Eu nu țin musai să facem activități și experimente, în sensul că nu i le impun copilului meu. O expun unor activități, dar întotdeauna o las să aleagă. Adică, de-a lungul timpului, i-am propus variantele pe care puteam să le facem și ea a avut de ales. De asemenea, dacă o activitate nu îi place, nu insist și ne oprim atunci când ea cere acest lucru. Scopul meu nu este învățarea cu orice preț. Copiii au preferințele lor. Nu tuturor le va plăcea un anumit lucru.

În general, Antonia este foarte atrasă de lucrurile pe care le putem confecționa împreună și, mai nou, de mici experimente. De curând, a primit o carte cu 365 de activități științifice, acesta fiind și numele cărții. Vă scriu, mai jos, câteva detalii despre ea. Sigur își va găsi locul în biblioteca oricărui copil pasionat de activități și experimente.

Descriere şi observaţii

 

Cum probabil deja știți, copiii au o mulțime de întrebări. La unele avem răspunsuri, la altele nu prea. Eu întotdeauna spun că noi, părinții, învățăm alături de copiii noștri. Nu le putem ști pe toate și e absolut ok să recunoaștem acest lucru.

Cartea aceasta este traducerea în limba română a cărții „365 science activities” publicată de editura Usborne. În ea se găsesc experimente despre densitatea substanțelor, echilibrul corpurilor mobile, iluzii optice, procesul de creștere al plantelor, experimente cu sunete sau cu magneți și multe altele. De asemenea, ne învață să construim avioane din hârtie sau zmeie și ne explică de ce ele zboară, de exemplu. Fiecare experiment este numerotat, are instrucțiuni și o explicație simplă a elementelor științifice pe care se bazează. De asemenea, acolo unde este cazul, există un simbol care ne avertizează dacă activitatea este periculoasă să fie realizată doar de copil (pentru lucrurile fierbinți, ascuțite, etc.).

Cartea este recomandată copiilor cu vârsta peste 6 ani, însă, în funcție de etapa de dezvoltare a copilului și de interesele acestuia, unele experimente se potrivesc și la o vârstă mai mică.

 

 

 

Dacă aveți copii pasionați de activități de toate soiurile, cartea asta s-ar putea să vă vină în ajutor atât vouă, părinților, cât și micuților exploratori. M-am uitat online și o găsiți pe mai multe site-uri, cu prețuri între 40 și 50 de lei.

 

Sper să vă fie utilă recomandarea mea! 🙂

 

 

Alte cărți pentru copii: 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *