Cadouri handmade de Craciun

 

Vine Crăciunul! Iubesc sărbătoarea asta. Anul acesta nu va fi aşa cum mi-o doresc şi nu voi fi acolo unde îmi doresc, dar îmi pun zâmbetul pe buze şi-mi zic: „Lasă, Flavia, că e primul şi ultimul an. Trebuie să experimentezi şi-un Crăciun departe de cei dragi.” Dar articolul ăsta nu-i despre mine, ci despre cadouri. De ce? Pentru că îmi place să dăruiesc, dar nu orice şi nu oricum. O să-mi spuneţi că mai avem timp până la Crăciun, deci unde-i graba? Eu sunt de părere că e bine să ne organizăm din timp aşa că prind bine nişte surse faine cu cadouri pentru sufletul omului. Ce sens ar avea să dăruim dacă nu ar fi cu sufletul şi cu emoţii investite în căutarea cadoului perfect?!

Articolul este despre produsele handmade, adică alea pe care nu le găsiţi în nşpe mii de exemplare şi pe toate gardurile, ci alea care vin cu poveşti, cu sudoare, cu mână de om (nu de maşină) şi cu o bucată de suflet. Da, fiecare produs handmade are o fărâmă din sufletului omului care-i dă viaţă. Acesta este primul articol cu recomandări pentru cadouri handmade. Nu pot pune atâtea idei faine într-unul singur.

 

Le Cose Animate

Ce produse găsiţi: decoraţiuni pentru casă, decoraţiuni specifice de Crăciun (şi nu numai), decoraţiuni pentru evenimente, cutii decorative/de amintiri şi multe altele.

De ce aş fi client: Sunt deja :). Mă declar client fidel şi extrem de mulţumit. Toate sunt atât de frumoase încât trebuie să vă alocaţi măcar vreo 30 de minute să exploraţi site-ul. Vă garantez că vă puteţi goli contul cu o singură comandă. Am colaborat perfect în ceea ce priveşte comanda, livrarea, plata. Calitatea produselor mi-a depăşit aşteptările.

Multe dintre darurile oferite Crăciunul trecut au fost de aici. „Le Cose Animate” a luat parte şi la cele mai importante evenimente din viaţa noastră: nunta şi botezul. Mai jos, găsiţi cutia cu amintiri a Antoniei. În interior are un mesaj personalizat, mesajul nostru, al părinţilor ei, pentru ea.

Preţuri: Pentru toate buzunarele – începând cu 20 de lei.

Contact: http://www.lecoseanimate.ro

 

produs Le Cose Animate

produs Le Cose Animate

 

 

14772973344517888-item960x720

 

Bun de România

Ce produse găsiţi: produse româneşti – vin, pălincă, cozonaci, biscuiţi, zacuscă, dulceaţă, siropuri, etc.

De ce aş fi client: Nu o dată am căutat coşuri cu produse româneşti pe care să le fac cadou celor cărora voiam să le dăruiesc o bucată din  ţara mea. Uneori am găsit produsele, însă prezentarea lăsa de dorit. Mi-ar fi prins bine să ştiu de existenţa celor de la „Bun de România” cu ceva vreme în urmă, dar niciodată nu-i prea târziu. Mi se pare o sursă ideală de procurare a atenţiilor de genul B2B. Nu am avut ocazia să am în mâini un coş „Bun de România”, nu vă pot spune părerea din punct de vedere al clientului, însă m-aş lăsa tentată de promisiunea care o fac pe site.

Preţuri: Începând de la 75 de lei.

Contact: bunderomania.ro.

 

produse romanesti

 

 

14923961_709846652502129_264461889_o

 

Raluca Bijoux (Din)

Ce produse găsiţi: decoraţiuni de Crăciun, cutii, cufere, accesorii pentru nuntă, botez, tăierea moţului, veselă şi tacâmuri personalizate pentru cei mici, set perie+oglindă, etc.

De ce aş fi client: Sunt subiectivă pentru că Raluca îmi e prietenă şi ştiu cât se dăruieşte produselor pe care le face. Povestea ei începe acum mai bine de 6 ani când a început să-şi realizeze bijuterii originale, diferite de cele pe care le găsea în magazine. A început să aibă clienţi, clienţii i-au lansat diferite provocări şi cu fiecare provocare a mai adăugat câte un produs care prindea viaţă în mâinile ei. Aşa se face că astăzi face produse diferite faţă de cele cu care a început, dar cu aceeaşi dăruire.

Preţuri: Începând de la 20 de lei.

ContactRaluca Din.

14914737_10154051808905662_857109130_n 14958620_10154051808895662_1738862532_n 14971325_10154051809035662_1388837643_n

 

Heartmade Bilina

Ce produse găsiţi: legume şi fructe croşetate.

De ce aş fi client: Anamaria a început să croşeteze fructe şi legume din dorinţa de a-şi învăţa fetiţa să le distingă (nu întotdeauna le avem pe cele proaspete la îndemână). Mi se pare o idee minunată şi o super muncă în spatele unui asemena coş. Fiecare obiect croşetat îl redă fidel pe cel real, inclusiv în privinţa dimensiunilor. Anamaria foloseşte fire din bumbac, bumbac cu acril şi le umple cu vatelină. Pe când mai creşte puţin Antonia, am pus un coş pe wishlist :).

Preţuri: Începând de la 10 lei/bucată. Aveţi posibilitatea să comandaţi câte o bucată sau un coş întreg.

Contact: Heartmade Bilina.

 

fructe si legume crosetate

 

legume crosetate

 

 

Isa & Helly’s accessories

Ce produse găsiţi: haine şi jucării croşetate pentru cei mici, litere decorative din aţă sau fetru, torturi din scutece, cutii pentru verighete, cutii de dar, cutii pentru bijuterii, etc.

De ce aş fi client: Creaţiile se împart între mamă şi fiică. Helly, mama, se ocupă de tot ceea ce ţine de ace, acril, bumbac şi merinos. Isa, fiica, se dedică celorlalte obiecte handmade. Împreună fac o echipă tare faină. Cu greu am putut alege doar câteva poze reprezentative pentru munca lor. Sunt prea multe şi prea frumoase. Eu sunt clienta lor fidelă şi foarte mulţumită. Anul trecut de Crăciun am comandat atât cadouri, cât şi câteva obiecte pentru Antonia: set de Crăciuniţă (rochiţă, căciulă şi cizmuliţe), bentiţe, botoşei, căciuli. Dacă aveţi vreo idee deosebită în privinţa unui obiect anume (de exemplu, costume pentru şedinţe foto), Isa şi Helly fac tot posibilul să o pună în practică.

Preţuri: începând de la 20 lei.

Contact: puteţi lua legătura cu Isa şi puteţi vedea pe pagina lor de Facebook câte lucruri frumoase fac.

costum bebelusi sedinta foto

 

 

costum Craciunita fetite

 

litere decorative crosetate

 

jucarii crosetate

 

cutie decorativa

 

Cărţi senzoriale Cali

Ce produse găsiţi: cărţi senzoriale şi litere decorative din fetru.

De ce aş fi client: Despre munca Alinei am mai povestit aici. Cărţi senzoriale Cali este un proiect la început de drum şi vreau să o încurajez pe Alina să se ţină de treabă pentru că îmi plac ideile ei. Cărţile senzoriale sunt minunate pentru a satisface nevoia de joacă a celor mici, pentru a le stârni curiozitatea şi pentru a le dezvolta abilităţile psiho-motorice. În plus, noi facem călătorii lungi cu maşina şi trebuie să-mi ţin copilul mereu ocupat. Cărţile senzoriale sunt varianta ideală: educative, cu multe activităţi interesante şi uşor de transportat. Pe pagina de Facebook a proiectului, găsiţi activităţile pe care Alina le propune. Vă puteţi compune singuri cartea senzorială în funcţie de preferinţele şi abilităţile copilului. De curând am comandat prima carte senzorială a Antoniei. Abia aştept să o primim.

Preţuri: Începând de la 10 lei/pagină.

Contact: Cărţi senzoriale Cali.

 

carti senzoriale

 

carti senzoriale

 

litere decorative fetru

 

 

Casa Lavandei

Ce produse găsiţi: buchete de lavandă, săculeţi şi săpunuri cu lavandă, sirop de lavandă, lavandă în ghiveci, pachete cadou personalizate, servicii pentru evenimente, inclusiv decor pentru şedinţe foto.

De ce aş fi client: Îmi place lavanda oricând şi sub orice formă. De ce să nu fie prezentă şi de Crăciun? O coroniţă din lavandă înlocuieşte cu succes coroniţa tradiţională din ramuri de brad şi are o durată de viaţă mai lungă. Cine zice că trebuie neapărat să ne îmbătăm cu mirosuri de portocală şi scorţişoară? Cei de la Casa Lavandei miros lavanda din pământ şi până ajunge la client. Sunt implicaţi şi dedicaţi întregului proces. Dacă intraţi pe pagina lor de facebook veţi vedea ingredientele care stau la baza produselor lor (cu excepţia lavandei): dăruirea şi talentul.

Preţuri: Începând de la 10 lei.

Contact: Casa Lavandei.

 

decor cu flori de lavanda

 

14937792_1680278942301931_313215385_n

 

14954272_1680268715636287_1686789733_o 14963678_1680273665635792_313853825_o

 

sirop de lavanda

 

 

Dacă aveţi vreo recomandare de produse handmade, nu ezitaţi să-mi scrieţi. Cu cât adunăm mai multe idei şi oameni talentaţi la un loc, cu atât mai bine :).

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, vă invit să le distribuiţi la prieteni şi să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Pentru un plus de inspiraţie, încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

2 Comments on Cadouri de Crăciun handmade sau cum să dăruieşti o bucată de suflet (I)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *