Mai jos, găsiți meniul săptămânii trecute, cu explicațiile aferente + rețetele (acolo unde este cazul). Disclaimer-ul de mai jos nu se aplică în totalitate, pentru că Antonia este în vacanță.
Sper să găsiți inspirație pentru mesele voastre!
Scurt disclaimer
În general, meniurile pe care le postez cuprind preparatele din timpul săptămânii anterioare, de luni până vineri. Uneori, veți găsi menționate și preparatele din weekend.
Acolo unde vedeți mai multe preparate la o masă, ele sunt servite în funcție de preferințe, pentru că uneori mâncăm diferit. De obicei, precizez cine ce mănâncă.
Horațiu și Antonia servesc prânzul la pachet (pentru mâncarea caldă folosesc cutii izoterme).
În mare parte, gustările sunt cele pe care Antonia le servește la școală, dar aș vrea să adaug aici și gustările servite dupămasa.
Meniurile noastre sunt 100% fără gluten (Antonia are boala celiacă).
Nu sunt nutriționist și nu pretind că împărtășesc meniuri perfecte. Meniurile le încropesc pentru familia mea și le postez pentru a vă oferi un strop de inspirație.
Mai jos, găsiți detaliile despre meniul acestei săptămâni și link-urile spre majoritatea rețetelor din meniu.
Mic dejun
Luni
♦ Pastă de sardine cu ou fiert servită pe crackerși cu castraveți și ardei.
♦ Sandwich cald cu șuncă și cașcaval (pe pâine de ovăz cu sorg și hrișcă) + ardei și castraveți (pt. Antonia).
Marți
♦ Pancakes cu ovăz și ricotta servite cu miere, nucă și afine.
Miercuri
♦ Iaurt grecesc cu musli, cereale, banană, afine și nectarine. La capitolul cereale, cel mai des cumpăr fulgi de porumb și inelușe cu miere de la Republica Bio. Cu codul FLAVIA10, aveți 10% reducere la toate produsele la preț întreg pe care vă doriți să le comandați de pe site-ul celor de la Republica Bio.
Joi
♦ Toast cu avocado, ou și roșii (pe pâine de ovăz cu sorg și hrișcă).
Vineri
♦ Gofre cu brânză de vaci servite cu dulceață de caise cu portocale și mentă. Pe blog, aici, găsiți rețeta acestor gofre în varianta cu gluten. Sper să reușesc cât de curând să adaug și rețeta fără gluten.
Gustare + desert
În această perioadă, gustările din fiecare zi sunt formate preponderent din fructe de sezon.
Prânz
Luni
◊ Rulouri din piept de pui învelite în bacon cu salată orientală, de cartofi cu multe legume proaspete și măsline negre (pentru cei mari)/salată de cartofi dulci cu porumb și feta (pentru Antonia).

Marți
◊ Sarmale (primite de la soacra).
Miercuri
◊ Sarmale
Joi
◊ Ciorbă de fasole galbenă (+ multe legume) cu afumătură.
◊ Prânzul Antoniei a fost în deplasare, la bunici – crispy cu cartofi la cuptor și salată asortată.
Vineri
◊ Ciorbă de fasole galbenă (+ multe legume) cu afumătură.
◊ Prânzul Antoniei a fost în deplasare, la bunici – pulpă de pui cu cartofi la cuptor.
Cină
Luni
♦ File de biban în papiotă cu orez și broccoli cu unt.
Marți
♦ Gofre cu spanac și feta servite cu brânză tartinabilă și legume (pt. Antonia).
♦ Salată cu orez (rămas din ziua anterioară), avocado, ton, telemea, castraveți, roșii și ceapă verde.
Miercuri
♦ Supă cremă de linte cu dovlecel (pt. Antonia). Am adaptat această rețetă.
♦ Ciorbă de fasole galbenă (+ multe legume) cu afumătură.
Joi
♦ Supă cremă de linte cu dovlecel (pt. Antonia). Am adaptat această rețetă.
♦ Șnițel de pui (primit de la soacra) cu salată de varză cu roșii și castraveți + porumb fiert.
Vineri
♦ Paste cu sos de sfeclă coaptă (pt. Antonia).
♦ Paste cu sos de roșii servite cu feta/parmezan (în funcție de preferințe) și măsline negre (pt. cei mari).
Sper să găsiți inspirație în meniul nostru și/sau în meniurile anterioare!
Vă stau la dispoziție dacă aveți întrebări. ![]()
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.



