Photo by Laura Marques on Unsplash

 

Sfârșitul verii, începutul lui septembrie, mă trimite cu gândul la cumpărături și asta nu doar de când sunt adult. Când eram copil, în această perioadă, alegeam haine noi pentru începerea școlii, penare, creioane, pixuri, etichete, caiete și toate cele necesare pentru ca ziua în care începea școala să nu mă ia pe nepregătite. Mergeam acasă și le testam pe toate. Eram înnebunită după pixuri, stilouri și creioane. Nici în ziua de astăzi nu m-am vindecat. Îmi plac pixurile și agendele de orice fel.

Mai târziu, adult fiind, îmi programam ședințele de shopping în această perioadă, pentru că este vremea reducerilor. De ce să nu economisesc niște bani dacă pot? De ce să nu fac niște afaceri bune, pentru că, până la urmă, banii nu îi culeg de pe garduri? Ban cu ban se adună. Nu cred că trebuie să vă explic de ce prefer reducerile. Cred că suntem pe aceeași lungime de undă. 🙂

Venind vorba de afaceri bune, mi-am amintit de un sistem pe care îl aveam în Luxembourg, în hipermarketurile în care mergeam cel mai des la cumpărături. Primul magazin aparţinea unui lanț local de hipermarketuri şi era situat fix la parterul blocului meu. Aveam acolo un card pe care acumulam puncte la fiecare cumpărătură. Lunar, aveau promoții la diferite lucruri. Acestea se puteau cumpăra pe punctele cumulate. Așa mi-am luat niște boluri foarte faine de la Jamie Oliver, lenjerii de pat și alte mărunțișuri necesare prin casă.

Al doilea hipermarket preferat făcea parte dintr-un lanț internațional, Auchan. Principiul era același: aveai un card pe care acumulai bani la fiecare cumpărătură. Îi puteai folosi pentru a-ți deduce din suma finală pe care o plăteai la casă. Eu alegeam să las să se adune pe card măcar vreo 100€, să plătesc doar cu banii ăia o tură de cumpărături, fără să simt că scot alți bani din buzunar. Aveau și promoții lunare, cu cataloage și abțibilduri de lipit în ele. La x sumă cheltuită, primeai un număr de abțibilduri de lipit în catalog. La un anumit număr de abțibilduri adunate, puteai cumpăra un produs din ofertă cu o reducere între 50% și 70%. Așa mi-am cumpărat oale faine și tacâmuri de super calitate. Cert este că eram fata care vâna afacerile bune. Și de ce să nu o fac dacă tot aveam cumpărături de făcut, dacă oricum trebuia să cheltui bani? Măcar să mă aleg cu ceva de pe urma banilor cheltuiți. 🙂

Proaspăt întoarsă din vacanţă (dacă are vreo importanţă), organizată cum sunt (cumpărăturile mi le planific în avans), vreau să vă dau o veste bună. În perioada 13 august – 9 septembrie, Centrul Comercial Auchan Iris Cluj are o campanie dedicată cumpărăturilor, asemănătoare cu cele despre care v-am povestit mai sus că le-am testat în Luxembourg. Nu este cazul să vă faceţi un card sau să vânaţi oferte lunare, ci este mai simplu decât atât. Practic, timp de 28 de zile faceţi cumpărături mai cu spor, pentru că la fiecare 10 lei cheltuiţi în magazinele participante din centrul comercial, exceptând hipermarketul,veţi primi o bulină specială. La 5 buline adunate, intraţi în concurs pentru a câștiga unul dintre cele 4 coșuri de cumpărături, în valoare de 466 lei fiecare. Taloanele vor fi depuse în urna aflată în centrul comercial. Magazinele participante sunt semnalizate cu însemnul campaniei. Regulamentul complet al concursului îl găsiţi aici.

 

 

Această campanie nu este întâmplătoare. “Știm că urmează o perioadă agitată pentru clienții noștri, mai ales în contextul începerii noului an școlar. Așa că ne-am dorit să transformăm această cursă anuală într-o bucurie, într-un prilej de a veni în întâmpinarea nevoilor lor și a ne apropia ca și comunitate“, au declarat reprezentanții centrului.

Dacă sunteţi din Cluj, ştiţi ce aveţi de câştigat dacă vă faceţi cumpărăturile în Centrul Comercial Auchan Iris. Găsiţi mai jos câteva dintre magazinele participante. Sper să aveţi noroc şi să câştigaţi unul dintre coşurile de cumpărături puse la bătaie. Dacă nu sunteţi clujeni, spuneţi-mi ce tips & tricks aveţi pentru a face economii atunci când mergeţi la cumpărături.

 

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

 

2 Comments on Cum să te alegi cu ceva în plus de pe urma banilor cheltuiţi (P)

  1. Ah, ce imi placea sa cumpar rechizite! Acum doi ani i-am cumparat nepoatei, doar ca sa retraiesc acel sentiment placut.
    In alta ordine de idei, iti pot spune cum sa cheltui mai mult decat trebuie :)) Glumesc, dar astept ideile cititorilor tai.

    • Pentru mine, cumpărarea rechizitelor înainte să înceapă anul şcolr era ca o zi de sărbătoare. Cred că voi scrie un articol despre asta, pentru că se pare că nu a fost aşa doar pentru mine. 🙂 Atunci ce te faci când îţi merge copilul la şcoală? :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *