aveţi recomandări de firme de curierat serioase, nu ezitaţi să mi le comunicaţi. Fan Courier-ul  şi-a făcut treaba bine până la un punct.

Vă aştept pe grupul de facebook dedicat faptelor bune şi în număr şi mai mare la următoarea licitaţie. O voi anunţa pe blog.

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *