Îmi propun de ceva vreme să fac paste de dovlecei. De fapt, am un aparat care promitea să scoată legumele cu aspect de spaghete. Nu s-a ținut de promisiune și, din spaghete, dovleceii mei au ajuns să fie tagliatelle. Le-am făcut așa cum am știut eu mai bine, cu peeler-ul pentru legume. Sosul […] Citește mai mult…
Pizza & paste
Mini pizza
Acum 2 săptămâni, într-o vineri seara, ne-am apucat de făcut mini pizza. Înainte să mă luaţi de urechi că nu ştiu cum se numesc, menţionez că nu văd diferenţa între cele două denumiri, mini pizza şi pizzette. Se fac la fel şi, până la urmă, gustul e tot ce contează. Voi spuneţi-le cum vreţi. […] Citește mai mult…
Pizza cu blat din pâine
Mie mi se întâmplă să rămân cu prea multă pâine în casă și să trebuiască să o arunc, pentru că nu o mai mănâncă nimeni. Mi se întâmplă și să nu știu ce să mai gătesc la cină și să adun toate resturile în speranța că voi reuși să încropesc o cină decentă. Cam […] Citește mai mult…
Pizza cu ricotta
Nu ştiu cum sunt copiii voştri, dar fetiţa mea este foarte entuziasmată atunci când aude cuvântul „pizza”. Când se întâmplă să mâncăm în oraş, optăm pentru pizza, neapărat cu legume în cazul ei. De această dată, mi-am propus să pregătesc acasă o altfel de pizza, una care sigur nu se găseşte în oraş, […] Citește mai mult…
Pizza cu blat din conopidă
Mă tenta să fac o pizza cu blat din conopidă cam de pe vremea când am făcut pizza cu blat din dovlecei. Am tot amânat această reţetă, pentru că nu sunt mare prietenă cu conopida şi aveam mari dubii în privinţa gustului. Când în sfârşit m-am încumetat să o fac, mi-am spus că dacă chiar […] Citește mai mult…
Paste cu sos de ardei copţi
Urma să ne vindem congelatorul şi ardeii copţi se cereau a fi folosiţi. Ne-am fi putut mulţumi cu o salată de ardei copţi, dar salata cerea şi un fel principal. În acelaşi timp, mă bătea gândul de ceva vreme să fac nişte paste cu ardei copt. Ne-am oprit asupra pastelor şi bine am făcut. […] Citește mai mult…
Paste cu sos de sfeclă coaptă
Văzusem într-o revistă o reţetă de paste cu sfeclă. Primul lucru care mi-a atras atenţia a fost culoarea. Mi-am spus că sigur Antonia va fi încântată să mănânce paste roz. Uitându-mă la ingrediente, ştiam că reţeta nu va fi pe placul ei din punct de vedere gustativ şi nici pe al meu. Am păstrat […] Citește mai mult…
Pizza cu blat din dovlecei
Mi-am dorit să fac o pizza fără clasicul blat cu făină, mai sănătoasă, dar să nu fac mari compromisuri asupra gustului. Văzusem mai demult o reţetă de pizza cu blat din dovlecei aşa că m-am pus pe căutat, dar nicio reţetă nu îmi părea să fie aşa cum mi-o doream. Am zis că […] Citește mai mult…
Paste cu ciuperci si dovlecei
*Reteta dupa 1 an Ingrediente (pentru 2-3 portii mari): aproximativ 200-250g de dovlecei aproximativ 300g de paste 300-350g de ciuperci (am folosit champignons de Paris si galbiori) 2 fire de ceapa verde 3 catei de usturoi 100ml de smantana dulce un cub de unt 1/2 lingurita rasa de turmeric 1 lingurita de coaja rasa de lamaie parmezan […] Citește mai mult…
Paste cu dovlecei si smantana dulce
Ingrediente: aproximativ 100g dovlecei o mana de paste 1 fir de ceapa verde 1 catel de usturoi 50ml de smantana dulce un cub de unt un varf de cutit de turmeric 1/2 lingurita de coaja rasa de lamaie 1 lingurita de parmezan ras +sare si piper pentru cei mari. Mod de […] Citește mai mult…