diversificare bebe

 

Una calda si una rece … cam asa au fost zilele in a treia saptamana de diversificare, dar, per total, ma declar multumita. Puteti compara detaliile de mai jos cu prima si a doua saptamana de diversificare.

 

Ziua 15 

Supa din morcov, pastarnac, telina si ardei gras rosu (noutatea). I-am dat o fasie de ardei gras sa vad ce face cu ea. O supt din ea bucuroasa si a intors-o pe toate partile incercand sa vada ce „jucarie” noua i-am dat.

Piure de dovleac.

Am constatat ca Antonia nu se da in vant dupa supe (a mancat vreo 20ml), in schimb piureul de dovleac e un deliciu.

 

Ziua 16

Supa crema de ardei gras rosu, dovlecel, telina, un strop de ulei (am gasit unul bio pentru bebe) si putin busuioc. Concluzia: esec total! Dovlecelul si ardeiul gras nu sunt favoritele ei.

 

Ziua 17

Supa din morcov, pastarnac, telina, ardei gras rosu fierte cu o bucatica de pui de casa (pentru gust). Tot nu s-a aratat dornica sa manance mai mult de 20-30g.

Piure din ardei gras rosu si dovleac copt. Am incercat o alta combinatie cu ardeiul ca sa vad daca il accepta. A papat 70g.

 

Ziua 18

Supa din morcov, pastarnac, telina, ardei gras rosu si 5g de carne de pui pasata in supa. Esec! Gustul carnii nu pare sa-i placa. Deocamdata o las in pace si vom incerca din nou carnea mai tarziu.

Piure: am luat cateva dintre legumele fierte pentru supa (ardei gras rosu, pastarnac, telina, morcov) si le-am blenduit cu un cartof alb mic (cu rol de liant), cam de marimea unui ou. Refuz total! Nu stiu daca a mancat 2 lingurite.

 

Ziua 19

Supa crema dintr-o jumatate de cartof dulce si o jumatate de pastarnac. Marturisesc ca am mers la sigur cu cartoful dulce. Cu cele 80g mancate am avut reconfirmarea ca ii place.

 

Ziua 20

Am vrut sa reincerc dovlecelul intr-o combinatie mai dulceaga asa ca l-am asociat cu morcovul … degeaba! Nu-i place si pace buna. Totusi, a mancat vreo 30g pana la primele semne de protest.

 

Ziua 21

Am introdus mazarea. Daca unii spun ca mazarea ar trebui introdusa pe la vreo 8 luni, aici am explicat principiile dupa care ma ghidez in privinta diversificarii asa ca nu le voi mai relua.

I-am pregatit un piure dintr-un pumn generos de mazare si vreo 50ml de lapte matern. A mancat bucuroasa cam 50g. Cred a deranjat-o textura pentru ca nu mi-a iesit un piure fin, ci cu mici bucatele.

 

Concluzia: 

  • Nu putem avea succese pe linie in fiecare saptamana asa ca trebuie sa ma obisnuiesc cu ideea.
  • Supele nu sunt in topul preferintelor fiicei, desi am insistat sa ii dau pentru aportul de lichide care ar trebui sa ajute digestia.
  • Mazarea nu i-a provocat crampe.

 

Pe pagina de facebook a blogului incerc sa vin cu informatii complementare legate de diversificare, pe care le veti gasi in albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: varsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrientii pe care ii contine fiecare aliment, etc. Mentionez, inca o data, ca schemele sunt facute in functie de informatiile acumulate. Sper ca timpul sa-mi permita sa postez si retete pe masura ce avansam.

Imi propun sa va impartasesc in fiecare saptamana ce alimente am introdus si cum a reactionat fetita mea la fiecare dintre ele. Pentru a nu pierde calatoria noastra printre fructe si legume, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului sau sa dati un like paginii de facebook.

 

 

Sursa foto: http://www.wisegeekhealth.com.

4 Comments on A treia saptamana de diversificare

  1. Si noi suntem la saptamana a 3-a de diversificare si incep sa ma demoralizez un pic. La inceputul diversificarii erau semne bune, parea sa ii placa papa. Acum avem zile cand nici nu deschide gurita, maraie la mine :))) si zile cand mai papa cate putin. Am incercat sa ii dau si bucatele dar cred ca renunt la idee ca ma cam sperie. Cand ii ramane lipit de cerul gurii ii vine sa dea afara si face urat. Offf, stiu ca trebuie sa am rabdade, ca avem si zile bune dar inevitabil ma face sa ma gandesc daca gresesc eu cu ceva. Poate nu ii pkac combinatiile, poate nu ii place textura, poate ii fac pireul prea moale. Am o gramada de idei inghesuite in cap.

    • Dana, e complicata treaba asta cu diversificarea pt ca exista frici, intrebari fara raspuns s.a.m.d. Cred ca e important sa te relaxezi pt ca ii transmiti copilului fricile tale. Poate avea zile in care mananca mult, altele in care mananca putin sau chiar deloc. Nu exista un standard de un urmat pt ca fiecare copil e unic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *