Photo by Monika Grabkowska on Unsplash

 

La finalul anului trecut, mi-am propus să scriu pe blog despre acei oameni simpli din jurul nostru, oameni care ne inspiră cu ideile lor, prin munca pe care o fac, prin proiectele pe care le dezvoltă sau prin felul lor de a fi. În primul articol, v-am vorbit despre un om pasionat de cum funcţionează mintea oamenilor şi de influenţa pe care familia o are asupra dezvoltării noastre, ca oameni. Astăzi, vreau să vă povestesc despre un cuplu de antreprenori, părinţi şi ei, care au crezut în proiectul lor şi l-au pus pe picioare.

 

Cine sunteţi? 

 

Suntem doi oameni obişnuiţi, soţ şi soţie, cu profesorii în domenii diferite, diametral opuse de aria în care ne-am început mica afacere de familie.

 

De unde a pornit ideea Verde Fresh şi unde vă aflaţi astazi?

 

Aventura noastră începe în urmă cu aproape patru ani, odată cu naşterea fiului nostru. Atunci soţul meu a pus în practică ceea ce testase acasă şi urmărise cu mare interes în mediul online, citind şi studiind cum se face laptele vegetal şi nu numai. Eu am gustat pentru prima dată lapte vegetal oarecum obligată fiind de împrejurări. Copilul avea colici şi medcii mi-au recomandat să consum lapte fără lactoză, însă nu am fost prea încântată de variantele pe care le-am găsit în comerţ. De asemenea, soţul meu nu prea avea alternative sănătoase pentru micul dejun, la birou. Magazinele din apropierea locului de muncă nu ofereau prea multe variante sănătoase. Uite aşa a început să prindă contur visul nostru, dar cu bebe, cam greu. Din lipsă de timp sau neavând ingredientele la îndemână, de multe ori ajungeam tot la laptele din comerţ. Mi-aş fi dorit să găsesc în magazine un lapte vegetal de calitate, fără adaosuri nesănătoase şi cât mai proaspăt.

  După cum spuneam, am trecut la fapte, am amenajat un spaţiu de la 0, am achiziţionat echipamentele necesare încercand să oferim o alternativă la ceea ce se găsea în magazine la vremea respectivă. Laptele pe care îl făceam atunci era raw, durata la raft era scurtă, 2-3  zile, de aici şi greutatea de a-l comercializa.

 Dorinţa de a face un produs mai bun, mai gustos, cu durată mai mare la raft a crescut, dar ne lipseau resursele. Norocul ne-a surâs când  am auzit de programul Start-Up Nation. Am aplicat şi, după ce era să ne înecăm în hârţoage, am reuşit. Am achiziţionat echipamente performante, de ultimă generaţie, care ne permit pasteurizarea laptelui şi totodata ne-au oferit posibilitatea de a ne mări paleta de produse.

 

 

 

Aţi pornit de la laptele vegetal. Care sunt produsele pe care le produceţi în prezent? 

 

Astăzi, producem lapte de migdale pasteurizat din doar trei ingrediente: apă purificată, migdale integrale (toată pulpa rămâne în preparat, nu se strecoară, se macină foarte fin) şi un praf de sare de Himalaya. Pe lângă laptele de migdale, producem unturi vegetale (din migdale, alune de pădure, arahide şi susan ), 100% naturale, fără adaosuri nesănătoase şi Granola, un amestec de fulgi de ovăz, seminţe şi nuci, fără zahăr rafinat. Ca îndulcitor folosim extractul de ştevia sau zahărul de cocos.

Ingrediente curate

 

La fel și în granola

Unde se găsesc produsele voastre? 

 

Am reuşit să comercializăm produsele noastre în principalele magazine naturiste din Cluj-Napoca, cafenele şi ceainării şi, de curând, avem o colaborarae şi la Timişoara.

 

 

Ce planuri de viitor aveţi?

 

Dorinţa noastră este să ne perfecţionăm, să ne extindem şi evident să ne mulţumim clienţii. Piedici sunt multe, dar încercăm să le depăşim cu optimism.

Suntem onoraţi când ni se spune de către colaboratorii noştri că avem clienţi fideli, care vin în magazin special pentru produsele noastre. Pentru noi, reprezintă cea mai mare împlinire şi suntem recunoscători că am reuşit să ajungem până aici. Totodată,  suntem încrezători în ceea ce ne rezervă viitorul, pentru că ceea ce facem, facem cu pasiune, credem în produsele noastre şi  încercam să promovăm un stil de viaţă sănătos oferind produse de calitate.

 

 

 

Dacă mă citiţi de ceva vreme, ştiţi că încurajez micii producători, economia locală şi mă bucur de fiecare dată când descopăr oameni cu care rezonez, care promovează produse sănătoase. Pe Delia, doamna din spatele Verde Fresh, am cunoscut-o întâmplător, dar am rezonat din prima clipă. Mi-am zis că sigur în comunitatea mea există oameni care îşi doresc să cunoască produsele ei.

Vă spun ce am încercat eu şi mi-a întrecut aşteptările. Datorită întâlnirii mele cu Delia, am descoperit cea mai bună granola pe care mâncat-o până acum, de fapt sunt 2 sortimente care mi-au plăcut: granola cu chia, cacao şi alunele de pădure şi granola cu cocos, migdale şi merişor. Am încercat şi untul de alune de pădure. M-a dus cu gândul la Nutella. Posibil să-l includ într-o reţetă nouă, cu cacao raw, tartinabilă, ca faimoasa cremă de ciocolată cu alune din comerţ, dar în varianta sănătoasă. Pe cei de la Verde Fresh îi găsiţi online (site-ul este încă în construcţie), pe Facebook şi pe Instagram.

În Cluj, produsele Verde Fresh se găsesc în Mondus Natura (Auchan-Iris), NaturBio (Cora), Dr. Green (Zona Mărăşti), Bio Shop (Vivo), Demmers Teehaus, Phil’s Coffee Shop (Calea Dorobanţilor), Magic Natura (B-dul 21 Decembrie) şi Myriam Magazin Naturist (zona Mărăşti). În Timişoara, produsele Verde Fresh le găsiţi la Terra Biola. Cei de la Verde Fresh, caută colaboratori pentru ca produsele lor să fie disponibile şi în alte oraşe.

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *