De la sărbătorile de iarnă n-am mai adunat mai multe rețete într-un singur articol. De data aceasta, în preajma sărbătorilor pascale, îmi doresc să vă aduc un strop de inspirație, să vă propun câteva aperitive simple și câteva feluri principale în cazul în care nu sunteți mari prieteni cu friptura de miel. Noi […] Citește mai mult…
Rețete cu carne & pește
Omletă spaniolă la cuptor
Poate ați auzit de tortilla de patatas, omletă spaniolă sau omletă spaniolă cu cartofi cum mai este numită. Poate ați avut ocazia să gustați sau să pregătiți deja acest preparat cunoscut în bucătăria spaniolă. În mod tradițional, rețeta conține ouă, cartofi, ceapă și ulei, se gătește în tigaie și se servește la temperatura camerei. […] Citește mai mult…
Ruladă de carne cu ciuperci
Zilele trecute, am făcut o ciorbă de perișoare (delicioasă, bineînțeles! 🙂 ) și am rămas cu niște carne tocată. Am scos din congelator o pungă prea mare, de fapt singura pe care o aveam, așa că restul cantității s-a cerut să fie folosită. N-am vrut să fac clasicele chiftele la cuptor, așa că […] Citește mai mult…
Aripioare de pui cu sos barbeque
Am făcut aceste aripioare pentru masa de prânz și au fost pe placul tuturor celor 3 meseni, eu, soțul și Antonia. 🙂 Carnea a fost fragedă și aromată, ușor dulceagă de la sosul BBQ pregătit în casă. Sosul l-aș fi făcut ușor picant, dar știam că nu-i va plăcea Antoniei, așa că am renunțat la […] Citește mai mult…
3 variante de meniu pentru sărbători
Anul acesta m-am gândit să vă aduc puțină inspirație în bucătărie într-un mod diferit, sub forma unor variante de meniu care să includă idei de aperitive, fel principal (ciorba/supa o adăugați voi) 🙂 și desert, să le aveți pe toate la un loc. Până acum, dacă mă citiți de ceva vreme, știți […] Citește mai mult…
Gulyas la slow cooker
Când vine vorba de mâncare, eu sunt un amalgam. Îmi plac mâncărurile din registre complet diferite și unele mâncăruri tradiționale nu fac excepție. Gulyasul este una dintre ele, această tocăniță cu carne și cartofi, împrumutată de români din bucătăria maghiară. Bineînțeles, de-a lungul timpului, l-am adaptat în așa fel încât să fie cât mai pe […] Citește mai mult…
Pachetul pentru școală – idei pentru masa de prânz
Seria „Pachetul pentru școală” a ajuns la final. Primul articol a fost dedicat preparatelor potrivite pentru micul dejun, iar în cel de-al doilea am inclus idei de gustări dulci și idei de gustări sărate. Ultimul articol, cel de astăzi, este destinat mesei de prânz. Mai jos, veți găsi idei de mese calde și reci, potrivite […] Citește mai mult…
Mușchi de porc învelit în bacon (la slow cooker)
De câte ori am făcut rețeta aceasta nu am apucat să-i fac o poză decentă, dar sper să fie primită fix așa cum este. 🙂 Știți deja că văd oalele inteligente ca fiind un real ajutor la casa omului, invenții care te ajută să economisești timp fără să faci compromisuri la nivel […] Citește mai mult…
Chiftele la cuptor
Îmi plac chiftelele de când mă știu. De câțiva ani buni am renunțat să le prăjesc în baie de ulei. Știm cu toții de ce nu sunt tocmai sănătoase mâncărurile prăjite în cantități mari de ulei. Eu aleg să gătesc chiftelele în cuptor. Asta nu înseamnă că ele sunt mai puțin gustoase sau că ies […] Citește mai mult…
Pește cu unt, usturoi și lămâie (în papiotă)
Eu sunt o mare iubitoare de pește, ai mei mai puțin. Totuși, peștele face parte din alimentația noastră, a tuturor. Cel mai simplu și gustos mod în care se poate găti peștele, din punctul meu de vedere, este în papiotă, la cuptor. Papiota (papillote) este un pachețel făcut din hârtie de copt în […] Citește mai mult…