În ultima vreme, am impresia că lucrurile se leagă frumos şi uşor. Nu ştiu dacă ar trebui să le văd ca o răsplată pentru munca depusă cu pasiune, dar profit de ele şi îmi doresc să le multiplic. Joi, 13 septembrie, am fost invitată la un eveniment Petit Bebe, primul la care am participat în calitate de blogger. Fie vorba între noi, îmi este cumva dificil să mă numesc blogger. Nu mă întrebaţi de ce, pentru că n-aş şti să vă răspund.

 

Despre ce a fost vorba

 

Evenimentul s-a numit Chef Moms şi a fost organizat în magazinul Petit Bebe din Cluj-Napoca. Ei au înţeles că mamele au nevoie de sprijin, de un spaţiu în care să socializeze şi să se informeze. Nu sunt la primul eveniment dedicat mamelor şi, cu siguranţă, nici la ultimul. Cei de la Petit Bebe au un magazin şi în Sibiu, dar dacă nu ajungeţi în unul din cele două, puteţi să aruncaţi o privire la ei pe site, pentru că fac livrări în toată ţara. Revenind la eveniment, s-a abordat tema diversificării din 2 puncte de vedere: al informaţiei şi al gătitului sănătos. Doamna doctor specialist pediatru Paula-Liana Kudor a fost responsabilă cu sfaturile medicale legate de diversificare şi alimentaţie în general. Dacă sunteţi din Cluj, v-o recomand cu drag. Este un om cald, blând şi pasionat de ceea ce face. Mai mult decât atât, este mamă şi rezonează cu voi din acest punct de vedere. Mi-a plăcut abordarea ei, faptul că nu a venit cu date ştiinţifice care să plictisească ori să fie greu de descifrat, ci cu argumente şi exemple concrete.

 

 

Ce-am făcut eu acolo

 

Aşa cum am spus-o şi în cadrul evenimentului, nu am fost prezentă în calitate de specialist de niciun fel. Din acest punct de vedere, îmi place să lămuresc lucrurile de la bun început, pentru că nu sunt nici bucătar certificat, nici medic, nici nutriţionist. Sunt o mamă, la fel ca şi cele prezente, poate cu un pic mai multă experienţă în creşterea copiilor, având în vedere că am trecut deja prin nişte etape, pasionată de gătit sănătos. Rolul meu a fost să fac o demonstraţie de gătit, să împărtăşesc din experienţa mea şi să moderez evenimentul.

 

 

Deşi am moderat câteva evenimente până acum, prin prisma fostului meu loc de muncă, toate în limba engleză şi cu o audienţă de peste 100 de oameni, parcă am avut emoţii mai mari ca niciodată. Cred că lipsa de exerciţiu şi-a spus cuvântul. Mamele prezente mi-au permis să las emoţiile deoparte, pentru că nu am făcut un monolog, ci am dialogat, iar asta mi se pare foarte important. Pentru că a existat interacţiune, evenimentul a ţinut mai mult decât era programat.

Am povestit despre începuturile noastre în diversificare, despre experienţele medicale avute în acest sens, cum am gestionat eu lucrurile, ce alegeri şi ce greşeli am făcut. În multe dintre aspectele abordate, m-am bucurat că am avut validarea doamnei doctor. Oarecum, după aproape 3 ani de la începerea diversificării şi după o experienţă destul de complicată la începuturile mele ca mamă, aveam nevoie de părerea unui specialist care să-mi spună ce am făcut bine şi ce nu. Oarecum le ştiam, le simţeam, le-am putut măsura în timp, dar părerile doamnei doctor au fost binevenite.

Pe lângă faptul că am moderat evenimentul, am fost invitată să gătesc. Am ales o reţetă de supă cremă, de cartof dulce cu conopidă. Nu am ales-o întâmplător, ci pentru că are o combinaţie interesantă de condimente şi datorită faptului că a fost un mare succes pe vremea diversificării noastre (m-am diversificat şi eu împreună cu copilul 🙂 ). Cu această ocazie, am vorbit despre alegerea şi dozarea condimentelor, dar şi despre cum ne putem uşura viaţa în bucătărie odată ce devenim mame. Am recunoscut că eu am ales calea mai comodă şi am optat pentru un robot de bucătărie, aşa-zis pentru bebeluşi. În trecut, multe mame mi-au spus că un robot de bucătărie pentru bebeluşi este inutil, deoarece este folosit pentru o perioadă scurtă de timp, atât cât copilul mănâncă piureuri. Ei bine, copilul meu are aproape 3 ani şi jumătate şi încă folosesc un robot pentru bebeluşi, în cazul meu un robot multifuncţional de la Babymoov, 5 în 1 Nutribaby (+). L-am luat după mine şi la eveniment şi am gătit cu el. Are multe funcţii utile la început de diversificare dar, în momentul de faţă, eu folosesc cel mai mult tăviţele pentru gătitul la abur şi blenderul. Îmi veţi spune că pentru asta pot folosi un blender obişnuit şi un steamer sau oala cu sită. Nu chiar. Robotul este mic şi compact, deci nu ocupă prea mult loc, iar blenderul este recipientul cu capacitatea ideală. Pot face în el sosuri, compoziţii pentru preparate raw, smoothie-uri, supe creme. Într-un blender mare, nu pot realiza cantităţi atât de mici.

 

 

 

Dacă sunteţi în căutarea unui robot de bucătărie potrivit la început de diversificare, pe care vă doriţi să-l folosiţi pe o perioadă mai lungă de timp, am o mică surpriză pentru voi, un cod de reducere, NOIDOISIBEBE10.  Îl puteţi utiliza la achiziţionarea aparatului de gătit Nutribaby (+) şi a accesoriilor. Le găsiţi aici pe toate.

 

 

 

 

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de întrebări şi răspunsuri şi cu o degustare a supei cremă. M-am bucurat că am cunoscut atâţia oameni frumoşi şi atâţia bebeluşi dulci, că am putut să împărtăşesc din experienţa mea şi să adun informaţii utile. Este posibil să repetăm experienţa, pentru că locurile s-au ocupat într-un timp scurt. Nu se doreşte ca evenimentul să fie mai mare, pentru că formula restrânsă, cea de până la 20-25 de participanţi ne permite să interacţionăm mai uşor. Sper să ne cunoaştem cu următoarea ocazie.

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *