Ieri, v-am lăsat lista cu 54 de cărți pentru copii, de citit iarna. Astăzi, în zi de sărbătoare, am pregătit 5 cărți care să plece spre voi, numai bune de citit în această perioadă. Trei cărți sunt pre-iubite de noi, adică le-am citit de câteva ori și acum am hotărât că e momentul să aducă bucurie și în altă casă.

Am să vă las câteva detalii despre cărțile incluse în acest giveaway și mecanismul pe care trebuie să-l urmați pentru a vă înscrie.

5 cărți de citit în preajma Crăciunului

„Moș Crăciun se poartă ciudat” de Ioana Chicet-Macoveiciuc (editura Univers)

Micuț și-a propus să-l prindă pe Moș Crăciun în acțiune. În fiecare an a schimbat strategia. Fiecare s-a soldat cu un eșec, dar anul acesta este convins că va reuși să-l prindă. S-a trezit în dimineața de Crăciun și nu oricum, fără cadouri sub brad, dar cu Moșul la ușă. De acolo începe un șir lung de ciudățenii care sigur vă vor amuza.

Cartea este recomandată copiilor cu vârste între 3 și 8 ani. O găsiți aici.

„Când vine Crăciunul? 24 de povești de citit împreună în așteptarea Crăciunului” de Antonie Schneider (editura Cartea Copiilor)

Personajul principal al acestei cărți este un ursuleț care, ca orice copil, se intreabă nerăbdător când va veni Crăciunul. Ca așteptarea să-i fie mai ușoară, mama ursoaică îi spune în fiecare zi, începand cu 1 decembrie, câte o poveste. În toate cele 24 de povești sunt mereu prezente speranța, răbdarea, bunătatea sau iubirea, în încercarea de a-i apropia pe copii de adevarata semnificație a Crăciunului. Din păcate, nu am găsit nicăieri online disponibilă cartea pentru a vă putea lăsa un link.

„Trolul furios. Un Crăciun de neuitat” de Barbara Van Den Speulhof (editura Univers)

Trolul furios vrea și el să sărbătorească Crăciunul și are o idee clară cum ar trebui să arate sărbătoarea perfectă. Prietenii lui se străduiesc să le pună la punct pe toate, însă nimic nu le iese conform planului. În stomacul trolului începe să crească o furie puternică. Oare cum va arată, în cele din urmă, Crăciunul lui?

Cartea este recomandată copiilor cu vârsta de până la 12 ani. O găsiți aici.

„Nu mi-e frică să greșesc. Poveste cu Moț Crăciun” de Olina Ortiz (editura Univers)

Crăciunul se apropie. La dichisitele găini moțate, nu vine Moș Crăciun, ci… Moț Crăciun! E așteptat cu mari emoții, pentru că e foarte generos și întotdeauna aduce daruri. Dar Tilda, Gilda și Mălin nici nu vor să audă că va primi și colega lor de cuibar, Felicia, vreun cadou. Nu merită, pentru că… lista cu greșelile făcute de ea de-a lungul anului e luuungă, iar lor nu le scapă nici măcar una singură. Dar poate că îi interesează un pic prea mult ce greșeli fac alții? Hm… numai Moț Crăciun știe!

Cartea este recomandată copiilor cu vârste între 3 și 8 ani. Are incluse exerciții pentru dezvoltarea limbajului și a atenției propuse de Oana Moraru. Cartea o găsiți aici.

„Crăciun fericit, Matei!” de Brigitte Weninger (editura Nemira)

Antonia a iubit toate poveștile cu din seria cu iepurașul Matei, iar aceasta nu face excepție.

Familia de iepurași s-a pregătit pentru sezonul rece, iar cămara e plină cu provizii până la primăvară. Matei observă însă că în pădure sunt și animale care nu au ce mânca, așa că hotărăște să le ajute fără să-și dea seama că, astfel, familia sa poate să rămână fără mâncare. Este o poveste minunată despre magia de a dărui. Cartea o găsiți aici.

Mecanismul giveaway-ului

Giveaway-ul se desfășoară pe pagina de Facebook a blogului.

Pentru a vă înscrie la giveaway, trebuie să urmați pașii de mai jos:

  1. Să-mi urmăriți pagina de Facebook. Opțional, îmi puteți da un follow și pe Instagram.
  2. Etichetați, în comentarii (la postarea acestui giveaway de pe Facebook), prietenii care s-ar bucura să știe de aceste cărți. Sunt acceptate comentariile multiple, cu tag-uri diferite.
  3. Apreciez orice share al postării, dar nu este un pas obligatoriu pentru înscriere.

→ Giveaway-ul se încheie sâmbătă, 9 decembrie, ora 23:59. Câștigătorul îl voi extrage prin Random Comment Picker și îl voi anunța în comentarii (la postarea cu acest giveaway). Acesta va fi contactat de mine, printr-un mesaj privat, în care îi voi solicita datele de contact pentru expedierea premiului. Acestea vor fi folosite doar în acest scop.

→ Premiul va fi expediat doar pe teritoriul României.

Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *