Ganduri pozitive 2017

 

Bizar titlul, așa-i? Înainte de a vă da toate detaliile, vă explic contextul. 30 decembrie, ora 22:45, oale pe foc, copil agitat, trezit după 40 de minute de somn. Caninii își fac de cap! Se anunță multă „distracție” în noaptea dintre ani, dar trag partea pozitivă. Apuc să vă scriu câteva rânduri :).

Lăsând problemele clasice la o parte, vă propun să începeți anul cu două borcane mari și goale. Primul vă va servi ca pușculiță pentru economii, iar al doilea va ține laolaltă toată energia pozitivă de peste an.

 

Borcanul cu economii

În 2016 am testat această metodă de a pune bani deoparte și a funcționat. Înainte de toate, setați-vă un obiectiv. Ce vreți să faceți cu banii? Poate să vă cadorisiți la final de an sau poate vreți să faceți o bucurie cuiva drag sau mai puțin norocos.

Tehnica asta de economisire e simplă. Eu o știu de la o prietenă (Mulțumesc, Ramo!). Puneți bani deoparte în fiecare săptămână în funcție de numărul acesteia (săptămâna 1 = 1 leu/euro; săptămâna 15 = 15 lei/euro; săptămâna 23 = 23 lei/euro și tot așa). La final de an veți avea o sumă frumușică.

 

Borcanul cu energie pozitivă

Cred că fiecare dintre noi tragem linie la final de an: ce am realizat pe parcursul anului, ce ne-a bucurat, ce ne-a supărat și așa mai departe. Cred că tindem, adesea, să scoatem în evidență mai mult negativul decât pozitivul. Cred că uităm lucrurile mărunte care ne-au făcut fericiți peste an. Pentru ca 2017 să-l încheiem cu multă energie pozitivă, vă propun ca în fiecare săptămână din noul an să puneți în borcan câte un bilețel cu lucrurile bune pe care le-ați trăit. Borcanul îl deschideți doar în seara de 31 decembrie încât să puteți rememora lucrurile minunate care vi s-au întâmplat peste an.

 

Pentru mine (noi), 2017 va fi un an plin, greu, frumos, cu schimbări radicale. De primul borcan nu cred că mă voi putea ține, însă al doilea este neapărat să-l avem în casă pentru că va fi anul în care viața noastră va începe din nou :).

Sunt curioasă dacă vă tentează propunerile mele :).

Mai sunt câteva ore din acest an. În 2017 vă doresc multă sănătate, înțelepciune în alegerile pe care le veți face, iubire necondiționată de dat și de primit. Să râdeți mai mult, să dăruiți mai des și să iubiți mai intens. Să aveți un an minunat în care toate să vă meargă din plin, să-i aveți pe cei dragi mereu alături, să creați cât mai multe amintiri frumoase, să aveți putere să treceți peste momentele de cumpănă și să faceți un bine celor care au nevoie de el. Dăruiți din suflet, cu inima deschisă, fără să așteptați ceva în schimb! Aș fi scris și mai multe urări, dar s-a liniștit copilul, am rezolvat oalele și e timpul să profit de ultima noapte din an. Totuși, aș mai vrea să vă mulțumesc pentru că m-ați citit și mi-ați dat articolele mai departe (și sper să o faceți în continuare), mi-ați scris, ați avut încredere în mine, mi-ați dezvăluit o parte din voi și mi-ați fost alături în acest an minunat. Anul care ne bate la ușă să fie la superlativ! Ne vedem tot aici, da :)?

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Sursă foto: Pinterest.

4 Comments on Două borcane pentru un an mai bun

  1. La multi ani! Sa aveti parte de un an nou plin de bucurii, sanatate si realizari

    Am sa incerc sa ma tin de borcanul pusculita. Nu cred sa imi iasa cu euro, dar macar cu lei:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *