Rețete

Reţete şi meniuri la vârsta de un an (17* luni)

      Alimente introduse săptămâna aceasta: porumbul.   Luni, 17 octombrie   Mic dejun: Fructe. Prânz: Carne de pui cu broccoli, dovlecel, ceapă, oregano şi ulei de măsline. Gustare: Banană. Cină: Supă cremă de sfeclă cu dovlecel.   Marţi,  18 octombrie   Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte de ovăz cu mesquite şi pudră de roşcove. Gustare: Un fruct (la creşă). Prânz: Pulpă de […] Citește mai mult…

Reţete şi meniuri la vârsta de un an (17 luni)

  Alimente introduse săptămâna aceasta: nimic nou.   Luni, 10 octombrie   Mic dejun: Fructe. Prânz: Lasagna cu legume (meniul de la creşă). Gustare: Brioşe cu afine şi brioşe cu vişine. Cină: Budincă de griş cu vanilie şi scorţişoară.   Marţi,  11 octombrie   Mic dejun: Fructe. Prânz: Pulpă de pui cu broccoli, morcovi, dovlecel, praz, oregano, pătrunjel verde şi ulei de măsline. Gustare: Brioşe cu […] Citește mai mult…

Budincă de bulgur cu legume

  Ingrediente:  3 linguri de bulgur (fiert) 5 bucheţele mici de broccoli 1 morcov 4 cuburi de spanac congelat 1 bucăţică mică de praz vreo 5 măsline 1 căţel de usturoi 2 ouă 1 linguriţă de pătrunjel verde 1 linguriţă de oregano 1 linguriţă de busuioc 1/2 linguriţă de turmeric unt şi pesmet pentru tapetarea […] Citește mai mult…

Chec cu mere

  Checul acesta are o poveste cu final fericit. Astăzi am vrut să fac neapărat ceva dulce cu mere, dar voiam o reţetă rapidă. Am găsit o reţetă asemănătoare, dar ceva mai complicată, într-o revistă. Am simplificat-o şi m-am pus pe treabă. Am fost contra cronometru pentru că trebuia să fug să iau fetiţa de […] Citește mai mult…

Bastonașe de dovlecei

  Îmi este mult mai uşor să fac gustări dulci decât sărate, dar cu reţeta asta am dat lovitura pentru că şi mie îmi plac, deşi nu mă împăcam bine cu dovlecelul înainte de diversificarea Antoniei. Am găsit o reţetă asemănătoare pe Pinterest, am schimbat-o puţin şi gustările au fost gata în 30 de minute. […] Citește mai mult…

Reţete şi meniuri la vârsta de un an (16 luni ***)

  Alimente introduse săptămâna aceasta: nimic nou.   Luni, 3 octombrie   Mic dejun: Prăjitură norvegiană. Prânz: Pulpă de pui cu cartof dulce, conopidă, oregano, pătrunjel verde şi ulei de măsline. Gustare: 1 banană + 1 pară. Cină: Supă cremă de legume (cartof, ţelină, gulie, pătrunjel, păstârnac, ardei, morcov, praz şi puţin sos de roşii). A refuzat supa aşa că […] Citește mai mult…

Soufle de conopidă cu praz

      Cândva soufle-ul de dovlecei a fost un hit. Repet, cândva. Având în vedere că Antoniei îi place conopida, mi-am zis că aş putea încerca să o includ ca piesă de rezistenţă într-un soufle. Rezultatul a fost delicios!   Ingrediente: 2 buchete de conopidă (cam de mărimea a doi pumni) o bucată de praz (cam cât […] Citește mai mult…

Supă cremă de cartof dulce cu conopidă

    Să nu vă sperie combinaţia de ingrediente! Deşi pare uşor exotică, vă recomand cu drag să o încercaţi. N-o să vă pară rău ;)!   Ingrediente (pentru aprox. 2 porţii bebeluşeşti):  1 cartof dulce mediu 2 buchete de conopidă (cam cât pumnul erau amândouă la un loc) 1 ceapă eşalotă mică (sau 1/2 ceapă […] Citește mai mult…

1 53 54 55 56 57 70