Mai jos, găsiți meniul săptămânii trecute, cu explicațiile aferente + rețetele (acolo unde este cazul).
Scurt disclaimer
În general, meniurile pe care le postez cuprind preparatele din timpul săptămânii anterioare, de luni până vineri. Uneori, veți găsi menționate și preparatele din weekend.
Acolo unde vedeți mai multe preparate la o masă, ele sunt servite în funcție de preferințe, pentru că uneori mâncăm diferit. De obicei, precizez cine ce mănâncă.
Horațiu și Antonia servesc prânzul la pachet (pentru mâncarea caldă folosesc cutii izoterme).
În mare parte, gustările sunt cele pe care Antonia le servește la școală, dar aș vrea să adaug aici și gustările servite dupămasa.
Meniurile noastre sunt 100% fără gluten (Antonia are boala celiacă).
Nu sunt nutriționist și nu pretind că împărtășesc meniuri perfecte. Meniurile le încropesc pentru familia mea și le postez pentru a vă oferi un strop de inspirație.
Mai jos, găsiți detaliile despre meniul acestei săptămâni și link-urile spre majoritatea rețetelor din meniu.
Mic dejun
Luni
♦ Sandwich cald cu șuncă și cașcaval + legume proaspete (castraveți și ardei)
Marți
♦ Orez cu lapte (gătit la multicooker), servit cu miere și scorțișoară
Miercuri
♦ Pâine de ovăz, sorg și hrișcă cu brânză tartinabilă + roșii și castraveți
Joi
♦ Ou (la tigaie) + pâine de ovăz cu brânză tartinabilă + roșii și castraveți
Vineri
♦ Iaurt grecesc cu cereale (inelușe cu miere, fără gluten, de la Republica Bio), mix de semințe măcinate, banană și căpșuni
Gustare
Luni → Măr + gofre în 2 culori (revin cu rețeta). Lunea, Antonia are o zi mai lungă, așa că și gustarea este mai bogată.
Marți → Măr + căpșuni, o combinație care, mai nou, îi place foarte mult.
Miercuri → Mix de nuci și fructe uscate (nucă, nuci Pecan, migdale, semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac, stafide, curmale și caise uscate) + un smoothie cu mango, căpșuni, banană, semințe de chia și semințe de cânepă pe care l-a servit acasă.
Joi → Măr + biscuiți cu mere, fără gluten
Vineri → Măr + căpșuni
Prânz
Luni
◊ Supă cremă de linte cu cartof dulce, la multicooker + crackerși din ovăz. De această dată, am avut crackerși cu ovăz, fără gluten, de la Nature’s Promise (din Mega Image).
◊ Pentru noi, cei mari, am avut iahnie de fasole, gătită tot la multicooker.
Marți
◊ Iahnie de fasole (pt. cei mari)
◊ Aripioare de pui (la airfryer) cu cartofi la cuptor, cu cașcaval (pt. Antonia)
Miercuri
◊ Supă cremă de linte cu cartof dulce, la multicooker + crackerși din ovăz (pt. Antonia)
◊ Sandwich cu ou, șuncă, cașcaval și legume: salată iceberg, baby spanac, roșii, ridichi, castraveți (pt. Horațiu)
Joi
Vineri
◊ Sandwich cu ou, șuncă, cașcaval și legume: salată iceberg, baby spanac, roșii, ridichi, castraveți (pt. Horațiu și Antonia)
◊ Omletă simplă cu salată: salată iceberg, baby spanac, ceapă verde, roșii, castraveți și feta (pt. mine)
Cină
Luni
♦ Aripioare de pui (la airfryer) cu cartofi la cuptor și salată de varză
Marți
♦ Omletă/omletă umplută cu cașcaval pentru Antonia + salată cu feta (fără feta pentru Antonia): salată iceberg, baby spanac, ceapă verde, roșii, castraveți, porumb, măsline nergre și feta
Miercuri
♦ Friptură de porc cu cartofi la cuptor și salată asortată – cină servită în deplasare, în vizită la socrii, de Sfinții Constantin și Elena
Joi
♦ Bruschete cu mozzarella, roșii și busuioc proaspăt, pe pâine de ovăz cu sorg și hrișcă – una dintre cinele noastre preferate. Simplu și bun! 🙂
Vineri
În weekend, am sărbătorit-o pe Antonia. A împlinit 10 ani (Doamne, cum trece timpul!)! Vă las și meniul nostru de la finalul săptămânii:
Sâmbătă
Mic dejun → Terci de ovăz (fără gluten) îndulcit cu banană, cu unt de arahide și căpșuni
Prânz → Sarmale (făcute de soacra mea)
Cina → Pizza (s-a mâncat în 2 ture, una dupămasa și încă una seara)
Tortul Antoniei a fost compus din porții individuale (29 la număr), la pahar, făcute după rețeta primului meu tort fără gluten. A fost un super succes! Cel mai probabil, dacă este de interes (îmi spuneți voi), revin cu o postare dedicată acestor porții individuale.
Duminică
Mic dejun → Guacamole cu ou fiert
Prânz → Sarmale
Cina → Șnițel de pui cu cartof dulce (pt. Antonia)/cu salată (pt. Horațiu)
Sper să găsiți inspirație în meniul nostru!
Vă stau la dispoziție dacă aveți întrebări.
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.