De Ziua Copilului, vin cu noutăți și vești bune care vor bucura copiii mici și mari … Le iau pe rând.
- Aparatul Duraceramic de la Breville devine un aparat 2 în 1. Pe lângă plăcile pentru gofre, acum există și plăci cu care puteți face sandwich-uri calde. Aparatul complet îl găsiți aici, iar dacă aveți deja aparatul, plăcile pentru sandwich-uri le puteți comanda separat, din secțiunea „Accesorii”.
- Cu această ocazie, am făcut o rețetă nouă de gofre, în 2 culori, un fel de 2 în 1 ca aparatul Duraceramic. 🙂
- Pe lângă noua rețetă de gofre, vă împărtășesc și 2 variante de mini sandwich-uri calde. Eu le-am făcut cu pâine fără gluten care s-a comportat foarte bine presată cu noile plăci ale aparatului Duraceramic de la Breville.
Mai jos, găsiți rețetele.
Gofre în 2 culori
Ingrediente:
Pentru 8 bucăți
- 3 ouă
- 130g făină de ovăz (fără gluten)
- 50g făină de migdale
- 30g făină de cocos
- 5g praf de copt
- 40g unt (topit)
- 200ml băutură vegetală (+ 40ml)
- 40g sirop de agave (+ 20g)
- esență de vanilie
- un praf de sare
- 15g pudră de cacao crudă
Mod de preparare:
Pasul 1
Într-un bol încăpător, cu ajutorul unui tel, am bătut ouăle cu praful de sare, siropul de agave (40g) și esența de vanilie. Am încorporat 200ml de băutură vegetală cu cocos și orez.
Pasul 2
Peste amestecul lichid obținut, am adăugat ingredientele uscate: făina de ovăz, făina de migdale, făina de cocos și praful de copt. Dacă vă doriți ca gofrele să-și păstreze textura pufoasă și aerată și la 2-3 zile după coacere, puteți adăuga în compoziție și 7-10g de tărâțe de psyllium. În acest caz, este posibil să aveți nevoie să suplimentați cantitatea de lichid, așa că vă sfătuiesc să mai adăugați vreo 20-50ml de băutură vegetală.
Pasul 3
Am încorporat untul topit și am lăsat compoziția să se odihnească vreo 10 minute. După acest timp, am luat 280g din compoziție peste care am adăugat pudra de cacao, 40ml băutură vegetală și 20g sirop de agave.
Pasul 4
Am trecut la coacerea gofrelor. Am încins aparatul de gofre. Am uns plăcile aparatului cu puțin ulei (puteți folosi ulei de cocos sau ulei de măsline). Gofrele nu se lipesc dacă nu adăugați grăsime. Eu o adaug pentru că aduce o textură puțin mai crocantă gofrelor.
Am intercalat cele 2 compoziții, cea simplă și cea cu cacao, aproximativ câte o lingură din fiecare. Am lăsat gofrele la copt timp de 5-6 minute (mai mult decât durata indicată de semnalul luminos al aparatului).
Le puteți servi simple, cu frișcă și cu fructe ori cu topping-ul vostru preferat. Nouă ne plac mult atât din punct de vedere al gustului, cât și al texturii.
Mini sandwich-uri
Pentru mini sandwich-uri am folosit pâine fără gluten, cu făină de ovăz (fără gluten), sorg și hrișcă. Așa cum poate știți deja, pâinea fără gluten nu se comportă la fel ca cea cu făină clasică care este mai elastică și mai maleabilă. Pe lângă faptul că am folosit o pâine fără gluten, am adăugat cu nivel suplimentar de dificultate: am făcut sandwich-uri înalte, cu umplutură generoasă. Mai jos, vă spun ce ingrediente am folosit pentru aceste sandwich-uri și vă arăt rezultatul final.
Mini sandwich 1: pesto + mozzarella + măsline negre.
Am uns feliile de pâine cu pesto și între ele am adăugat o felie de mozzarella, felii de măsline negre și încă o felie de mozzarella.
Mini sandwich 2: frunze de spanac + cașcaval + mușchi de porc.
Între 2 felii de pâine, am pus frunze de spanac, o felie de cașcaval, o felie de mușchi de porc, încă o felie de cașcaval și câteva frunze de spanac.
Sandwich-urile le-am pus în aparatul încins (acest lucru este indicat de semnalul luminos, la fel ca și în cazul gofrelor) și le-am lăsat până în momentul în care s-a stins becul portocaliu al aparatului. Dacă vă doriți sandwich-uri cu pâine crocantă, mai prăjită, atunci le puteți lăsa puțin mai mult în aparat.
Dați-mi de veste dacă vă cumpărați plăcile pentru sandwich-uri și dacă încercați rețetele propuse! 🙂
Poftă bună!
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.