În mod obișnuit, sunt convinsă că nu facem omletele în aparatele de gofre, dar am vrut să-i dau o nouă provocare aparatului meu … Sinceră să fiu, sunt contexte în care prefer să gătesc omleta în aparatul de gofre, când mergem la cabană, de exemplu, ori altundeva unde nu am la îndemână tigăi ori alte ustensile necesare.
Ideea acestei rețete a pornit de la Denver omelet a americanilor, care își are originile în Denver sandwich, un sandwich cam cu aceeași compoziție, principalele ingrediente fiind ouăle și șunca. Când vine vorba de acest sandwich, există mai multe teorii în privința originii lui, pe care n-am să le detaliez aici. Până la urmă, fără a căuta prea mult, cam toate omletele din lumea asta se bazează pe cea franțuzească. Se pare că omleta noastră cu de toate ar fi, mai degrabă, omletă americană.
Ingrediente:
Pentru o porție generoasă
- 2 ouă
- 15-20g cașcaval
- aprox. 30g șuncă
- o mână de frunze de spanac
- un sfert de ardei kapia mic (15-20g)
- 20-30g smântână
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pasul 1
Ca la orice omletă, modul de preparare este foarte simplu. Am bătut ouăle cu smântâna, sarea și piperul.
Pasul 2
Am adăugat o mână de frunze de spanac pe care le-am mărunțit (pentru a le reduce din volum), ardeiul și șunca tăiate în cubulețe mici și cașcavalul dat pe răzătoare. Am amestecat compoziția.
În multe rețete de omletă în aparatul de gofre, am regăsit făina. Ea are rolul de a îngroșa compoziția. Eu am insistat să-i adaug aparatului meu de gofre, Duraceramic de la Breville, un nivel de dificultate suplimentar, să nu îngroș compoziția și să vedem în ce măsură face față. 🙂
Pasul 3
Am încins aparatul de gofre, i-am uns plăcile cu puțin ulei de măsline (folosesc un dispozitiv de tip spray) și am repartizat compoziția în cele 2 forme. Fix atât mi-a ajuns compoziția, pentru 2 gofre.
Am lăsat omleta să se gătească timp de 5-6 minute, puțin mai mult decât mi-a indicat semnalul luminos al aparatului. Când am deschis aparatul de gofre, am rămas surprinsă să văd că a făcut față cu brio provocării. Omleta am scos-o întreagă, fără să se lipească de plăci.
Această omletă pufoasă și foarte gustoasă am servit-o cu o salată pe care am încropit-o rapid din frunze de spanac, ceapă roșie, ardei kapia, castraveți, roșii, morcov (răzuit) și semințe de dovleac. Am mers pe simplitate și în privința condimentelor. Am adăugat doar sare, piper, câteva pufuri de ulei de măsline și un strop de oțet balsamic.
Dacă sunteți în situația în care aveți nevoie să pregătiți o masă rapidă, hrănitoare și gustoasă și nu aveți ustensilele necesare, să știți că aparatul de gofre Duraceramic de la Breville vă poate fi de mare ajutor.
Poftă bună!
Alte preparate gătite în aparatul de gofre:
- Gofre cu nucă, scorțișoară și miere (cu aluat dospit)
- Gofre Croque Madame
- Frigănele în aparatul de gofre
- Gofre din cartofi cu bacon și smântână
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.