Photo by J. Kelly Brito (Pexels.com)

Zilele trecute, am văzut la Jay Shetty un exercițiu tare fain de făcut anul acesta. Posibil ca unii dintre voi să-l faceți deja fix așa sau sub o altă formă.

Materiale necesare

Aveți nevoie un borcan, post-it-uri și un pix/ creion. Simplu, nu? 😊

Despre ce este vorba?

În fiecare săptămână, notați pe un bilețel un lucru bun care vi s-a întâmplat în săptămâna respectivă. Poate fi un lucru mic, mare, fabulos sau care v-a adus bucurie ori v-a înseninat ziua … orice lucru care a avut un impact pozitiv asupra voastră.

La finalul anului, scoateți bilețelele adunate în borcan și luați-vă puțin timp să rememorați toate acele lucruri bune pe care le-ați trăit de-a lungul anului. Este un exercițiu minunat de recunoștință și de a trece în revistă tot binele pe care l-ați trăit pe parcursul anului.

Bineînțeles, puteți face acest exercițiu cu un om drag vouă.

Dacă vreți să practicați mai mult recunoștința și nu vi se potrivește să faceți acest lucru zilnic, în scris, poate că acest exercițiu este pentru voi. 😊

În urmă cu vreo 6 ani, v-am mai propus 2 idei de borcane, unul dedicat economiilor (metodă testată) și unul cu energie pozitivă, similar cu ce am scris mai sus. Detaliile le găsiți pe blog, aici.

Photo by Alina Vilchenko (Pexels.com)

Aveți vreun exercițiu ori mod anume prin care practicați recunoștința sau nu vi se par utile astfel de exerciții?


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

2 Comments on Un exercițiu de încercat în 2023 (ori în fiecare an)

  1. Da, dar sub altă formă!
    Eu mi-am notat multă vreme pe telefon, in Notea, momente de bucurie (fără data sau alte detalii), ca de ex: o escapada la munte, planificarea unui city-break, un mesaj de mulțumire primit de la cineva drag, o cafea in taina cu cea mai buna prietena a mea, vestea ca sunt însărcinată și așa mai departe 😊

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *