Photo by Zhen Hu on Unsplash

 

Complicate sunt căile părinţelii! Sunt convinsă că nu aveţi nevoie de mine să vă spun asta, dar trebuie să validez gândurile pe care le aveţi, să vă confirm că sunt în asentimentul vostru. Sunt complicate, nu? Nu mi se pare doar mie, aşa-i?

Nu vreau să vă povestesc despre jucăriile periculoase, deşi nu ar strica să dezbatem subiectul, ci despre jucăriile alea care reprezintă un întreg univers pentru copii şi noi nu avem habar. Despre acele jucării care alimentează dorinţe şi ne fac să băgăm mâna în buzunar până dorinţele sunt împlinite şi copilul fericit. Cred că n-aţi înţeles mare lucru, dar vă relatez din experienţa noastră de părinţi neştiutori.

În vara acestui an, am intrat într-un magazin de jucării dintr-un mall din Constanţa. I-am cumpărat Antoniei un căţeluş de pluş, unul pe care ea şi l-a ales. Era vremea când îi plăceau tare mult căţeii cu viaţă, cu telecomandă ori din pluş. Tot în acea perioadă, bunica ei i-a cumpărat un nou ghiozdan pentru grădiniţă. Până nu a ajuns cu căţelul şi cu ghiozdanul la grădiniţă, nu am aflat că pe căţel îl cheamă Chase şi face parte din Patrula Căţeluşilor, nişte desene animate cunoscute în rândul copiilor. Ghiozdanul era tot cu un căţel, tot din aceeaşi patrulă. Aşa am aflat şi că Chase cu domnişoara Skye, căţeluşa de pe ghiozdan, mai au încă vreo 5 prieteni, că toţi sunt disponibili în magazine. Şi i-am cumpărat pe rând, la cererea copilului, până am întregit gaşca de căţei. Dar patrula asta a apărut în toate formele posibile şi imposibile, pe tot felul de obiecte pentru copii. Antonia este un copil ca oricare altul şi ochii îi fac ca girofarele atunci când îşi regăseşte personajele preferate imprimate pe diferite obiecte. Este o adevărată provocare să limităm cumpărăturile în situaţia dată. 🙂

Doi căţei erau la grădiniţă

 

Întâmplător, i-am cumpărat pantaloni cu Skye. I-am luat, pentru că erau groşi şi nu pentru că aş fi ştiut cine e căţelul de pe piciorul stâng. Uite aşa, numa’ pe ăia a vrut să-i poarte o vreme. I-am luat un set de vase, din porţelan, cu personajul acesta tare iubit. Să vă spun că bea apă mai cu spor şi mănâncă mai cu poftă? :))

În mijlocul acestei pasiuni total neprevăzute, mi-am spus că mă voi documenta de astăzi înainte, să nu-mi umplu casa de pluşuri şi să nu alerg prin jumătate Clujul după o figurină tare dorită. Şi ce credeţi că am făcut? Am dat din nou cu băţul în baltă.

Antonia şi-a dorit de Moş Nicolae un avion cu telecomandă. Am întrebat-o dacă i-ar plăcea o maşină cu telecomandă în ideea să salvez corpurile de iluminat din casă. Soţul a insistat să fie o maşină „de fetiţe”. Minnie nu părea să fie un pericol pentru bugetul familiei şi să genereze alte cheltuieli. Antonia o cunoştea şi nu părea să lase patrula pentru acest personaj. Însă, atunci când şi-a desfăcut cadoul s-a bucurat că a primit maşina lui Minnie, cu tot cu personajul, din Mickey şi piloţii de curse. Astea sunt alte desene animate la care copilul meu nu se uită. Atunci de unde ştie de ele?! (Aici scrie mama care caută o explicaţie pentru orice.)

Mi-a spus că, în afară de Minnie, are şi Mickey o maşină, chiar şi răţuştele (nu le ştie numele). De aici încolo sper să nu existe vreun ataşament prea puternic faţă de aceste personaje, să nu se nască vreo nouă pasiune. Până la urmă, avionul ar fi fost o alegere mai bună, pentru că există o mare posibilitate ca să nu-mi fi dat de furcă cu candelabrele, acestea să fi fost mai puţin „atacate” decât pereţii. După primele ture cu maşina, am bifat câteva urme relativ lejere pe pereţii albi şi vreo 2 găuri. Maşina merge mai tare decât am fi crezut, motiv pentru care am „bandajat-o”. Poza vorbeşte de la sine. Nu plănuiesc să zugrăvesc la anu’, aşa că am căutat soluţii. Pe scurt, cam aşa păţesc părinţii neştiutori, prea puţin informaţi.

 

 

 

Copiii voştri pentru ce personaje au o adevărată pasiune? 🙂

Spuneţi-mi că nu sunt singura păţită.

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

4 Comments on Atenţie ce jucării le cumpăraţi copiilor!

  1. Sa rad, sa plâng …am plecat de la Winnie the Pooh, Mickey și Minnie, Masha și ursul, mașinuțe, trenuri, excavatoare ( avem colecție)… Acum fetița vrea un bebeluș, băiatul excavator. Pereții in afara urmelor de mașinuțe sunt și foarte colorați. Toți. Parchetul și mobilierul se șterg rapid, dar pereții…. Ar trebui sa zugrăvim in fiecare luna.
    Eu sper sa fie doar o perioada care va trece!
    Sărbători fericite!

    • Când ţi-am citit comentariul fix asta mă întrebam: să râd sau să plâng? Cred că ai un copil tare fericit şi, până la urmă, asta e important. 🙂

  2. Idem si la noi! Erau candva niste carti cu povesti disney-pixar in Kaufland. Parinti de baiat, ce ne-am gandit? Ia sa cumparam noi cartea Masini (Cars a.k.a. Fulger McQueen) …habar nu aveam ca un an mai tarziu vom avea toata sufrageria plina de ‘carse’ si vom cauta disperati masini cars care isi schimba culoarea, tot felul de personaje noi descoperite prin revista cu acelasi nume, si vom vana pe olx carti cu alte povesti ale lui Fulger…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *