Zilele trecute m-am întâlnit cu un fost coleg de liceu care a devenit tătic de curând. Încercând să rezum într-o propoziție cei 9 ani ai mei de mamă, m-am trezit spunând că au reprezentat cea mai frumoasă și grea aventură de până acum. Aș mai adăuga aici și binecuvântarea cu care Antonia a venit în viața mea …

Așadar, astăzi se împlinesc …

… 9 ani frumoși, binecuvântați și … grei. Niciodată n-am romantizat părințeala și nu o voi face nici acum.

… 9 ani de când suntem mama și tata.

… 9 ani de când 24 mai are o semnificație în plus în familia mea (le puteți citi aici pe celelalte) și cea mai importantă pentru mine.

… 9 ani în care am trăit ca într-un roller-coaster, cu emoții maxime și perioade de acalmie, cu nervi întinși la maximum și momente de iubire pură, cu nopți nedormite și relaxare care a venit cu timpul, cu griji care m-au strâns ca într-o menghină și multe momente de conectare care au pus bazele celor mai prețioase amintiri.

… 9 ani în care am privit-o și mi-a fost cumva greu să cred că e a mea, că sunt mama ei.

… 9 ani în care de câte ori am privit-o i-am mulțumit lui Dumnezeu că o am, că este a mea și l-am rugat să ne-o țină sănătoasă. Înainte de orice, asta îmi doresc pentru ea.

… 9 ani în care am încercat să fac lucrurile cât de bine am putut, să fiu cât mai prezentă și să ne construim o relație cât mai frumoasă și sănătoasă.

… 9 ani în care am văzut-o crescând prea repede.

… 9 ani în care mi s-au servit atât de multe lecții, în care am învățat atât de multe lucruri.

… 9 ani în care am descoperit cum arată bunătatea în cea mai pură formă.

… 9 ani în care am făcut față celor mai dificile provocări și celor mai grele alegeri.

… 9 ani în care n-aș fi crezut că greul se uită atât de repede.

… suntem în al 9-lea an al aventurii noastre, unul diferit de toți ceilalți, într-o etapă în care puiul meu nu mai are nicio urmă din copilașul care a fost cândva. A devenit o micuță domnișoară.

Acum înțeleg că este într-o altă etapă. O încurajez să fie copil, încă îi place joaca, dar nu-i mai plac păpușile. Pe de altă parte, nu pot să-i ignor preferințele și interesele specifice vârstei. Mai mult ca niciodată, îmi înțeleg rolul de ghid și necesitatea discuțiilor cu sens.

Acum îi plac pantalonii evazați. Rochițele roz, purtate în fiecare zi, au rămas o amintire dragă.

Acum se bucură când primește haine cool … în aceeași măsură în care se bucură de jucăriile cute.

Acum văd mai clar cum i se conturează personalitatea și cum își apără lucrurile în care crede.

Acum fac câte un pas în spate pentru a-i aprecia calitățile, a-i asculta poveștile, a-i admira inițiativele și soluțiile pe care le găsește în diferite situații. Acum, în trecut și în viitor voi face mereu un pas în față să fiu acolo pentru ea, să îi fiu sprijin, stâlp și povățuitor.

Greul pălește în fața binecuvântărilor atunci când culegi roade care îți fac inima plină.

La mulți ani, minunea mea cu ochi albaștri! Ești o minune din prima zi în care ai intrat în viețile noastre. Ești o rază de soare și un munte de bunătate.

Îmi doresc atât de multe lucruri pentru tine, dar nimic din ceea ce tu nu vrei. Îmi doresc să-ți fiu cea mai bună mamă, așa cum tu îmi ești cea mai bună fiică pe care puteam să o am. Îmi doresc pentru tine ca Dumnezeu să-ți călăuzească pașii pe cele mai frumoase drumuri ale vieții, acolo unde să găsești iubire sinceră, oameni frumoși și împliniri nenumărate.

2 Comments on 9 ani frumoși, binecuvântați și … grei

  1. La multi ani Antoniei, sanatate si bucurii!
    Am citit textul inlocuind cifra 9 cu 12 pentru ca saptamana asta minunea nostra a implinit 12 ani. Multe s-au schimbat de cand ea a facut 9 ani si pana acum la 12, cateodata mi se pare ca e tot mai grea perioada in care ne aflam, dar e si frumoasa si la fel ii multumim lui Dumnezeu pentru ea si ii cerem intelepciune sa stim sa ii fim parintii de care are ea nevoie. 🙂

    • Mulțumim pentru gândurile bune! 🙂

      La mulți ani și minunii tale. Să fie sănătoasă, fericită și să adune cât mai multe împliniri de-a lungul vieții. În rest, înțelepciune să avem. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *