Mai jos, găsiți meniul săptămânii trecute, cu explicațiile aferente + rețetele (acolo unde este cazul).

Scurt disclaimer 

👉 În general, meniurile pe care le postez cuprind preparatele din timpul săptămânii anterioare, de luni până vineri. Uneori, veți găsi menționate și preparatele din weekend.
👉 Acolo unde vedeți mai multe preparate la o masă, ele sunt servite în funcție de preferințe, pentru că uneori mâncăm diferit. De obicei, precizez cine ce mănâncă.
👉 Horațiu și Antonia servesc prânzul la pachet (pentru mâncarea caldă folosesc cutii izoterme).
👉 În mare parte, gustările sunt cele pe care Antonia le servește la școală, dar aș vrea să adaug aici și gustările servite dupămasa. 
👉 Meniurile noastre sunt 100% fără gluten (Antonia are boala celiacă). 
👉 Nu sunt nutriționist și nu pretind că împărtășesc meniuri perfecte. Meniurile le încropesc pentru familia mea și le postez pentru a vă oferi un strop de inspirație.

👉 Mai jos, găsiți detaliile despre meniul acestei săptămâni și link-urile spre majoritatea rețetelor din meniu. 

Mic dejun

Luni

♦ Sandwich cald cu șuncă și cașcaval + legume proaspete (castraveți și ardei)

Marți 

Orez cu lapte (gătit la multicooker), servit cu miere și scorțișoară

Miercuri

♦ Pâine de ovăz, sorg și hrișcă cu brânză tartinabilă + roșii și castraveți

Joi

♦ Ou (la tigaie) + pâine de ovăz cu brânză tartinabilă + roșii și castraveți

Vineri

♦ Iaurt grecesc cu cereale (inelușe cu miere, fără gluten, de la Republica Bio), mix de semințe măcinate, banană și căpșuni

Gustare

Luni → Măr + gofre în 2 culori (revin cu rețeta). Lunea, Antonia are o zi mai lungă, așa că și gustarea este mai bogată.

Marți → Măr + căpșuni, o combinație care, mai nou, îi place foarte mult.

Miercuri → Mix de nuci și fructe uscate (nucă, nuci Pecan, migdale, semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac, stafide, curmale și caise uscate) + un smoothie cu mango, căpșuni, banană, semințe de chia și semințe de cânepă pe care l-a servit acasă.

Joi  Măr + biscuiți cu mere, fără gluten

Vineri Măr + căpșuni

Prânz

Luni 

Supă cremă de linte cu cartof dulce, la multicooker + crackerși din ovăz. De această dată, am avut crackerși cu ovăz, fără gluten, de la Nature’s Promise (din Mega Image).

◊ Pentru noi, cei mari, am avut iahnie de fasole, gătită tot la multicooker.

Marți

◊  Iahnie de fasole (pt. cei mari)

Aripioare de pui (la airfryer) cu cartofi la cuptor, cu cașcaval (pt. Antonia)

Miercuri

Supă cremă de linte cu cartof dulce, la multicooker + crackerși din ovăz (pt. Antonia)

◊ Sandwich cu ou, șuncă, cașcaval și legume: salată iceberg, baby spanac, roșii, ridichi, castraveți (pt. Horațiu)

Joi

Ciorbă de perișoare

Ciorbă de perișoare

Vineri

◊ Sandwich cu ou, șuncă, cașcaval și legume: salată iceberg, baby spanac, roșii, ridichi, castraveți (pt. Horațiu și Antonia)

◊ Omletă simplă cu salată: salată iceberg, baby spanac, ceapă verde, roșii, castraveți și feta (pt. mine)

Cină

Luni 

Aripioare de pui (la airfryer) cu cartofi la cuptor și salată de varză

Marți

♦ Omletă/omletă umplută cu cașcaval pentru Antonia + salată cu feta (fără feta pentru Antonia): salată iceberg, baby spanac, ceapă verde, roșii, castraveți, porumb, măsline nergre și feta

Miercuri

♦ Friptură de porc cu cartofi la cuptor și salată asortată – cină servită în deplasare, în vizită la socrii, de Sfinții Constantin și Elena

Joi

♦ Bruschete cu mozzarella, roșii și busuioc proaspăt, pe pâine de ovăz cu sorg și hrișcă – una dintre cinele noastre preferate. Simplu și bun! 🙂

Vineri

Ciorbă de perișoare

În weekend, am sărbătorit-o pe Antonia. A împlinit 10 ani (Doamne, cum trece timpul!)! Vă las și meniul nostru de la finalul săptămânii:

Sâmbătă

Mic dejun → Terci de ovăz (fără gluten) îndulcit cu banană, cu unt de arahide și căpșuni

PrânzSarmale (făcute de soacra mea)

Cina → Pizza (s-a mâncat în 2 ture, una dupămasa și încă una seara)

Tortul Antoniei a fost compus din porții individuale (29 la număr), la pahar, făcute după rețeta primului meu tort fără gluten. A fost un super succes! Cel mai probabil, dacă este de interes (îmi spuneți voi), revin cu o postare dedicată acestor porții individuale.

Duminică

Mic dejun → Guacamole cu ou fiert

PrânzSarmale

Cina → Șnițel de pui cu cartof dulce (pt. Antonia)/cu salată (pt. Horațiu)

Sper să găsiți inspirație în meniul nostru!

Vă stau la dispoziție dacă aveți întrebări. 🙂


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *