*Reteta pentru bebelusi mai mari de 7 luni (in functie de alimentele introduse pana la varsta respectiva)

 

 

Ingrediente: 

  • 100g faina de ovaz
  • 40g faina de mei
  • 1 banana bine coapta
  • 8 curmale (hidratate timp de o ora in lapte)
  • aprox. 40-50ml lapte (eu am folosit lapte de capra)
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1/2 lingurita de vanilie (pulbere)
  • 30g ulei de cocos

 

Mod de preparare: 

  1. Am amestecat ingredientele uscate intr-un bol: faina de ovaz, faina de mei, scortisoara si vanilia.
  2. Curmalele hidratate, laptele in care au stat si banana le-am mixat. Compozitia obtinuta si uleiul de cocos le-am adaugat peste ingredientele uscate si am amestecat pana am obtinut un aluat omogen. Aluatul obtinut e pastos, usor lipicios, dar compact.

 

Biscuiti cu ovaz pentru bebelusi

 

3.  Am incins cuptorul la 180 grade si am tapetat o tava cu hartie de copt.

4.  Am modelat aluatul cu mana. Pentru a putea modela aluatul mi-am uns mainile cu ulei de cocos. Unii biscuiti au fost rotunzi, altii lunguieti. Daca ii faceti subtiri veti obtine biscuiti mai uscati, crocanti. Daca ii preferati crocanti in exterior si moi in interior (nu la fel de moi ca biscuitii cu fulgi de ovaz, banane si merisoare), incercati sa obtineti forme putin mai groase (5-8mm).

5.  Am copt biscuitii cate 10 minute pe ambele parti.

Biscuiti cu ovaz pentru bebelusi

 

Cand s-au racit complet, textura era asa cum imi doream: nu prea uscati, dar nici prea moi. A doua zi la micul dejun am maruntit 2 biscuti peste care am pus doua mere date prin razatoarea mica. Fetita mea a papat tot :)!

 

Mai multe retete gasiti pe blog (pentru cei mici si pentru cei mari) sau pe pagina de facebook.

4 Comments on Biscuiti cu ovaz si mei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *