Sursa foto: Pexels.com

Pe modelul listei mele anuale de cărți, m-am gândit că poate v-ar fi util să vă împărtășesc lista de cărți a Antoniei, cărți pe care îmi doresc să i le cumpăr anul acesta (câteva dintre ele). Este primul an în care întocmesc o listă de cărți pentru ea.

La începutul lunii decembrie, am făcut o listă cu cărți de iarnă și Crăciun pentru copii, în funcție de vârstă. Mi-a fost de folos să am o astfel de listă. M-a ajutat atunci când m-am apucat de căutat și când a trebuit să aleg cărți de făcut cadou pentru alți copii din familie. Pentru a fi mai organizată în privința cărților pe care i le cumpăr, mă ajută o listă anuală. Așadar, găsiți mai jos câteva dintre cărțile pe care vreau să i le cumpăr Antoniei în acest an. Aici vin cu o precizare: sunt cărți de povești. Nu am pus enciclopedii și atlase în această listă. Poate vă inspiră. 🙂

Lunus Plinus și Andrei în țara lui faci ce vrei – Andreea Micu

Lunus Plinus și Andrei, pe Pământ nu faci ce vrei – Andreea Micu

Un urs pe nume Paddington – Michael Bond

Țup și pădurea încremenită – Alex Donovici

Țup. Nu ai nevoie de aripi ca să poți zbura – Alex Donovici

Întâmplări vindecătoare – Cristina Donovici și Alex Donovici

Ale și sufletul cărților – Alex Donovici

Cronicile Pădurii. Pădurea cântătoare – Alex Blenche

Lumea din copacul depărtărilor – Enyd Blyton

Seria de cărți a lui Jill Tomlinson (avem deja Bufnița care se temea de întuneric și Pisicuța care voia să ajungă acasă). Plănuiesc să-i mai iau Pinguinul care voia să afle mai multe și Găina care nu voia să renunțe.

Noile aventuri ale lui Habarnam – I. P. Nosov

Ploaia de stele – Frații Grimm

♦ Plănuiesc să îi mai iau câteva cărți din colecția Pettson și Findus de Sven Nordqvist, Tortul de clătite și Tărăboi în grădina de zarzavaturi.

Bineînțeles, lista este deschisă. 🙂 Cu siguranță, pe parcursul anului, voi adăuga și alte titluri în funcție de etapele prin care vom trece (începerea școlii ar fi una dintre ele) și în funcție de recomandările pe care le voi primi. Așadar, m-aș bucura să știu ce cărți pentru copii (potrivite pentru 5 ani +) recomandați.

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *