Se spune că cea mai frumoasă perioadă din an este aceasta, cea a sărbătorilor de iarnă. Eu spun că este cea mai frumoasă, dar şi cea mai plină, perioada în care suntem extrem de ocupaţi. Căutăm cadouri pentru cei dragi, decoraţiuni pentru împodobirea casei şi a bradului, facem planul pentru zilele de Crăciun şi pentru noaptea de Revelion, ne căutăm ţinute potrivite pentru aceste ocazii şi aşa mai departe. Şi toate astea se întâmplă în paralel cu jobul de 8 ore (şi mai bine) şi cu treburile casnice. Tocmai pentru că este o perioadă foarte agitată, încerc să mă organizez din timp, fac liste peste liste şi adun idei de toate felurile.

 

Cum mă organizez? 

 

Organizarea este cheia, zic eu. Încerc să mă organizez din timp, să nu fiu contra cronometru cu câteva zile înainte de sărbători. Concret, ce fac eu?

 • fac o listă cu persoanele cărora le vom face cadouri în această perioadă, cadouri cu ocazia Crăciunul şi a zilelor lor de naştere.
 • îmi notez variantele de cadouri pe care le am pentru fiecare persoană în parte.
 • caut locurile şi furnizorii potriviţi pentru cadourile pe care vreau să le cumpăr.
 • compar preţurile.
 • cumpăr cadourile din timp.
 • schiţez un meniu de Crăciun pe foaie. Pornind de la această schiţă, fac cumpărăturile necesare.
 • fac itinerarul pentru zilele de sărbătoare, adică unde urmează să mergem.

Cum spuneam mai sus, cumpăr cadourile din timp, pentru că încerc să evit aglomeraţia specifică înaintea zilelor de sărbătoare. Prefer să merg în centre comerciale, unde ştiu că găsesc mai multe magazine în acelaşi loc, să nu fiu nevoită să alerg dintr-un loc în celălalt, să caut loc de parcare şi aşa mai departe.

Zilele acestea am fost în Centrul Comercial Auchan Cluj Iris. Am intrat în magazine şi am selectat câteva lucruri care, împachetate frumos, pot fi oferite cadou celor dragi. Am ales idei de cadouri atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari.

 

Haine pentru copii, doamne şi domni

 

♦ pulovere pufoase cu imprimeuri simpatice pentru copii.

♦ cămăşi colorate sau simple pentru orice vârstă.

♦ bluze cu mesaje simpatice pentru doamne şi domni.

♦ paltoane în culori vesele pentru doamnele care preferă ţinutele office.

♦ rochiţe din materiale moi pentru micuţele domnişoare.

 

 

 

 

Pachete gourmet pe care să le compuneţi voi

 

În magazine, se găsesc  pachete cu diferite produse alimentare dar, încă de pe vremea când lucram în corporaţie, am preferat să compun eu aceste coşuri cu produse. Cu atât mai mult, atunci când sunt oferite unor oameni dragi, pe care îi cunoaştem, merită să investim puţin timp în alegerea unor produse de calitate, care să le folosească şi să-i bucure. Aici aveţi extrem de multe opţiuni: ceaiuri aromate, dulceţuri fără zahăr, siropuri fără zahăr, condimente specifice sezonului, cozonac de casă (de preferinţă cumpărat din brutărie, nu din hipermarket), biscuiţi vegani, unturi din nuci, uleiuri infuzate, turtă dulce, sucuri naturale, vinuri fine, ciocolată belgiană, chips-uri şi crackerşi sănătoşi, etc.

 

 

 

 

Pachete cu produse cosmetice

 

Principiul este acelaşi ca şi în cazul pachetelor cu produse alimentare. Puteţi selecta câteva produse cosmetice de calitate, pe care să le oferiţi într-un ambalaj simpatic, eventual o cutie care poate fi refolosită. Am eu ce am cu cutiile. Niciodată nu am destule. Am şi aici câteva idei pentru voi: creme hidratante pentru mâini, uleiuri organice (de argan, migdale dulci, avocado, etc.), creme de faţă, creme de corp, săpunuri organice, etc. Bineînţeles, puteţi face şi pachete combinate, produse alimentare cu produse cosmetice. Beneficiarul sigur va aprecia timpul investit şi atenţia oferită realizării cadoului.

Variantele propuse de mine, atât alimentele, cât şi produsele cosmetice, le găsiţi la Mondus Natura în Centrul Comercial Auchan Cluj Iris.

 

 

Obiecte pentru casă

 

Cui nu-i plac decoraţiunile? 🙂 Dacă persoana care urmează să fie cadorisită are o pasiune pentru gătit sau s-a mutat în casă nouă şi îi lipsesc câteva obiecte de decor sau accesorii în bucătărie, atunci aveţi de unde alege: oale, tigăi, tăvi, farfurii, boluri, vaze, cântare electronice, rame foto, tablouri, recipiente pentru ceai, cafea sau condimente, căni, etc. De exemplu, eu sunt genul de om care trebuie să am bucătăria plină cu de toate. De câte ori intru într-un magazin cu obiecte pentru casă, de atâtea ori plec cu câte un lucru care să-mi folosească în bucătărie.

La Casa Rusu, în acelaşi centru comercial, am rămas surprinsă de varietatea de produse.

 

 

Decoraţiuni de sezon

 

Şi ce faceţi dacă, în această perioadă, cadoul vostru trebuie să meargă la o persoană pe care nu o cunoaşteţi prea bine? Vă dau eu 3-4 soluţii posibil salvatoare: trandafiri criogenaţi, aranjament floral cu suculente, o coroniţă de Crăciun, un ornament pentru masă ori un brăduţ natural, în ghiveci, însoţite de o felicitare scrisă de mână. Nu cred că veţi da greş. 🙂

Variantele propuse de mine le găsiţi la florăria Orhideea.

 

 

Obiectul scump pe care şi-l doreşte mult de tot 

 

Ce-i de făcut când mama, sora ori prietena cea mai bună îşi doreşte un fotoliu superb care i s-ar potrivi perfect în sufragerie, dar îi tot amână cumpărarea pe motive financiare? Ori poate vrea să-şi schimbe mobila de bucătărie, dar este o cheltuială pe care nu şi-o permite deocamdată. Staţi liniştiţi, că nu vă propun să faceţi cadouri atât de costisitoare, dar puteţi organiza lumea de jur pentru a-i împlini visul omului drag vouă. Propuneţi-le o chetă apropiaţilor! Să contribuiţi cu bani, mai mulţi membri ai familiei, pentru a face un cadou dorit şi neaşteptat. 🙂

Obiectele propuse de mine în pozele de mai jos, le găsiţi în magazinele Ambianţa şi Casa Rusu din Centrul Comercial Auchan Cluj Iris.

 

 

Care este cel mai neaşteptat cadou pe care l-aţi primit sau l-aţi făcut? 🙂

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

 

 

8 Comments on Cadouri de Crăciun pe care le puteţi cumpăra din magazine

 1. Super idei şi mai ales faptul că nu trebuie să alergi în n magazine pentru un cadou de acolo, un cadou de dincolo. Unde mai pui că mai este nevoie de cumpărături uzuale, dar şi altele mai speciale, de sezon, mai ales pentru mesele de sărbători.
  Cine nu vrea all in one? O singură oprire şi să cumperi absolut tot dintr-un singur loc!

 2. Multumim pentru idei! Mi-a placut mult ideea cu pachetele gourmet pe care le putem compune chiar noi, mi se pare perfect sa fie doar produse care stii ca ii vor place destinatarului cadoului!

  • Ma bucur ca ti-a placut ideea. Eu am facut acest gen de cadouri si in acest an. Cred ca prind bine fiecaruia dintre noi atata timp cat sunt facute sur-mesure, vorba francezului, nu niste produse adunate acolo numai ca sa fie. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *