urari de ziua femeii

 

 

Să fii femeie nu este întotdeauna uşor. Femeile au greutăţi pe care bărbaţii nu le pot întotdeauna înţelege, însă au şi multe bucurii la fel de neînţelese de partea masculină. Fiecare dintre noi avem abilităţi pentru care ar trebui să fim recunoscătoare, iar câteva dintre ele se regăsesc în majoritatea femeilor. Astăzi ne concentrăm asupra aspectelor pozitive pentru care fiecare femeie ar trebui să fie bucuroasă că s-a născut femeie.

 

Avem corpuri minunate

Corpul unei femei se adaptează pentru a deveni mediul ideal în care se dezvoltă o nouă viaţă. Corpul se schimbă şi răspunde cerinţelor bebeluşului. Acelaşi corp se pregăteşte progresiv pentru a da viaţă şi pentru a hrăni noul pui de om. Sunt cele mai minunate experienţe pe care o femeie le poate trăi.

Suntem sensibile, pline de afecţiune şi de compasiune pentru cei din jur

Sensibilitatea ne face speciale, suntem mai tandre şi drăgăstoase decât bărbaţii şi, adesea, suntem mai atente decât ei la nevoile celor din jurul nostru.

Trăim mai mult decât bărbaţii

Studiile arată că, în medie, femeile trăiesc cu 5 ani mai mult decât bărbaţii. Cinci ani în plus ne dau posibilitatea să facem şi mai mulţi oameni fericiţi.

Putem face mai multe lucruri în acelaşi timp

O femeie poate să-şi supravegheze copilul, oala cu mâncare de pe foc, să vorbească la telefon şi să taie un morcov în acelaşi timp. Ştim că bărbaţii au nevoie să facă lucrurile pe rând, în ritmul lor.

Moda este de partea noastră

Alegerile sunt nenumărate: fuste, rochii, pantaloni skinny, pantaloni boyfriend, sacouri, cămăşi, tricouri, pulovere, pantofi, botine, sandale, pantofi sport, balerini … şi lista ar putea continua. Putem aborda mai multe stiluri vestimentare, să fim sexy într-o fustă creion sau într-un hanorac confortabil. Din păcate, bărbaţii au opţiuni limitate.

Suntem puternice

Aparent, suntem nişte fiinţe vulnerabile şi fragile. De fapt, suntem construite pentru a fi puternice. Gândiţi-vă că rezistăm menstruaţiilor lunare, trecem prin durerile naşterii, prin neplăcerile epilatului cu ceară şi prin multe altele. Bărbaţii sunt doborâţi de o simplă răceală.

Dăm frumuseţe lucrurilor din jurul nostru

Majoritatea femeilor au simţul estetic mai dezvoltat decât al bărbaţilor. Ne place să ne înconjurăm de lucruri frumoase, să decorăm, să aducem culoare, să creăm.

Rezistăm eroic în faţa oboselii 

Nu ştiu cum, dar funcţionăm şi cu 2 ore de somn pe noapte şi chiar şi cu 15 ore de somn pe săptămână.

Avem capacitatea să avem mai multe job-uri în acelaşi timp

Cred că le ştiţi şi voi: menajeră, bucătăreasă, croitoreasă, gestionar, administrator, contabil, professional shopper … Vă las pe voi să continuaţi lista :)!

Pentru toate motivele de mai sus şi pentru multe altele, bucuraţi-vă că sunteţi femei.

Astăzi gândiţi-vă la toate schimbările care le-au permis femeilor să fie ceea ce sunt astăzi. Sărbătoriţi curajul femeilor care au avut un rol determinant în comunităţile din care fac parte. Anul acesta de ziua femeii, UN Women are ca tematică principală egalitatea între sexe pe piaţa muncii pentru o dezvoltare durabilă. Luptaţi pentru drepturile voastre!

De ziua noastră, vă doresc multă sănătate, fericire şi împliniri pe toate planurile. Vă mai doresc:

 • să aveţi curajul să vă ridicaţi împotriva nedreptăţilor.
 • să aveţi forţa să vă reveniţi după fiecare eşec.
 • să aveţi putere să schimbaţi ceea ce nu vă mai face fericite.
 • să credeţi voi.
 • să vă bucuraţi de lucrurile simple ale vieţii.
 • să râdeţi cu poftă.
 • să aveţi grijă de corpul, de sufletul şi de mintea voastră.
 • să iubiţi necondiţionat şi să fiţi iubite.
 • să iertaţi.
 • să fiţi mai bune cu cei din jur.
 • să întindeţi o mână de ajutor şi atunci când nu vi se cere.
 • să aveţi mereu la voi vorbe bune.
 • să fiţi răbdătoare.
 • să fiţi recunoscătoare pentru ceea ce aveţi.
 • să fiţi voi, autentice.
 • să luptaţi pentru ideile şi principiile voastre.

 

La Mulţi Ani, femei minunate!

 

Later edit: 

În 2018, tema pentru sărbătorirea Zilei Internaţionale a Femeii este „Timpul este acum: Activiştii rurali şi urbani transformă vieţile femeilor”. Anul acesta, tema zilei de 8 martie se aliniază unor mişcări globale precum #MeToo sau #TimesUp în favoarea drepturilor femeilor, a egalităţii şi a justiţiei. În acelaşi timp, Naţiunile Unite vor să atragă atenţia şi asupra drepturilor şi activismului femeilor din mediul rural care, deşi reprezintă un sfert din populaţia mondială, sunt lăsate deoparte când vine vorba de măsuri luate privind dezvoltarea. Naţiunile Unite vor ca femeile din mediul rural şi urban să aibă mai multă putere şi să celebreze activitiştii care muncesc neîncetat pentru ca drepturile femeilor să fie respectate.

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Sursă foto: Pixabay.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *