N-aş fi zis că aşa ceva este posibil. Mamele se îmbolnăvesc?! Nu au voie! Mamele, pe lângă puterile lor magice, au şi ceva praf de ţinut bolile la distanţă. Şi eu l-am avut dar, de curând, ceva n-a funcţionat cum trebuie şi am ajuns să zac. Nu o oră, nu două, ci câteva zile. Bine că zăcutul m-a apucat în weekend şi nu în mijlocul săptămânii. Şi nici zăcutul ăsta nu a fost 24 din 24, că nu-s prea obişnuită cu el şi nici stare n-am de felul meu.

Vineri noaptea s-a întâmplat ceva şi s-a dus naibii praful magic apărător de boli. Au venit peste mine frisoane, dureri groaznice de cap (pe cât iubesc lumina, pe atât de tare am urât-o), cervicala a zis că intră şi ea în horă şi amigdalele … hop şi ele. Sâmbată dimineţa a fost cu zăcut. Dar era vorba să mergem la un spectacol pentru copii. Promisiunea e promisiune, corpul m-a ajutat şi promisiunea s-a respectat. Am zis că a fost sigur vreo alarmă falsă, că eu mă îmbolnavesc rar (şi bine!) şi nu-i cazul de vreo boală, aşa că, am pus de-o ciorbă şi de 2 ture de haine la spălat … că-s mamă, nu?! Două ore mai târziu, zici că aş fi tras la jug.

Sâmbătă noaptea a fost la fel de nedormită şi duminca a început tot cu zăcut. Şi am zăcut până după prânz. O baie m-a mai întremat şi mi-am zis „Gata! A trecut răul”. Ba n-a trecut, că dumincă seara şi noaptea iar am fost fără urmă de vlagă, cu durerile aferente la purtător. Luni dimineaţa n-a fost nici ea mai roz.

Medicul spune că e normal să ne îmbolnăvim când vine sezonul rece, iar eu zic că pentru mine este absolut neobişnuit. Nu ştiam că pot să mă îmbolnăvesc şi să zac. Uite că se poate. 🙂

Pe subiectul boală, una dintre discuţiile cu fiica s-a desfăşurat cam aşa:

Antonia: „Mami, da’ când te faci bine?”

Eu: „Nu ştiu exact, iubito. Nici mie nu-mi place să fiu aşa. Din păcate, se întâmplă să mă îmbolnăvesc şi eu.”

Antonia: „Ba nu! Tu nu eşti bolnavă.”

 

Ca să înţelegeţi, pe durata acestor zile, copilul a fost în stare de negare, soţul uimit şi la mine s-a amestecat uimirea cu „trebuie să îmi revin”. Am văzut că se poate să fiu bolnavă, să aibă alţii grijă de mine şi mi-a ajuns. Prefer varianta iniţială, cu toată lumea sănătoasă. 🙂

 

Sănătate multă să avem cu toţii!

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *