carti pentru copii

 

 

Se apropie ziua de 1 iunie, Ziua Copilului. Cel mai cald şi frumos cadou pe care i-l puteţi face copilului vostru este timp pentru el şi doar pentru el. Timp în care să-l mângâiaţi fără că oala de pe foc să vă ceară să-i daţi atenţie, timp în care să-l lăsaţi să vă descopere, timp în care să îl ţineţi în braţe, de mână sau pe genunchi, dar să-l aveţi aproape. Organizaţi-vă restul lucrurilor din timp şi de 1 Iunie începeţi ziua cu o ploaie de sărutări fără ca alarma să vă preseze să ieşiţi cât mai repede din casă. De 1 iunie aruncaţi grijile şi durerile la gunoi. Lăsaţi-vă curprinşi de inocenţa copilului vostru. Bucuraţi-vă alături de el de copilărie.

Dacă, pe lângă timpul vostru, vă doriţi să-i dăruiţi şi ceva fizic, vă vin în ajutor cu 3 idei de cărţi, sursele de unde vi le puteţi procura şi surse cu produse asemănătoare. Sunt 3 cărţi pe care fetiţa mea le răsfoieşte zilnic în ultimele săptămâni. Într-un articol viitor veţi găsi 3 idei de jocuri educative.

 

Wind-up Ladybird – Editura Usborne (2 ani+)

Antonia a primit această carte cadou de la prietena mea cea mai bună. Cred că este singurul om care cumpără lucruri care ne sunt pe plac atât fetiţei, cât şi mie, fără să mă întrebe şi fără să vorbim despre asta. Se vede că are o fetiţă de seama Antoniei şi că ne leagă mai bine de 12 ani de prietenie. Dar nu vreau să vă vorbesc despre omul frumos care stă în spatele cărţii, ci despre cartea în sine. Este, de fapt, o carte-jucărie, genul de jucărie pe care mi-aş fi dorit să o am atunci când eram copil.

Cartea este solidă. Pare ca o cutie la o primă vedere. Ilustraţiile sunt minunate. Are 4 trasee pe care le parcurge buburuza prin grădina cu flori, fluturi şi alte vietăţi. Antonia o urmăreşte fascinată pe „Bubo” (buburuză pe limba ei) în călătoriile ei. Bineînţeles că vrea să o prindă în mânuţele ei mici, să vadă cum face buburuza de aleargă atât de repede.

În dreptul ilustraţiilor veţi găsi şi denumiri în limba engleză. Eu am ales să i le spun în limba română deocamdată, pentru că Antonia este deja expusă la o limbă străină, franceza.

carti pentru copii wind-up ladybird

wind-up ladybird

Unde puteţi găsi cartea şi/sau produse asemănătoare: 

  • O puteţi comanda de la un reprezentant Usborne. Dacă nu cunoaşteţi unul, întrebaţi pe Facebook, pe grupurile de mămici din oraşul vostru. Sigur cineva ştie să vă îndrume.
  • „Cărţi pentru pitici” este un reprezentat Usborne care are şi blog.
  • Am găsit una pe okazii.ro. Vânzătorul susţine că produsul este nou şi poate oferi factură.
  • Cărţi Usborne găsiţi şi pe eMAG.

 

Animalele – 50 de sunete diferite (3 ani+)

Această carte am găsit-o întâmplător. Mi-a plăcut din prima clipă şi Antoniei la fel. Este recomandată copiilor peste 3 ani, însă o consider potrivită şi mai devreme.

Cartea este de o foarte bună calitate, cu imagini care redau fidel animalele. Paginile din dreapta sunt prevăzute cu câte un „buton” (un cerc) în dreptul fiecărui animal. Apăsând pe acesta, copilul descoperă ce sunete scoate animalul respectiv. Paginile din stânga conţin câteva informaţii despre 3 dintre animalele prezente în partea dreaptă. Cartea poate fi atractivă şi pentru copiii mai mari de 3-4 ani.

Sunt prezentate animale din 6 medii diferite: animale de la fermă, animale de companie (din casă), animale din pădure, animale care trăiesc în zone umede/lângă apă, animale de la grădina zoologică, animale care trăiesc în ocean şi păsări. Cartea îi ajută pe cei mici să înveţe animalele şi habitatul fiecăruia, le îmbogăţeşte vocabularul şi contribuie la dezvoltarea motricităţii fine.

carte sonora cu animale

carte sonora animale

carte sonora animale

Unde puteţi găsi cartea şi/sau produse asemănătoare: 

 

Cărţi cu ferestre 

Mama a fost la noi de sărbători şi i-a adus Antoniei un set de mini cărţi cu ferestre. Sunt 4 cărţi în limba engleză cu 4 tematici diferite: cu animale şi puii lor ascunşi după o ferestră; cu culori – pe fiecare pagină sunt obiecte de aceeaşi culoare, iar în spatele ferestrei se ascunde culoarea redată pe pagina următoare; primele cuvinte şi numărătoarea până la 10 – pe fiecare pagină se repetă un anumit obiect conform numărului. Toate cele 4 cărţi au ferestre, care au atras-o pe Antonia de la început. Îi place să descopere ce se ascunde în spatele fiecăreia.

Aş spune că două dintre cărţi ne sunt mai utile – cea cu animele şi cu culori, iar celelate două vor fi mai interesante când va mai creşte. Nu consider că este la vârsta la care are rost să o încarc cu numere ori cu denumiri în limba engleză. Deocamdată răsfoim aceste două cărţi şi denumim imaginile în limba română.

carti cu ferestre

carti cu ferestre

carti cu ferestre

carti cu ferestre

Unde puteţi găsi cartea şi/sau produse asemănătoare: 

  • Nu am găsit exact aceleaşi cărţi, însă alte cărţi cu ferestre puteţi cumpăra de pe elefant.ro sau de pe eMAG.

 

Sper să vă fie de folos recomandările!

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *