*Reteta de la 8 luni
Pentru aceasta reteta bebeluseasca m-a inspirat o reteta suedeza, Kycklingfile med pumpa, care are in plus, fata de ingredientele pe care le-am folosit, ardei iute, sos de peste, piper si sare. Suedezii o servesc cu orez si salata.
Ingrediente:
- o pulpa/piept de pui
- aprox. 200g dovleac copt
- 1/4 ardei gras rosu copt
- 1 ceapa esalota mica (sau 1/2 ceapa alba/rosie mica)
- 1 lingurita de ulei de masline
- busuioc (proaspat sau uscat)
Mod de preparare:
- Pulpa de pui am fiert-o in apa, pe aragaz, cu ceapa esalota . Dovleacul placintar l-am copt in cuptor.
- Am avut la congelator ardei gras rosu. Dupa ce s-a dezghetat, l-am maruntit.
- Am maruntit ceapa si carnea de pui, iar dovleacul l-am pasat cu furculita. Le-am amestecat pe toate si am adaugat busuioc uscat.
Simplu si bun :)!
Alte retete cu pui si dovleac: Pui cu dovleac si caise
Alte retete cu pui: Chiftelute cu pui
Alte retete cu dovleac: Duo parfumat de dovleac cu cartof dulce (nu e o combinatie de incercat prea des datorita continutului insemnat de betacaroten).
Pentru a nu pierde ultimele retete, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului si sa dati un like paginii de facebook.