Meniul precedent a ajuns la mai mulți oameni decât de obicei, așa că, dacă acest meniu ajunge la voi și sunteți pentru prima dată pe blogul meu, insist să citiți rândurile de mai jos pentru a înțelege mai bine contextul nostru. Sper ca preparatele propuse să vă aducă inspirație!
Scurt disclaimer
În general, meniurile pe care le postez cuprind preparatele din timpul săptămânii anterioare, de luni până vineri. Uneori, veți găsi menționate și preparatele din weekend.
Acolo unde vedeți mai multe preparate la o masă, ele sunt servite în funcție de preferințe, pentru că uneori mâncăm diferit. De obicei, precizez cine ce mănâncă.
Horațiu și Antonia servesc prânzul la pachet (pentru mâncarea caldă folosesc cutii izoterme).
În mare parte, gustările sunt cele pe care Antonia le servește la școală, dar aș vrea să adaug aici și gustările servite dupămasa.
Meniurile noastre sunt 100% fără gluten (Antonia are boala celiacă).
Nu sunt nutriționist și nu pretind că împărtășesc meniuri perfecte. Meniurile le încropesc pentru familia mea și le postez pentru a vă oferi un strop de inspirație.
Mai jos, găsiți detaliile despre meniul acestei săptămâni și link-urile spre majoritatea rețetelor din meniu.
Mic dejun
Luni
♦ Sandwich cald cu cașcaval + ou fiert + legume proaspete (castraveți, roșii și ardei)
Marți
♦ Terci de ovăz îndulcit cu banană, servit cu unt de arahide și căpșuni. Fulgi de ovăz mici, fără gluten, găsiți pe Republica Bio, aici. Cu codul FLAVIA10, aveți 10% reducere la toate produsele la preț întreg pe care vă doriți să le comandați de pe site-ul lor.
Miercuri
♦ Iaurt grecesc cu cereale (inelușe cu miere, fără gluten, de la Republica Bio), mix de semințe măcinate, rodie, banană și căpșuni
Joi
♦ Pâine de ovăz cu sorg și hrișcă cu brânză tartinabilă, ardei și castraveți
Vineri
♦ Sandwich cald cu pâine de ovăz, sorg și hrișcă (am folosit și pâine de ovăz cu sorg și migdale) cu pesto + mozzarella/ cu șuncă și cașcaval
Gustare
Luni → Măr + căpșuni + gofre în 2 culori. Lunea, Antonia are o zi mai lungă, așa că și gustarea este mai bogată.
Marți → Măr + căpșuni + chipsuri de orez (acasă)
Miercuri → Biscuiți cu fulgi de ovăz și semințe
Joi → Măr + biscuiți cu mere, fără gluten. Acasă, Antonia a mai mâncat un mini sandwich cu pesto, mozzarella și măsline.
Vineri → Biscuiți cu migdale (rețeta este asemănătoare cu cea a fursecurilor cu nucă) + chipsuri de tortilla
Prânz
Luni
◊ Orez cu legume (mazăre + morcov) + șnițel de pui gătit cu pesmet fără gluten (primit de la mama soacră)
Marți
◊ Orez cu legume (mazăre + morcov) + piept de pui
Miercuri
◊ Mazăre cu cârnați, la multicooker. Aici aveți o rețetă de mâncare de mazăre fără carne.
Joi
◊ Mazăre cu cârnați, la multicooker.
Vineri
◊ Salată orientală (de cartofi + roșii + castraveți + măsline negre + ceapă verde + ridichi)/ salată cu cartof dulce, porumb, ardei și măsline negre (pentru Antonia, pentru că ei nu îi plac cartofii albi fierți) cu chiftele cu carne și legume
Cină
Luni
♦ File de biban în papiotă cu cartofi la cuptor
Marți
♦ Salată cu ton cu feta și semințe (pt. cei mari – Antonia nu e iubitoare de ton). Am pus: salată iceberg, baby spanac, roșii, castraveți, ceapă verde, ton, feta, semințe de dovleac, semințe de susan, condimente și ulei de măsline.
♦ Omletă umplută cu cașcaval și salată (pt. Antonia). În salata ei am pus: salată iceberg, baby spanac, roșii, castraveți, semințe de dovleac, semințe de susan, condimente și ulei de măsline.
Miercuri
♦ Paste cu sos de brânză (pt. Antonia). Sosul îl fac dintr-un gălbenuș de ou amestecat cu cremă de brânză, ricotta și puțin parmezan.
♦ Paste cu sos de roșii, măsline negre și feta (pt. mine și Horațiu)
Joi
♦ Pulpă de pui cu cartofi la cuptor și salată asortată. Cina aceasta a fost servită în deplasare, la socrii.
Vineri
♦ Mămăligă cu brânză (cașcaval, cottage cheese, brânză de burduf – în funcție de preferințe) și iaurt grecesc. Aici avem preferințe diferite: Antoniei îi fac boț (bulz) cu cașcaval; Horațiu mănâncă mămăliga în straturi, cu brânză de burduf, iar eu o prefer cu cottage cheese.
Sper să găsiți inspirație în meniul nostru și/sau în meniurile anterioare!
Vă stau la dispoziție dacă aveți întrebări.
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.