Photo by Rachael Crowe on Unsplash

 

Rândurile de mai jos nu sunt despre părințeală, ci despre mine. Sunt despre cum îmi place să petrec timp cu mine, să mă răsfăț, să am grijă de ceea ce-mi iubesc mai mult, părul. Și cum mie mi se aplică multe dintre legile lui Murphy, povestea începe frumos și continuă prost, foarte prost.

Era înainte de Crăciun cu câteva zile. Era o dupămasă încărcată, cu lucruri programate pentru sufletul meu: o vizită la coafor și un shopping cu soțul, doar cu el. Copilul urma să rămână cu bunica după ce soțul părăsea casa pentru a-și lua consoarta relaxată, aranjată și fericită de la coafor. Cam așa eram de fiecare dată când părăseam salonul. Dar nu și de această dată.

Îmi iubesc podoaba capilară de când mă știu. Nu mi-am agresat niciodată părul. Nu l-am supus la schimbări radicale și îl vopsesc de nevoie. Din iubire pentru el (și siguranță pentru mine) nu-l las pe mână oricui. Hairstylistul meu l-a vopsit ca de obicei sau așa am crezut, în culoarea ciocolatei cu tente de roșcat. După ce vopseaua își făcuse treaba și masajul capilar mă relaxase, mă aștepta tunsul, uscatul și coafatul. Într-o stare de zen absolut, mi-am luat prosopul din cap. Zenul s-a clătinat: culoarea nu era chiar ceea ce trebuia să fie. “Lumina e de vină!”, mi-am spus. Hairstylistul părea îngrijorat. Ceva a mers prost, atât de prost încât la rădăcini semănam cu Pippi Calzelunghe, roșcovana simpatică din copilăria mea. Problema era că rădăcinile mele în culoarea morcovului nu erau simpatice deloc și nici nu dădeau bine cu ciocolată de pe lungimea firului de păr.

Sună telefonul și zenul se prăbușește. “Antonia a vomitat!”, îmi spune soțul la telefon. “Și eu ce fac?!”, mă întrebam evaluând variantele de răspuns. “Fug acasă AȘA?! Se îmbolnăvește copilul? Mă mai tund? Stau să mă vopsesc din nou? Optez pentru un nuanţator? Renunț la shopping? Oare se descurcă al meu?”.

Pentru a scurta povestea, copilul nu s-a îmbolnăvit și eu am mai trecut printr-o tură de vopsit și spălat. Am stat 4 ore și ceva în salon, nu m-am mai tuns din lipsă de timp, am ratat shoppingul plănuit, m-am ales cu un păr uscat dar colorat cum ar fi trebuit și cu banii dați cât pentru 2 ture de vopsit. Era prima agresiune ce i-o aplicam părului meu. Parcă era vorba să am o dupămasă cu răsfăț. Ieșită de pe ușa salonului, îmi spuneam că trebuie să rezolv cumva suferința cauzată părului, dar venea Crăciunul. Cine m-ar mai fi primit?! Când?! Îmi doream o mașină a timpului care să-mi redea strălucirea și sănătatea părului meu lung , timpul programat pentru shopping, banii aruncați pe fereastră (deloc puțini) și, eventual, să-mi ofere și varianta de teleportare lângă copilul meu.

La câteva zile după pățanie, Universul îmi trimite o soluție cu mașina timpului inclusă, un altfel de mașină, care promitea să-mi împlinească măcar una dintre dorințe: să-mi redea părul meu sănătos și hidratat. Pe principiul că e mai bine una decât deloc, am acceptat propunerea să mă supun unui tratament pentru păr. Coincidenţă sau nu, acesta se numeşte Time Machine şi este disponibil în saloanele Gett’s. Tratamentul promite să restructureze firul de păr de la interior către exterior, cu rezultate care să dureze până la 10 săptămâni. Este recomandat după decolorare, decapaj, permanent sau pentru a repara vârfurile despicate. Suna a ceea ce trebuie, doar că eu nu cred până nu văd sau nu testez pe propria-mi piele, pe propriul păr în acest caz.

 

 

 

De fapt, tratamentul ăsta minune se realizează la salon, în 2 paşi sau în 3 paşi dacă este continuat acasă:

 

  1. Rewind Fuel – Firul de păr este reparat cu ajutorul unei proteine restructurante (Keralink) şi al unui aminoacid (Kerabind) asemănător keratinei. Aceste ingrediente pătrund în structura firului de păr, reparând-o.
  2. Seal & Armour – Keraguard, ingredientul activ, pătrunde în cuticulă ca un lipici puternic, fixând structurile despicate. Începând cu această etapă, părul se simte mai moale de la rădăcină până la vârfuri.
  3. Top Lock – Este un balsam cu ingredientul Keralock, produs care se poate aplica săptămânal acasă pentru ca părul să fie protejat de viitoare agresiuni. Produsul oferă protecţie termică şi hidratare de durată.

 

*prima poză este făcută dimineaţa, iar a doua după tratament, dupămasă.

 

Cum stau lucrurile în realitate? 

 

Tratamentul Time Machine de la Fudge promite un păr mai puternic, mai puţin deteriorat, reparat după prima utilizare, mai fin, mai moale, cu o culoare mai vibrantă. Dacă mă cunoaşteţi, ştiţi că sunt mama scepticismului când vine vorba de tratamente minune. M-am şi pozat să-mi demonstrez că am dreptate să fiu sceptică. Dar m-am înşelat. Pe părul meu uscat şi deteriorat după păţania mai sus povestită, tratamentul a fost un succes. Chiar am avut parte de un produs care a şters din memoria firului meu de păr întâmplarea nefericită. Părul a fost mai mătăsos, vizibil hidratat şi la fel este şi după o săptămână de la tratament. Când am ieşit de la Gett’s m-am întâlnit întâmplător cu o prietenă. Ghiciţi ce m-a întrebat? „Ce ţi-ai făcut la păr, pentru că arată minunat?„. Şi acest tratament m-a făcut să mă simt minunat tot weekend-ul. Până la urmă, povestea s-a terminat cu bine. 🙂

 

Voi ce păţănii aţi avut la coafor? Cum vă petreceţi timpul doar cu voi? Ce vă relaxează?

 

 

 

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, vă invit să le distribuiţi la prieteni şi să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Pentru un plus de inspiraţie, încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *