De cand am inceput diversificarea am un ajutor de nadejde in bucatarie: aparatul de gatit cu abur si blenderul Philips Avent. Mai jos gasiti toate motivele pentru care il recomand, de ce-mi place si ce nu-mi place:

 

Aparat combinat de gatit la abur si blender Philips Avent review

 

Imi place pentru ca:

  1. E mic si compact, deci i-am gasit usor un loc in bucataria mea mica (baza rotunda are cam 17cm, iar inaltimea aparatului e de 31cm; nu are mai mult de 2kg).
  2. Se spala usor pentru ca nu are multe componente: aparatul propriu zis e compus dintr-o baza in care este inclus si recipientul pentru apa, corpul principal in care se pun alimentele, lama blenderului si capacul. Aparatul mai vine cu urmatoatele: o spatula, o carte cu retete si un pahar gradat. In cartea cu instructiuni este o lista in care este specificat timpul de gatire al fiecarui aliment (de ex., morcovul = 20 min.; cartoful dulce = 15 min.). Pe paharul gradat este corelata cantitatea cu timpul de gatire (de ex., 150ml=15 min.). Deci, nu trebuie sa ne batem capul cu timpul, cantitatile de apa, etc.
  3. Este foarte usor de folosit: se prepara intai alimentele la abur, se ridica recipientul, se intoarce si se mixeaza. Nu e nevoie ca alimentele sa fie transferate. Am ales sa-i gatesc Antoniei la aburi pentru ca nutrientii se pastreaza mult mai bine decat atunci cand fierbem alimentele in apa. Acasa aveam alte doua blendere, dar nici unul nu mixa atat de bine ca acesta. Il folosesc si eu pentru smoothie-urile de la micul dejun.
  4. Este foarte usor de transportat. Pentru mine, aspectul acesta e esential pentru ca suntem pe drumuri destul de mult. De exemplu, in vacanta de Craciun am schimbat 4 case, deci ar fi fost dificil de impachetat 10 oale de fiecare data. Nu vreau ca vacantele sa ne rupa rutina in privinta mancarii. Vreau sa fiu consecventa, nu sa-i dau ce apuc.

 

Aparat combinat de gatit la abur si blender Philips Avent review

Nu imi place pentru ca:

  1. Am un singur motiv: la inceput, pana este folosit de cateva ori, este foarte greu de deschis (nu am patit-o numai eu).

 

Mai multe detalii despre aparat gasiti aici sau pe YouTube gasiti review-ul unei mamici.

Il puteti cumpara de pe Emag (nou) sau de pe OLX (second hand). Eu l-am luat de pe Amazon la oferta (89 euro).

 

Concluzii:

  1. Daca ati optat pentru BLW, categoric aparatul nu va este de folos.
  2. Este adevarat ca daca nu calatoriti prea mult, aparatul nu va este indispensabil. Puteti folosi o oala cu sita pentru gatitul la abur si un blender separat, insa sunt mai mult elemente de curatat si de stocat.
  3. Personal, sunt foarte multumita de alegere si il recomand cu drag.

 

Voi ce aparate/ustensile folositi pentru hrana bebelusilor?

 

 

Sursa foto: http://www.philips.ro; http://www.olx.ro

6 Comments on Aparatul combinat de gatit cu abur si blender Philips Avent – o alegere inspirata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *