Într-un articol în care am scris despre obiectele handmade, vă spuneam că, pentru mine, tot ceea ce este făcut de mână vine cu o poveste şi cu o bucată din sufletul omului care a muncit să făurească obiectul respectiv. De când m-am întors acasă, mi-am propus să dăruiesc lucruri handmade sau realizate de designeri români. Este modul meu de a-i încuraja pe cei care nu creează în masă, care depun efort pentru fiecare piesă care le iese din mâini, cei care fac lucruri unice.

Îmi plac mărţişoarele de când mă ştiu. În Luxemburg mi-au lipsit. Găseam mărţişoare la un magazin românesc, dar nu-mi făcea plăcere să le port pentru că majoritatea erau nişte kitsch-uri făcute în serie. Anul acesta îmi petrec prima primăvară întreagă acasă. Din iarnă m-am apucat de căutat mărţişoare deosebite la locul potrivit, pe grupul mamelor care fac atâtea lucruri frumoase, Work at Home Moms Romania.  Asociaţia WAHM a fost fondată de Elena Gorun şi este o inițiativă socială a cărei scop principal este susținerea și promovarea mamelor antreprenoare, mamelor care lucrează de acasă sau ca freelancer. Asociaţia susține „mamele pricepute în meșteșugărit, artizanat sau orice altă formă de exprimare artistică ce presupune realizarea de obiecte, dar și pe cele care propun servicii precum: consiliere juridică, fiscală, plan de afaceri, marketing, SEO, grafică, accesare fonduri.” Îşi doreşte ca „mamele să se întâlnească, să fie susținute, să fie cunoscute și să poată colabora în cele mai inedite moduri”.

Mai jos veţi găsi peste 30 de modele de mărţişoare deosebite, lucrate în diferite tehnici, pentru toate gusturile şi vârstele. Timpul este suficient pentru a plasa comenzi şi pentru a le bucura pe doamnele din viaţa voastră cu un mărţişor unic.

 

Origami Design

Produse

 • Mărţişor din lemn, personalizat cu un mesaj scurt – 4 ron/buc
 • Aranjament cu flori din hârtie lucrate manual, în suport împletit manual – 55 ron/buc.

Contact: Mai multe modele puteţi vedea pe Origami Design.

 

 

Atelierul de Fericire

Produse 

Mărţişoarele sunt tip broşă, din lemn şi din piele, pictate. Preţurile sunt între 15 ron, pentru cel din lemn cu tărăncuţă, şi 7 ron, pentru cele din piele.

Contact: Mărţişoarele se pot vedea în detaliu şi se pot comanda pe Atelierul de Fericire.

 

 

Dănuţa Handmade

Produse

„Sunt mămica unei fetiţe de 12 ani, Alexandra, care este lumina vieţii mele şi împreună învăţăm tot ce putem în materie de handmade, în timpul rămas după job şi între drumurile la spitalul, unde soţul meu face chimioterapie. M-am apucat de handmade acum vreo 3 ani, poate pentru a-mi reaminti de orele de lucru manual din şcoală, unde am învăţat să cos sau poate pentru a-mi readuce aminte de „ştergarele” pe care le coseam cu bunica mea. Am „inventat” un mărţişor în formă de inimă, în 3 culori. A fost foarte bine primit anul trecut. Preţul lui este 5 ron. Mărţişorul vine ambalat într-o cutie transparentă din plastic cu şnur şi cartonaş specific. Anul acesta propun şi mărţişoare tip broşă, din cabochon de sticlă, dar tot către modele tradiţionale mă îndrept. Nu mă lasă sufletul să uit de ele.”

Contact: Toate modelele le puteţi vedea pe Dănuţa Handmade.

 

 

 

 

Di.Sign

Produse 

Mărțișorul este format dintr-un mini-ornament realizat manual din flori de hârtie și mușchi natural, așezate armonios într-un ghiveci ceramic. Alături, se regăsește o broșă sub forma de ie, cel mai reprezentativ simbol românesc. Produsul vine ambalat în pungă transparentă.

Dimensiuni aproximative ornament: 10 cm înălțime, 8 cm diametru. Dimensiuni aproximative broșă: 4 cm.

Preț: 25 lei/buc. Prețul include ornamentul floral și broșa.

Contact: Comenzile le puteţi face pe Di.Sign.

 

Atelierul Doamnei P

Produse

Propun mărţişoare cusute manual cu trifoi, hornar, ghiocel, prăjiturică, tărancă,  încadrate în carcasa de lemn. Preţ: între 6 şi 8 ron.

Contact: Atelierul Doamnei P.

 

 

Accessories by Ioana Fodor

Produse

„Pentru că iubesc să fac papioane, anul acesta am realizat o colecţie de mărţişoare care pot accesoriza ţinuta pe tot parcusul anului. Broşele Mărţişor sunt realizate din bumbac cu imprimeuri sau saten de mătase. Sistemul de prindere este ac de broşă, iar dimensiunea broşelor Mărţişor cu fundiţă este de 7,5 cm x 9 cm. Cele fără fundiţă au dimensiunea de 8 cm x 4,5 cm. Preţ: între 21 şi 28 ron.

Contact: Accessories by Ioana Fodor

 

 

 

Handmade by Alexandrina

Produse

Mărţişoare din mărgele Preciosa disponibile pe diverse culori. Pot fi folosite şi ca pandantiv. Preţ: 10 ron.

Contact: Mai multe modele găsiţi pe Handmade by Alexandrina.

 

 

Cadouri Dichisite

Produse

 • Broşă cu mac roşu cusut manual pe pânză albă, prins în ramă metalică cu dimensiunea interioară de 30x40mm – 45 lei
 • Mini tablouri tip broşe, cusute manual cu motive de primăvară, prinse în rame metalice cu dimensiunea interioară de 25×25 mm – 35 lei

Contact: Mai multe fotografii găsiţi pe Cadouri Dichisite.

 

 

Libelulle Atelier

Produse

Mărţişoarele sunt de fapt broşe brodate pe fetru. Acestea pot fi purtate tot timpul anului. Preţul este 15 ron/bucată, dar scade în funcţie de numărul de bucăţi achiziţionate.

Contact: Mărţişoarele le puteţi achiziţiona în diverse culori de pe Libelulle Atelier.

 

 

Confitor ARTizanat

Produse

„Vă prezint mărțișoarele tradiționale ale Babei Dochia cu ale ei 9 cojoace și Ilenele Cosânzene din poveste, mărțișoare ce ar trebui să reprezinte o mărturie și o expresivitate a valorilor și credințelor populare vechi. Fiecare mărţişor este unic şi poate să difere de cele din poză. Vin însoţite de ambalaj individual cu etichetă şi şnur de mărţişor. ”

Cojoacele sunt lucrate manual din stofă, au ac de broşă la spate şi măsoară aproximativ 10x10cm. Preţ: 20 ron/buc. Pentru o cerere mai mare preţul poate fi negociabil.

Ilenele Cosanzene sunt realizate după tehnica străveche a batistelor înnodate. Măsoară aproximativ 10cm, au ac de broşă la spate şi pot fi personalizate după culoarea părului celei care primeşte mărţişorul. Preţ: 20 ron/buc.

Băbuţele au aproximativ 7 cm, au ac de broşă la spate. Preţ: 10 ron/buc.

Fetitele au aproximativ 6 cm, au ac de broşă la spate. Preţ: 18 ron/buc.

Contact: Pe Confitor ARTizanat găsiţi toate modelele de mărţişoare.

 

 

 

Gabriela Cuzepan

Produse

Mărțișoarele sunt realizate prin tehnica impâslirii lânei cu acul și brodate manual. Sunt mărţişoare tip broşă, cu dimensiuni între 2,5 şi 4,5 cm şi cu preţuri între 5 şi 10 ron.

Contact: Mai multe modele găsiţi pe Gabriela Cuzepan.

 

 

Fuioru’ Fermecat

Produse

„Mărţişoare tradiţionale, pictate manual pe lemn, din dragostea mea nemărginită pentru folclor şi tradiţie. Ia este darul nostru preţios, o adevarată bijuterie artistică prin intermediul căreia unim tradiţiile româneşti, creând mărţişoarele pictate pe lemn. Căsuţele fermecate au izvorât din pensule şi culori, din tradiţii şi gingăşie, aducând primăvara în sufletele noastre. Mărţişoarele „Fuioru’ Fermecat” sunt unice şi originale, îmbinând ca într-o horă motivele tradiţionale din cele 9 zone ale ţării: Bucovina, Maramureş, Crişana, Banat, Transilvania, Moldova, Dobrogea, Muntenia şi Oltenia. Pline de culoare, de viaţă şi de bucurie, mărţişoarele te vor însoţi tot timpul în hora lor, având ac de broşă şi putând fi purtate tot anul. Versurile aparţin Fuioru’ Fermecat şi aştern zâmbete tuturor fetelor ce vor primi primăvara pictată. Toate mărţişoarele se oferă în ambalaj.
Dimensiune casute pictate 6/4 cm – preţ 15 ron/buc. Dimensiune ii pictate 6/3 cm – preţ 13 ron/buc. ”

Contact: Toate mărţişoarele, pictate în funcţie de regiunile ţării, le puteţi vedea pe Fuioru’ Fermecat.

 

 

Gemini Atelier

Produse

Toate sunt croşetate cu mult drag şi accesorizate.
Coşuleţele au flori nemuritoare şi sunt prinse pe plăcuţe de lemn. Alături este un pergament pe care poate fi scrisă urarea dorită. Preţul unui coşuleţ este de 35 ron.
Botoşeii sunt de asemenea croşetaţi şi accesorizaţi. Sistemul de prindere este în funcţie de dorinţa fiecăruia: breloc, broşă sau inel. Preţul este 20 ron.

Contact: Toate miniaturile croşetate le puteţi vedea pe Gemini Atelier.

 

 

Le boutique de papion

Produse

„Cea mai vândută broşă din ultima perioadă este broşa vintage cu accesoriu camee şi dantelă croşetată. Se poate realiza în mai multe culori. Preţ; 22 ron.

O altă broşă tare dragă mie este broşa unisex pentru rever creată special pentru a putea fi oferită cadou atât domnilor, cât şi doamnelor (în unele zone din România, femeile oferă mărţişoare bărbaţilor în data de 1 martie). Preţ: 10 ron.

Contact: Toate modelele le găsiţi pe Le boutique de papion.

 

 

Handmade by Alexandra F

Produse

Mărțișoarele sunt modelate manual din lut, apoi vin vopsite şi pictate exact cum vrea clientul, cât mai personalizate şi cât mai în detaliu.

Contact: Toate modelele le găsiţi pe Handmade by Alexandra F.

 

 

HandCraft by Roxy

Produse: 

Mărţişoare din fetru. Preţ: 4,5 ron/buc.

Contact: Mai multe modele găsiţi pe HandCraft by Roxy.

 

 

Art & Joy

Produse

 • Buchet cu baloane multicolore, ce poate fi personalizat cu iniţiala, vesel şi colorat. Se poate purta tot anul şi înveseleşte orice ţinută casual sau office – 8 ron.
 • Inimioare de lemn pictate şi personalizate cu mini-mesaje ce merg direct la suflet – 6 ron.
 • Flori în diverse combinaţii de hârtie gumată, nasturi, fetru şi perle – 5 ron.

Toate mărţişoarele vin însoţite de şnur alb-roşu, cartonaş şi punguţă.

Contact: Toate modelele le găsiţi pe Art & Joy.

 

 

Temira

Produse

 • Mărțișoare tip broșă cu motive tradiționale românești ( dar nu numai) realizate pe ceramică, prinse pe panglică de iută cu inserție din fir auriu. Dimensiunea acestora este de 4*4 cm . Preț: 7 ron / buc. Se poate alege modelul dintr-o gamă variată: flori, fluturi, pisicuțe, bufnicioare, biciclete, mesaj scurt, etc.
 • Un ” altfel” de mărţişor ce poate fi dăruit de 1 și 8 martie este un minitablou realizat pe pânză şi așezat pe un mic șevalet din lemn. Dimensiuni disponibile 7*8 cm sau 8*10 cm . Prețul variază între 15 şi 20 ron în funcție de dimensiune. Modelele sunt diverse.
 • Mărțișoare din lut cu motiv popular, pictate în diverse nuanțe. Prețul acestora este 6 ron .

Toate mărțișoarele se livrează ambalate pe cartonaș cu mesaj haios potrivit tematicii alese, șnur de mărțișor și plic .

Contact: Toate modelele le găsiţi pe Temira.

 

 

Handmade by Denisa

Produse

 • Mărţişoare din lut polimeric, rezistent în timp şi sunt sub formă de broşă. Preţ: 7 ron/buc.
 • Mărţişor tip zână lucrat din lână merinos, este tip broşă şi are 6 cm. Preţ: 8 ron/buc.

Contact: Toate modelele le găsiţi pe Handmade by Denisa.

 

 

Handmade by Zlata

Produse

 • Mărţişoare din lemn realizate prin tehnica decoupage şi pictate pe margini (8 cm). Preţ: 13 ron.
 • Mărţişoare din lemn, cu poza persoanei dragi, realizate prin transfer şi pictate pe margini (8 cm). Preţ: 13 ron.

Contact: Toate modelele le găsiţi pe Handmade by Zlata.

 

 

 

Mărţişoare din fetru

Produse

 • Mărţişoare tip broşă, realizate din fetru, cu preţuri între 3 şi 10 ron.

Contact: Toate modelele le găsiţi pe Mărţişoare din fetru.

 

 

Dacă vă plac mărţişoarele de mai sus, nu aşteptaţi prea mult, că timpul trece prea repede. Plasaţi o comandă! 🙂 Dacă credeţi că această colecţie ar fi utilă şi altora sau vreţi doar să promovaţi munca mamelor din asociaţia WAHM, daţi un share acestui articol. În cazul în care sunteţi în căutarea unor mărţişoare mai puţin obişnuite, staţi pe aproape pentru o colecţie de mărţişoare altfel.

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, vă invit să le distribuiţi la prieteni şi să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Pentru un plus de inspiraţie, încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

4 Comments on Colecţie de mărţişoare cu suflet

 1. Și eu sunt mare fan a fetelor din WAHM și scriu despre ele de câte ori am ocazia! 🙂 Atunci când am de făcut un cadou, de cele mai multe ori caut la ele. Iar întâlnirile din comunitate te încarcă de energie proaspătă.

  • Să ştii că asta am început să fac şi eu. Întreb pe grup de câte ori am un cadou de făcut. Soacra mea este la rând mâine. 🙂 Sper să-i placă ce am ales.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *