Blogul a ajuns să aibă vârsta Antoniei. Sunt 4 ani de când aştern gânduri şi idei, compun şi adaptez reţete, vă împărtăşesc din descoperirile mele, mă plâng când lucrurile nu ies cum mi-aş dori. Ştiţi voi, „Noi doi şi bebe” este un blog cu de toate, pentru toţi acei părinţi la început de drum.

 

Între ieri şi astăzi

 

Acum 2 ani, scriam rândurile de mai jos:

Dacă vă întrebați cât am câștigat din blog în acești 2 ani, vă spun că deloc sau enorm. Depinde din ce punct de vedere vreți să știți. Bani nu am câștigat deloc. Da, 2 ani de zile am scris din pasiune, să mă descarc, să mă refugiez, să mă relaxez, să ajut și chiar să inspir. În schimb, am primit extrem de multă apreciere, cuvinte frumoase, încredere în mine şi informaţii pe care n-aş fi crezut vreodată că le voi dobândi. Am cunoscut atât online, cât și offline oameni minunați la care nu aș fi ajuns dacă blogul nu ar fi existat. Nimic în viață nu-i întâmplător.

Fără voi, cei care mă citiți, cei care îmi sunteți alături în fiecare zi, cel mai probabil blogul nu ar fi astăzi la a doua aniversare. Poate aș fi renunțat, poate nu aș fi reușit să adun o comunitate în jurul lui ori inspirație suficientă. Vă mulțumesc tuturor pentru că sunteți aici și sper să îmi rămâneți aproape pe termen lung.

 

Îmi place să văd unde am fost şi unde sunt. Articolele mele au devenit mai structurate şi sunt scrise cu mai mult curaj. Reţetele la fel. Asta am observat eu şi acesta este şi feedback-ul pe care l-am primit de la cei care mă urmăresc de pe la începuturi.

Legat de câştig, am evoluat şi din acest punct de vedere. Am câştigat şi bani (nu mulţi, dar reprezintă o evoluţie faţă de acum 2 ani, când scriam rândurile de mai sus). Am adunat în jurul blogului o comunitate de aproape 16.000 de oameni, număr la care nu aş fi crezut că voi ajunge vreodată. Cu aceşti 16.000 de oameni au venit şi colaborări frumoase, multe mesaje şi comentarii de apreciere şi de încurajare. Vă mulţumesc pentru fiecare dintre ele. Vă mulţumesc că sunteţi aici, că mă citiţi şi mă susţineţi. La fel cum spuneam şi acum 2 ani, sper să-mi rămâneţi aproape pe termen lung.

 

 

Câteva cifre din/la care am ajuns în acest an

 

 • Cel mai citit articolScrisoare pentru cea mai bună prietenă. A fost scris pe vremea când încă nu scriam cu diacritice, când nu eram la fel de organizată, dar îmi curgeau cuvintele din suflet, ca şi acum.
 • Cea mai citită reţetă17 reţete dulci, fără zahăr şi fără îndulcitori. Nu este doar o reţetă, ci o „adunătură” de reţete. 🙂
 • Numărul total de articole de pe blog: 855 (+acesta) dintre care peste 300 de reţete sănătoase pentru întreaga familie.
 • Numărul aproximativ de vizitatori unici în ultimul an: peste 325.000 de oameni.
 • Numărul de abonaţi ai blogului (într-o vreme în care se spune că oamenii nu se mai abonează la bloguri): 692. Dacă nu v-aţi abonat încă şi vreţi să fiţi siguri că nu rataţi cele mai recente articole, vă puteţi abona la newsletter-ul blogului aici.
 • Mă bucur că sunt şi bărbaţi care îmi accesează blogul (14,6%).
 • Pe lângă România, primele 3 ţări din care mă citiţi sunt Anglia, Germania şi Moldova. Indiferent de unde sunteţi, mă bucur că m-ați găsit, că mă citiţi.

 

Planuri de viitor

Ştiu că, cel puţin pentru o vreme, mai rămân pe aici. Voi continua să scriu şi îmi doresc să am timpul necesar să fac şi mai multe lucruri. Unul dintre ele ar fi să mă întâlnesc cu voi, cei care mă citiţi, şi să organizez diferite evenimente în jurul blogului. Deocamdată, cu un job full time şi cu restul responsabilităţile pe care le am, timpul nu este foarte generos cu mine. Ştiu că poate nu se vede întotdeauna câtă muncă necesită blogul, dar vă asigur că este făcută cu şi din suflet. Unele articole necesită documentare, altele au nevoie doar de timp să fie scrise fix atunci când apare inspiraţia. Şi dacă timpul nu-i, uneori inspiraţia mă părăseşte. Reţetele necesită documentare, ca ingredientele să fie cumpărate, să fie gătite, preparatul să fie pozat, eventual pozele să primească nişte retuşuri şi reţeta să fie scrisă în cele mai mici amănunte. Apoi rămân comentariile, mesajele, mailurile, etc. Nu aş vrea să credeţi că mă plâng. Vreau doar să vă dezvălui o mică parte din ceea ce se află în spatele blogului.

Până se concretizează planurile mele legate de offline, vă întreb ce v-aţi dori să găsiţi, în următorul an, în online, aici, pe blog. Îmi puteţi scrie poveştile, ideile şi sugestiile voastre la contact@localhost.

 

Giveaway

 

 

Îmi place să dăruiesc şi, de fiecare dată, o fac din suflet. Nu puteam ca a 4-a aniversare a blogului să treacă fără să vă mulţumesc şi fără să nu dau mai departe ceva care să mă reprezinte. Am ales 4 produse în acord cu conţinutul blogului şi cu principiile mele. Acestea vor merge la unul dintre voi:

 • O carte pentru copii oferită de Editura Casa, „Sunt o pisică mititică”.
 • „Bugetul casei mele” oferit tot de Editura Casa. Vă permite să vă organizaţi mai eficient şi să vă monitorizaţi veniturile şi cheltuielile. Ştiţi deja că eu îmi ţin bugetul sub control şi v-am povestit pe blog despre modelul pe care îl urmez de mai bine de un an şi jumătate.
 • Săculeţi textili pentru legume-fructe, pentru că mi-ar plăcea să folosim cât mai puţin plastic şi să încurajăm micii producători locali (săculeţii sunt făcuţi în România, în judeţul Cluj).
 • O presă pentru biscuiţi, pentru că reţetele ocupă o mare parte din spaţiul de pe blog şi, adesea, pentru ele reveniţi şi voi aici. 🙂

 

Mecanismul giveaway-ului

Ce trebuie să faceţi pentru a vă înscrie la acest giveaway?

 • Să-mi spuneţi (îmi puteţi lăsa un link) care este articolul vostru preferat şi/sau reţeta preferată de pe blog şi de ce se înscrie în lista voastră de preferinţe. Mi-ar plăcea să ştiu şi de unde şi de cât timp mă citiţi. Vă rog să-mi lăsaţi comentariile într-un singur loc, pe pagina de Facebook a blogului, la postarea cu acest articol.
 • Giveaway-ul se încheie luni dimineaţa, în 11 noiembrie , la ora 10:00. 
 • Câştigătorul îl voi extrage prin Random Comment Picker, dar îmi rezerv dreptul de a selecta persoanele care îndeplinesc condiția de la primul punct, din respect pentru efortul pe care îl depun, de a-mi spune care este articolul și/sau rețeta preferată și, opțional, de unde și de cât timp mă citesc.
 • Produsele vor fi expediate doar pe teritoriul României.
 • Câştigătorul va primi un mesaj din partea mea şi va trebui să îmi furnizeze adresa de livrare. În cazul în care nu am un răspuns din partea norocosului până joi, 14 noiembrie, voi fi nevoită să extrag un nou nume.

 

Mult succes tuturor!

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

 

2 Comments on Blogul împlineşte 4 ani (+un giveaway din suflet)

 1. http://localhost/noidoi/organizarea-este-esentiala-cu-sau-fara-blog/
  Acesta este unul din articolele mele preferate ! Invat sa ma organizez, adun atunci când sunt ” țăndări ” si nu mai stiu pe ce sa pun mâna de aceea sfaturile de genul imi sunt utile si incerc sa le pun in aplicare. De fapt imi place cum scri, despre viața asa cum este ea , despre organizare , casa ( si acele articole mi-au placut mult ) , despre faptul ca esti un om simplu fara sa etichetezi alti oameni si fara sa te lauzi prea mult. Simt ca esti asa ca mine , un simplu om cu job , cu copil , casa , soț etc.
  Rețetele imi sunt tare utile având 3 băieți mancaciosi in casa .
  Am început să te citesc întâmplător, acum vreo 2 ani si de atunci mai savurez cate un articol la cafea sau ca mai am timp . Mersi ca împărtășești cu noi experiențele tale 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *